Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Άνοδος πωλήσεων σε όλες στις σημαντικές περιοχές πωλήσεων για το BMW Group

Άνοδος πωλήσεων σε όλες στις σημαντικές περιοχές πωλήσεων για το BMW Group 
Μετά από μία έβδομη συνεχόμενη χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων, ο Νο.1 παγκοσμίως κατασκευαστής premium οχημάτων, ξεκίνησε το 2018 με ένα ακόμα ρεκόρ: το BMW Group πέτυχε τον καλύτερο ...
Ιανουάριο στην ιστορία του. Συνολικά 169.538 πελάτες παρέλαβαν μία BMW, ένα MINI ή μία πολυτελή Rolls-Royce, αύξηση 3,8% συγκριτικά με τον περσινό Ιανουάριο.

«Επιχειρούμε τη μεγαλύτερη προϊοντική επίθεση στην ιστορία τις εταιρίας και καθώς η διαθεσιμότητα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αυτό θα έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα πωλήσεων», δήλωσε ο Pieter Nota, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκας BMW. Και συνέχισε: «Οι παραδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 sedan, για παράδειγμα, αυξήθηκαν κατά 40%, ενώ το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 6 GT έχει υπερδιπλασιάσει τις συνολικές πωλήσεις της BMW Σειράς 6 τον πρώτο μήνα της χρονιάς. Με το λανσάρισμα πιο συναρπαστικών νέων μοντέλων, όπως η νέα BMW X2 και την αυξημένη διαθεσιμότητα της BMW X3 το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, είμαι σίγουρος ότι αυτός ο πρώτος μήνας του 2018 προαναγγέλλει μία ακόμα χρονιά ρεκόρ».

Έχοντας παραδώσει πάνω από 100.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2017, το BMW Group προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της επιτυχίας και στοχεύει φέτος στις 140.000 μονάδες, διατηρώντας τη κορυφαία θέση της στην κατηγορία premium ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας/plug-in υβριδικών. Με τις πωλήσεις των μοντέλων BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric να αυξάνονται κατά 36,7% συγκριτικά με τον περσινό Ιανουάριο, οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την επίτευξη του στόχου. Σε όλο τον κόσμο, συνολικά 7.155 πελάτες παρέλαβαν ένα premium ηλεκτρικό όχημα του BMW Group μέσα στον Ιανουάριο. Περισσότερα από το ένα στα τέσσερα από όλα τα οχήματα BMW και MINI που πωλήθηκαν στη Σκανδιναβία ήταν ηλεκτρικά. Άλλες πολύ ισχυρές αγορές είναι η Μ. Βρετανία / Ιρλανδία όπου τα ηλεκτρικά οχήματα είχαν ποσοστό 11,1% επί των συνολικών πωλήσεων BMW και MINI και οι ΗΠΑ, όπου η αναλογία αυτή άγγιξε το 5,2%.

Οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας BMW αυξήθηκαν κατά 3,4% τον πρώτο μήνα του 2018, με συνολικές παραδόσεις 148.400 οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το ρεκόρ συνέβαλαν ποικίλα και διαφορετικά μοντέλα της γκάμας. Η νέα BMW Σειρά 5 sedan ήταν για μία ακόμα φορά ισχυρός συντελεστής ανόδου, με αύξηση 39,6% (25.268) στις παγκόσμιες πωλήσεις της. Η επιτυχία της BMW Σειράς 1 sedan στην Κίνα βοήθησε στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων της BMW Σειράς 1 κατά 26,4%, ενώ η BMW X1 (22.185 / +10,6%) και η BMW X6 (3.128 / +5,8%) ενίσχυσαν την εικόνα της οικογένειας BMW X, καθώς η παραγωγή της νέας BMW X3 αυξάνεται το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Η μάρκα MINI πέτυχε συνολική αύξηση πωλήσεων 7,0%, με την παράδοση 20.929 οχημάτων των Ιανουάριο. Ισχυρότερος συντελεστής ανόδου ήταν το MINI Countryman, που διπλασίασε τις πωλήσεις του συγκριτικά με πέρσι τον Ιανουάριο. Συνολικά 6.022 πελάτες παρέλαβαν το αυτοκίνητό τους τον μήνα αυτό, ενώ ο ένας στους επτά επέλεξε την plug-in υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου.

Αφού γιόρτασε μία ακόμα χρονιά με πωλήσεις ρεκόρ το 2017, η BMW Motorrad ξεκίνησε δυνατά και τη νέα χρονιά. Συνολικά 8.455 πελάτες BMW Motorrad παρέλαβαν μία νέα μοτοσικλέτα ή ένα νέο maxi-scooter τον Ιανουάριο, αύξηση 12,7% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Πωλήσεις BMW και MINI στις περιοχές / αγορές με μια ματιά.

Το BMW Group κατέγραψε άνοδο σε τρεις βασικές περιοχές πωλήσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη πολιτική του για ισορροπημένες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.