Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Νέο κρούσμα του WannaCry “φρέναρε” τους τροχούς της Honda

Νέο κρούσμα του WannaCry “φρέναρε” τους τροχούς της Honda

Μπορεί η κυβερνοεπίθεση WannaCry να έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό, όμως ακόμα υπάρχει κίνδυνος, όπως αποδεικνύεται και από περιστατικά μόλυνσης με το WannaCrypt malware, που καταγράφονται ακόμα σε σχεδόν καθημερινή βάση.


Κι αν νομίζετε ότι αυτά αφορούν αποκλειστικά σε... ξεχασμένους υπολογιστές με απαρχαιωμένα λειτουργικά συστήματα, δυστυχώς κάνετε λάθος. Μόλις την περασμένη Δευτέρα, εργοστάσιο της γνωστής ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Honda στην πόλη Sayama αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή του προληπτικά, αφού υπολογιστές του μολύνθηκαν με το ransomware!

Η ζημία βέβαια αποκαταστάθηκε γρήγορα και οι εργασίες στη μονάδα συνεχίζονται κανονικά από την Τρίτη, όμως ακόμα και αυτή η μικρή διακοπή δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η σύγχρονη κοινωνία απέναντι στις ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Honda δεν είναι ο μόνος μεγάλος οργανισμός που έπληξε το WannaCry, αφού κατά το αρχικό κύμα της επίθεσης θύματά του έπεσαν, μεταξύ άλλων, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι και η αμερικανική FedEx.
Πηγή: PCMagazine