Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

H οικογένεια του Space Star αναβαθμίζεται με το νέο κινητήρα 1.0lt

H οικογένεια του Space Star αναβαθμίζεται με το νέο κινητήρα 1.0lt
Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της 2ης γενιάς του space Star, η οικογένεια του μοντέλου συμπληρώνεται με τη χρήση ενός 3κύλινρου κινητήρα 1.0lt. με σύστημα Auto Stop & Go (AS&G) .


Πιο συγκεκριμένα το τρικύλινδρο σύνολο του Space Star προσφέρει οικονομία καυσίμου 4,0λίτρα/100χλμ. χάρη στον μικρών διαστάσεων αποδοτικό κινητήρα, το πλέον αεροδυναμικό αμάξωμα στην κατηγορία του με συντελεστή αεροδυναμικής Cd 0,27, την τέλεια ισορροπία βάρους κινητήρα και αμαξώματος καθώς και την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Mitsubishi Motors.

To Space Star είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα μέσα από το Δίκτυο Των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. - Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα στις παρακάτω εκδόσεις:
Space Star 1.0 Inform  9.990€, Space Star 1.2 Intense MT 12,740 € και Space Star Intense CVT  12.740 €.

To Space Star είναι ένα από τα μοντέλα που ανήκουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009. Tο Space Star είναι ένα μοναδικό προϊόν με την έννοια ότι εξελίχθηκε για να πληροί τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου γκρουπ παγκόσμιων πελατών οι οποίοι όπου κι αν βρίσκονται, σε ώριμες ή αναδυόμενες αγορές, αναζητούν τον ίδιο συνδυασμό ευρυχωρίας, απόδοσης καυσίμου/εκπομπών ρύπων και λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα απορρίπτουν τους μηχανολογικούς περιορισμούς των λεγόμενων προϊόντων ‘χαμηλού κόστους’.

Προτεραιότητα στην Απόδοση
Δίπλα στα πρωτοποριακά i-MiEV και Outlander PHEV και τα αδερφάκια τους EV & PHEV, το Space Star από το πρώτο που παρουσιάστηκε το 2012 προσέφερε σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό πρόσβαση σε μία αυτοκίνηση χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών CO2 – μία ακόμα εφαρμογή της φιλοσοφίας της MMC ‘προτεραιότητα στην απόδοση’:

- Ευέλικτη πλατφόρμα “Global Small”,
- Αεροδυναμική (Cd. 0.27),
- Μέσω μιας στρατηγικής προσεκτικής διαχείρισης βάρους – βελτιστοποίηση δομής και εκτενής χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλη τη δομή σύμφωνα με το πρότυπο της βιομηχανίας 200/250 MPa, με αποτέλεσμα το απόβαρο να ξεκινά από τα 845 kg
- Λογικές διαστάσεις (3.795 mm μήκος) με δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων με χώρο για τα πόδια στα 1.651 mm,
- 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες ελαφρού βάρους (1.0 liter / 71 ps / 88 Nm και 1.2 liter / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων της Mitsubishi Motors MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system), σύστημα Auto Stop & Go, τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κλπ.,… που συνδυάζονται με επίσης αποδοτικά κιβώτια - νέο 5-τάχυτο ή INVECS-III CVT.

Χαμηλό, Φαρδύ, Μακρύ
Το Mitsubishi Space Star έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με μήκος 3,795mm η οποία συνδυάζεται από την τεράστια ευρυχωρία του εσωτερικού και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO2

Για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής στα 4.6 m, ο εμπρός πρόβολος είναι μόλις 745mm. Εντυπωσιακό είναι το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του καπό (με εντυπωσιακή ανάγλυφη σχεδίαση), της μάσκας (εφοδιασμένη με πλέγμα και αναβαθμισμένο χρωμιωμένο πλαίσιο), των προβολέων (μονάδες Bi-Xenon HiD με φώτα στάθμευσης με LED) και προφυλακτήρες (με ένα φαρδύ κάτω αεραγωγό, διακοσμημένο με ένα χρωμιωμένο ένθετο πλήρους πλάτους με ‘δίκρανα’ στα άκρα του).

Ο ίδιος συνδυασμός αναλογιών + οπτικής αναβάθμισης αποτυπώνεται και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, όπου το σχήμα του προφυλακτήρα, η επιλογή ανεξάρτητων, λεπτών οριζόντιων κατόπτρων και επιμηκυμένων πίσω φώτων LED σχήματος C (λειτουργίες πίσω φώτων & στοπ) συμβάλλει επίσης στην εντύπωση ενός χαμηλότερου, φαρδύτερου οχήματος και ταυτόχρονα ελαφρώς μακρύτερου, με τον πρόβολο στα 700 mm,.

Αυτή η εντύπωση επιτείνεται και με μία μακρύτερη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο φως στοπ (ψηλά τοποθετημένο), που επίσης συμβάλλει στην άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.27). Η αντίσταση του αέρα και η δύναμη ανύψωσης μειώνονται χάρη στο πρωτοποριακό διπλό άκρο της οροφής, τις αεροδυναμικές διόδους αέρα και τα καλύμματα κάτω από το δάπεδο.

Οπτικά πιο δυναμικό, το Space Star μπορεί να επιτείνει αυτή την αίσθηση με όμορφα σχέδια ζαντών με φαρδιές ακτίνες 15” που αποπνέουν τη νέα εικόνα δυναμισμού γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καθώς επίσης και ζαντών 14’’.

Αναβάθμιση
Η αίσθηση αντιληπτής ποιότητας που επιτυγχάνεται από την εκτενή αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού του Space Star συνεχίζεται και στο εσωτερικό καλύπτοντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών:

- Μαλακό, με τρισδιάστατη πλέξη ύφασμα καθισμάτων και αντίθετη ραφή, διατίθεται σε αποχρώσεις full black και black & ivory:

- Νέο τιμόνι με ένθετα σε piano black & πινελιές χρωμίου, καθώς και ένα σχήμα άριστης λαβής με δερμάτινη επένδυση:

- Κομψή σχεδίαση πίνακα οργάνων με λευκό φωτισμό, λευκό σε μαύρο φόντο, χρωμιωμένοι δακτύλιοι οργάνων, χαρακτηριστικά (εξωτερική θερμοκρασία & και προειδοποίηση πάγου σε ψηφιακή ένδειξη, προειδοποιητική λυχνία φώτων στάθμευσης).

- Πίνακας ελέγχου συστήματος κλιματισμού (τρία περιστροφικά χειριστήρια/ένας μοχλός με πινελιές χρωμίου για το μηχανικό A/C (auto A/C εξακολουθεί να διατίθεται με ηλεκτρικά χειριστήρια)
- Επίσης προσφέρονται και τα παρακάτω:
o Κρυφός υποδαπέδιος θάλαμος κάτω από το χώρο αποσκευών για πρόσθετη ασφάλεια –δημιουργείται μία επίπεδη επιφάνεια όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.
o Διατίθεται τώρα λειτουργία Digital Audio Broadcasting (DAB)

Δυναμικό Μικρό
Το Space Star διαθέτει πλαίσιο που μπορεί να ανταποκρίνεται στα αυτοκινητιστικά του καθήκοντα πέρα από τα όρια των αστικών/προαστιακών περιοχών.

- Η σκληρότητα των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ, αλλά και η ακαμψία του εμπρός τμήματος, υποστηρίζουν τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος.

- Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει βελτιώσει την ακρίβεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

- Τέλος, το σύστημα Hill Start Assist (HAS) που προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.


Ασφαλές
Το Space Star είναι εφοδιασμένο από μία σειρά χαρακτηριστικών που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στον οδηγό αλλά και στους επιβάτες του. Πιο συγκεκριμένα:

Ελαφρύ αμάξωμα μέγιστης αντοχής
Το αμάξωμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, στιβαρό και ελαφρύ χάρη στην χρήση χαλύβδινων πλακών πολύ υψηλής αντοχής, οι οποίες συμβάλλουν επίσης στο πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας από πρόσκρουση.

Σύστημα αερόσακων οδηγού και συνοδηγού
Οι μπροστινοί, οι πλευρικοί και οι τύπου κουρτίνας αερόσακοι SRS μειώνουν τις επιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης από κάθε κατεύθυνση και βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμού του οδηγού και του συνοδηγού.

Προεταντήρες
Οι προεντατήρες σφίγγουν αυτόματα τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν στη διατήρηση του οδηγού και του συνοδηγού στη θέση τους.

Active Stability Control (ASC) + TCL (Traction Control)
Όταν το σύστημα αναγνωρίσει ολίσθηση των τροχών, ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ του κινητήρα και εφαρμόζει την απαραίτητη δύναμη πέδησης στους κατάλληλους τροχούς, ώστε να επανέλθει η ευστάθεια του αυτοκινήτου.

4ABS + EBD
Το ABS δεν επιτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια ενός απότομου φρεναρίσματος, παρέχοντας εύκολη διατήρηση του ελέγχου ακόμη και σε πολύ ολισθηρό οδόστρωμα. Το σύστημα κατανομής της ισχύος πέδησης - Electronic Brake-force Distribution (EBD) διανέμει την ισχύ πέδησης και στους 4 τροχούς και ενισχύει πολύ την απόδοση του συστήματος πέδησης.

Hill Start Assist (HSA)
Κατά την εκκίνηση σε απότομη ανηφόρα, το σύστημα HSA βοηθά στην αποφυγή κύλισης προς τα πίσω όταν το πόδι απομακρυνθεί από το πεντάλ του φρένου, διατηρώντας την ισχύ πέδησης για έως και δύο δευτερόλεπτα μέχρι να ασκηθεί πίεση στο πεντάλ του γκαζιού.

Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
Το σύστημα TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) διαθέτει αισθητήρες στα ελαστικά για τον έλεγχο της πίεσής τους. Μια φωτεινή ένδειξη στα όργανα ανάβει όταν ένα ή περισσότερα ελαστικά χάσουν σημαντική ποσότητα αέρα.