Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Νέα παράταση για την Εγνατία Οδό

Νέα παράταση για την Εγνατία Οδό
Για τις 16 Φεβρουαρίου μετατέθηκε η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η παράταση της αρχικής προθεσμίας (26 Ιανουαρίου)...
θεωρούνταν δεδομένη στην αγορά κατασκευών, στελέχη της οποίας θεωρούν πιθανή μια ακόμα παράταση μέχρι τον Μάρτιο. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ανακοινώνει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τις τελευταίες ημέρες. Ηδη αναβλήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αλίμου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου και για τη μαρίνα Χίου (18 Ιανουαρίου).

Η παράταση στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού συνδέεται με το ομιχλώδες πλαίσιο για τα διόδια με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργεί στην Εγνατία Οδό δορυφορικό, αναλογικό σύστημα διοδίων και ταυτόχρονα να εντάσσει σε διαγωνισμό για τη συντήρηση του οδικού άξονα την (προαιρετική) κατασκευή περίπου 25 μετωπικών και πλευρικών συμβατικών σταθμών διοδίων!

Οπως είχε γράψει προ ημερών το Euro2day.gr, ενδιαφέρον για τη διαδικασία, χωρίς να σημαίνει πως θα εμφανιστούν στο τέλος, έχουν δείξει εκτός από τους ισχυρούς ελληνικούς ομίλους (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ +5,43% ΑΒΑΞ) και διεθνείς όμιλοι, όπως η Vinci καθώς και σχήματα από Γαλλία, τη Ρωσία, κ.ά. καθώς και επενδυτικοί οίκοι που τοποθετούνται στον τομέα των υποδομών.

Χαρακτηριστικές της ρευστότητας που χαρακτηρίζει το διαγωνισμό είναι ορισμένες αναφορές. Για παράδειγμα, όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ...

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ