Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η Ευρώπη σχεδιάζει το τέλος για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Στο στόχαστρο τα diesel για τους ρύπους

Η Ευρώπη σχεδιάζει το τέλος για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα
Έξωση στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ετοιμάζει η Ευρώπη. Σύμφωνα με το Reuters η Βρετανία ξεκινάει πρώτη και εν’ μέσω προεκλογικής περιόδου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας να βρουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει απόσυρση των ντίζελ αυτοκινήτων.


Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, με στόχο να μειωθεί η μεγάλη εκπομπή οξειδίων του αζώτου και η επακόλουθη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν πρόσφατα οι Financial Times, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της Βρετανίας, εξετάζεται να δοθεί επιδότηση αγοράς 2.000 λιρών σε όσους κατόχους το επιθυμούν, προκειμένου να αντικαταστήσουν το πετρελαιοκίνητο όχημά τους με κάποιο άλλο λιγότερο ρυπογόνο.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει ήδη εξαγγείλει τον αποκλεισμό των diesel ταξί από την πόλη μέσα στο 2018, αλλά και την επιβολή έξτρα φόρων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα γενικότερα.

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι, η Στουτγάρδη, η Αθήνα, οι Βρυξέλλες και η Μαδρίτη, προτείνουν απαγορεύσεις, πρόστιμα και περιορισμούς ιδιαίτερα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Πηγή: Newsbeast