Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

MotoGP 2017, 9ος Γύρος, Grand Prix Γερμανίας: Όγδοη νίκη για το Marquez στο Sachsenring, τρίτη θέση για τον Pedrosa και τέταρτο διπλό βάθρο φέτος για την ομάδα της Repsol Honda

MotoGP 2017, 9ος Γύρος, Grand Prix Γερμανίας: Όγδοη νίκη για το Marquez στο Sachsenring, τρίτη θέση για τον Pedrosa και τέταρτο διπλό βάθρο φέτος για την ομάδα της Repsol Honda
Ο Marc Marquez κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του για το 2017 και την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο Sachsenring, ξεκινώντας από την pole position, ενώ στο βάθρο ανέβηκε μαζί του ο Dani Pedrosa. Ήταν το τέταρτο διπλό βάθρο για τη Honda σε εννέα αγώνες φέτος, μετά το Austin, τη Jerez και την Catalunya.


Ο Marc και ο Dani έφυγαν μπροστά στην εκκίνηση και μπήκαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στην πρώτη στροφή. Στον 5ο γύρο, ο Jonas Folger προσπέρασε τον Dani και στον επόμενο προσπέρασε το Marc, ο οποίος πέρασε ξανά στην κορυφή του αγώνα στον 11ο γύρο και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος για να κατακτήσει μία σημαντική νίκη, η οποία τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές τεσσάρων εβδομάδων. Ο Marc αφιέρωσε την 31η νίκη του στα MotoGP (ισοφαρίζοντας τον αριθμό νικών του Eddie Lawson) στο Nicky Hayden, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

Με το πέμπτο βάθρο του φέτος, ο Dani βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης, έχοντας περιορίσει τη διαφορά από την κορυφή στους 26 βαθμούς.

Η ομάδα της Repsol Honda θα επιστρέψει στην πίστα στις 17 και 18 Ιουλίου για μία διήμερη δοκιμή στο Brno.

Marc Marquez
1ος

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Γνώριζα από πριν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα ήταν μία κρίσιμη στιγμή για το Πρωτάθλημα και ότι το Sachsenring θα ήταν σημαντικό για εμάς. Μία πίστα που άξιζε - αν χρειαζόταν - να ρισκάρεις και να προσπαθήσεις να νικήσεις. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που πήραμε αυτούς τους 25 βαθμούς και ανεβήκαμε στην κορυφή της βαθμολογίας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Nicky (Hayden) και στην οικογένειά του. Το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου μετά το δυστύχημα γιατί είχαμε περάσει κάποιες καλές στιγμές μαζί και επειδή ήταν φίλος μου. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Ειλικρινά, πριν την εκκίνηση πίστευα ότι θα έπρεπε να δώσω μάχη με τον Dani, όμως εμφανίστηκε ένας άλλος γρήγορος αντίπαλος. Στην αρχή έμεινα έκπληκτος που ο Jonas ήταν εκεί μπροστά και έλεγα ότι θα έμενε πίσω ανάμεσα στους άλλους αναβάτες, όμως εκείνος παρέμεινε εκεί! Ήταν πολύ σκληρός αντίπαλος! Το πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο με τέσσερις αναβάτες με 10 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους και με τον Dani όχι τόσο πίσω. Όλα είναι ανοικτά, οπότε θα διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία, και την ίδια σκληρή δουλειά. Τώρα έχουμε μερικές ημέρες διακοπών αλλά δεν μένουν και πολλές μέχρι να προετοιμαστούμε για τις δοκιμές του Brno»!

Dani Pedrosa
3ος

«Είμαι χαρούμενος με αυτό το βάθρο. Δουλέψαμε καλά το σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να διαχειριστούμε όλες τις καταστάσεις. Στον αγώνα ένιωθα πραγματικά δυνατός στους πρώτους γύρους και μπορούσα να μείνω κοντά στο Marc. Στη συνέχεια άρχισα να χάνω πρόσφυση στο πίσω ελαστικό αλλά σκέφτηκα «ΟΚ, κανένα πρόβλημα, είναι μεγάλος αγώνας και είναι λογικό να χάσεις λίγη πρόσφυση» και τότε με πέρασε ο Jonas. Προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά δεν μπορούσα να μείνω κοντά του. Προσπάθησα να διαχειριστώ την κατάσταση αλλά όταν αισθάνθηκα ότι σπινάριζε υπερβολικά το πίσω ελαστικό, συμβιβάστηκα με την 3η θέση του βάθρου. Περίμενα να είμαι λίγο πιο δυνατός αλλά τελικά ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού πήραμε καλούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Είμαι θετικός, έχουμε δύο ημέρες δοκιμών μέσα στο καλοκαίρι και θα δουλέψουμε στους τομείς που υστερούμε, κυρίως στο να κάνουμε τα ελαστικά να δουλεύουν ανεξάρτητα από τις συνθήκες, ώστε να είμαστε πιο σταθεροί στο δεύτερο μέρος του Πρωταθλήματος».