Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Δραματικές εικόνες μέσα από την πτήση της Aeroflot που έπεσε σε αναταράξεις. «Ήταν σαν να ήμαστε μέσα σε πλυντήριο» λένε οι επιβάτες - Δείτε το βίντεο

Aeroflot Accident
Δραματικές εικόνες μέσα από την πτήση της Aeroflot που έπεσε σε αναταράξεις. «Ήταν σαν να ήμαστε μέσα σε πλυντήριο» λένε οι επιβάτες - Δείτε τα βίντεο
Σαν να βρίσκονταν «στον κάδο του πλυντηρίου», όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά περιέγραψαν, ένιωσαν οι επιβάτες της πτήσης της Aeroflot που εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα με προορισμό τη Μπανγκόκ και τη νύχτα της Κυριακής έπεσε σε ισχυρές αναταράξεις.


«Υπήρχε αίμα παντού» ανέφεραν οι επιβάτες. Κάποιοι φοβήθηκαν πως θα πέθαιναν, τρέμοντας ενδεχόμενη συντριβή του Boeing 777, όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου.
Είκοσι επτά ταξιδιώτες τραυματίστηκαν από τις αναταράξεις, στις οποίες βρέθηκε το αεροσκάφος περίπου 40 λεπτά πριν την προσγείωσή του στη Μπανγκόκ. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και τρία μωρά. Τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματίες χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένοι και αρκετοί αναμένεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο για πολλές εβδομάδες.
Aeroflot Accident

Οι ρωσικές αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να ελέγξουν αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Κανείς δεν μας ενημέρωσε πως βρισκόμασταν σε μια επικίνδυνη κατάσταση» δήλωσε η Liliya Kovernikova, μία από τους επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση. «Όλοι και όλα άρχισαν να εκτοξεύονται παντού σαν να ήταν μέσα σε πλυντήριο. Σχεδόν κανείς δεν φορούσε ζώνη. Δεν μας είχαν ειδοποιήσει».
«Υπήρχε αίμα παντού, στα καθίσματα και στο ταβάνι, γιατί πολλοί χτύπησαν κι εκεί. Φυσικά βοήθησα όπως μπορούσα» είπε η Ekaterina, φοιτήτρια ιατρικής, στην οποία το πλήρωμα έδωσε ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για να δώσει σε όσους μπορούσε την απαραίτητη φροντίδα.

«Σε κάποιους είπα να μην κινούνται, έμειναν στο δάπεδο. Ήταν επικίνδυνο να κινηθούν γιατί μπορεί να είχαν σοβαρά σπασίματα».

Οι επιβάτες καταγγέλλουν, όπως γράφει η Daily Mail, πως κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης δεν υπήρχαν ασθενοφόρα για τους τραυματίες και χρειάστηκε να περιμένουν μία ώρα.
Η Margarita Dovgaya και η ενός έτους κόρη της Viktoria ήταν μεταξύ των θυμάτων.
Aeroflot Accident

«Όλοι γύρω μας ήταν μέσα στα αίματα. Εμείς ήμαστε πολύ τυχερές και έχουμε μόνο μώλωπες, άλλοι γύρω μας είχαν ανοιχτά σπασίματα. Είμαστε τώρα στο νοσοκομείο. Όλα είναι καλά αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο που είδα με τα μάτια μου, αυτό το συναίσθημα να πετάω από το δάπεδο στο ταβάνι κι άλλοι άνθρωποι να πετούν γύρω μου».

Πηγή: Newsbeast