Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στο αυτοκίνητό σας!

Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στο αυτοκίνητό σας!

Τις περισσότερες φορές το αυτοκίνητο μπορεί να είναι τόσο βρώμικο που σε ένα διαγωνισμό για «τα πιο βρωμερά σημεία με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή» θα καταλάμβανε την πρώτη θέση.


Είναι γεμάτο γωνίες και δυσπρόσιτα σήμερα που δεν καθαρίζονται εύκολα και το τελευταίο που θέλετε είναι να βάζετε το παιδί σας να κάθεται σε ένα σημείο που δεν είναι καθαρό.

Και αν κι εσείς πιστεύατε ότι το πιο βρώμικο σημείο μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι αυτό κάτω από το χειρόφρενο (συνήθως είναι γεμάτο μικρές βρωμιές που δεν μαζεύονται καθόλου εύκολα, π.χ. ψίχουλα, σκόνη, τρίχες), όχι, δεν είναι αυτό.

Το βραβείο του πιο βρώμικου σημείου μέσα στο αυτοκίνητο το παίρνει το κάθισμα του μωρού. Υπολείμματα φαγητού, ξεραμένοι λεκέδες από γάλα ή χυμό κάνουν την κατάσταση να απομακρύνεται από τις σωστές συνθήκες υγιεινής. Ακόμα όμως κι αν δεν έχει κανένα λεκέ, ένα κάθισμα αυτοκινήτου για μωρά μπορεί να έχει τα διπλάσια μικρόβια από μια τουαλέτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.Μετά από λήψη δειγμάτων από 20 αυτοκίνητα και σπίτια, ανακάλυψαν ότι σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό καθισμάτων για μωρά υπήρχαν περίπου 100 δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες σε σύγκριση με μόλις 50 που βρήκαν, αντίστοιχα, σε τουαλέτες.

«Αυτά τα μικρόβια μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε αυτοκίνητα που δεν καθαρίζονται συχνά, ειδικά αν έχετε τη συνήθεια να τρώτε στο αμάξι σας ή αφήνετε απορρίμματα από διάφορες τροφές μέσα σε αυτό», δήλωσε η Dr. Anne-Marie Krachler από το τμήμα Μικροβιολογίας και Λοίμωξης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, στη Daily Mail. «Δεδομένου ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου ενός παιδιού γίνεται συχνά μέρος που μπορεί να φάει ή να ακουμπήσει το φαγητό του, δεν είναι περίεργο που μπορεί να γίνει εστία μικροβίων», συμπλήρωσε.

Η λύση; Προκειμένου να ακουμπάτε το παιδί σας σε ένα καθαρό μέρος χρειάζεται να το καθαρίζετε. Για να γίνει αυτό σωστά, καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή (κάποια μοντέλα μπορούν να πλυθούν στο χέρι ενώ άλλα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα με ειδική συσκευή).

Μόλις ξεκαθαρίσετε ότι μπορείτε να το καθαρίσετε και μόνοι σας, περάστε τις επιφάνειές του με ένα υγρό πανί πάνω στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο σαπούνι πιάτων. Μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή άλλα καθαριστικά σπιτιού γιατί μπορεί να φθείρουν το ύφασμα και γιατί δεν είναι σωστό το δέρμα του παιδιού σας να έρχεται σε επαφή με αυτά.

Πηγή: bovary.gr