Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

BMW Group Design Renew: Ο Oliver Heilmer νέος επικεφαλής του MINI Design

BMW Group Design Renew: Ο Oliver Heilmer νέος επικεφαλής του MINI Design
Στο “NEXT 100 Vision Vehicles” που παρουσιάστηκε το 2016 για τα 100 χρόνια της εταιρείας, η ομάδα σχεδίασης του BMW Group με επικεφαλής τον Adrian van Hooydonk παρουσίασε το όραμά της μαζί με εξαιρετικές δημιουργικές δυνατότητες. Η επανευθυγράμμιση της ομάδας σχεδίασης του BMW Group στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT είναι το επόμενο λογικό βήμα. Το BMW Group Design θέτει τις βάσεις προκειμένου να μετατρέψει τα οράματα σε πραγματικότητα στις επόμενες γενιές οχημάτων και να δημιουργήσει μία ψηφιακή και συναισθηματική εμπειρία αυτοκίνησης για τους πελάτες.


Ο Oliver Heilmer αναλαμβάνει το τμήμα MINI Design από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Ο 42χρονος σχεδιαστής είναι σήμερα πρόεδρος της Designworks, θυγατρικής εταιρείας του BMW Group με στούντιο σχεδίασης σε Καλιφόρνια, Μόναχο και Σαγκάη. Ο Heilmer είναι μέλος της ομάδας σχεδίασης του BMW Group επί 17 χρόνια και ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση εσωτερικού της μάρκας BMW μέχρι το 2016.

«Το ‘MINI VISION NEXT 100’ έδωσε μία εντυπωσιακή εικόνα της μελλοντικής βιωσιμότητας MINI», εξήγησε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design. «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα σχεδίασης MINI υπό τον Oliver Heilmer θα υλοποιήσει αυτό το όραμα της μάρκας σε μελλοντικά μοντέλα και θα κατακτήσει τους πελάτες MINI. Με τέτοια τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της σχεδίασης, Ο Oliver Heilmer συνδυάζει τη διαχρονικότητα με τη φρεσκάδα και το όραμα που συμβολίζει η MINI».

Στην ομάδα σχεδίασης MINI που αναλαμβάνει ο Heilmer από το Σεπτέμβριο, ο Christopher Weil παραμένει υπεύθυνος Εξωτερικής Σχεδίασης (Exterior Design), ενώ η Kerstin Schmeding υπεύθυνη Χρωμάτων και Σχεδίασης Υλικών. Το τμήμα Σχεδίασης Εσωτερικού αναλαμβάνει ο Christian Bauer από 1η Ιουνίου.

Με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2017, τον Heilmer διαδέχεται ως πρόεδρος της Designworks, Holger Hampf. Ο Hampf ήταν μέλος της ομάδας διοίκησης της Designworks από το 2002 και υπεύθυνος Προϊοντικού Σχεδιασμού (Product Design) μέχρι το 2010, πριν προσχωρήσει σε εξωτερικό στούντιο σχεδίασης. Από το 2014 που επέστρεψε στο BMW Group, ο 50χρονος ανέλαβε επίσης το τμήμα σχεδίασης διεπαφής χρήστη και την αναπροσαρμογή της ομάδας σχεδίασης με κριτήριο την ψηφιοποίηση. «Για μένα, η Designworks είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό στούντιο σχεδίασης, είναι ένα στρατηγικό μέσο επικοινωνίας για το μελλοντικό περιβάλλον διαβίωσης των πελατών μας», εξήγησε ο Chief Designer του BMW Group, Adrian van Hooydonk. «Με χαρά καλωσορίζω τον Holger Hampf στο ρόλο του νέου προέδρου. Είναι ένας έμπειρος συνάδελφος, ο οποίος γνωρίζει καλά την Designworks και μας φέρνει την εμπειρία που χρειαζόμαστε για μία όλο και πιο ψηφιακή εμπειρία πελατών».

Το BMW Group Design κάνει στρατηγική επανευθυγράμμιση για το μέλλον.

Οι μελλοντικές προκλήσεις και η ενίσχυση ζωτικών τομέων αρμοδιοτήτων είναι τμήμα της επανευθυγράμμισης του BMW Group Design σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική NUMBER ONE > NEXT. Θα δοθεί έμφαση στους μικρότερους κύκλους εξέλιξης, στην αύξηση της ψηφιοποίησης των διαδικασιών σχεδίασης καθώς και στην εμπειρία των προϊόντων και της μετακίνησης. Μικρές, ευέλικτες εξειδικευμένες ομάδες θα ενταχθούν στη νέα δομή.

Ένα σημείο καίριας σημασίας θα είναι ο σχεδιασμός διαδραστικών, ψηφιακών εμπειριών βασισμένων στο μοντέλο κάθε μάρκας. Ο Gernot Schmierer, ο οποίος γίνεται υπεύθυνος του τομέα User Experience Design για το BMW Group από 1η Σεπτεμβρίου, θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ο Schmierer θα είναι υπεύθυνος σχεδίασης διαδραστικών εμπειριών με βάση το όχημα – από τη σύλληψη μέχρι τη στιγμή της υλοποίησης.

Ο Jozef Kaba ň αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας σχεδίασης των Αυτοκινήτων BMW το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Ο Domagoj Dukec είναι υπεύθυνος σχεδίασης για τις μάρκες BMW i και BMW M από 1η Μαρτίου του 2017. Ο Giles Taylor παραμένει υπεύθυνος σχεδίασης στη Rolls-Royce Motor Cars, και ο Edgar Heinrich αντίστοιχα στη BMW Motorrad. Ο Laurenz Schaffer ανέλαβε τον έλεγχο των τμημάτων Division Management, Design Identity και Context Research το Νοέμβριο του 2016, ενώ ο Werner Haumayr είναι υπεύθυνος των Group Design Strategy, Concepts, Technologies, Models και Experience.

«Ολόκληρη η ομάδα ξεχειλίζει από πάθος και ενθουσιασμό καθώς οδηγεί τη σχεδίαση της μάρκας μας σε μία νέα εποχή», εξήγησε ο Chief Designer Head του BMW Group, Adrian van Hooydonk. «Ο αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας στη βιομηχανία μας παραμένει η εμπειρία πελατών. Η ομάδα σχεδίασης του BMW Group θα διασφαλίσει ότι αυτή η εμπειρία θα μας ανταμείψει στο μελλοντικό κόσμο της αυτοκίνησης, με έντονη την επιρροή της ψηφιοποίησης».