Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo

Το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo

Το υδρογονοκίνητο #Hyundai #Nexo ανήκει στην κατηγορία SUV και υιοθετεί την τεχνολογία των κυψελών προκειμένου να «τροφοδοτηθεί» με ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας…
που το εξοπλίζει. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του ix35 FCEV, ο οποίος δίνει για την περίσταση έμφαση στη βελτιωμένη απόδοση, στη μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης και φυσικά στις αναβαθμισμένες επιδόσεις.


Το νέο Hyundai Nexo έχει μήκος 4,67 μ., ύψος 1,63 μ. και πλάτος κοντά στα 1,9 μ., ενώ εξοπλίζεται με ελαφρύτερες σε σχέση με το παρελθόν δεξαμενές που ζυγίζουν 16 κιλά λιγότερο από εκείνες του προκατόχου του, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 6,3 κιλά υδρογόνου.

Η ιπποδύναμη που αποδίδεται από τις κυψέλες, σε συνδυασμό με την βοήθεια μιας μπαταρίας 40kW, ανέρχεται στους 184 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει απόδοση από μόνος του 163 ίππους, επίδοση που δίνει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ. κοντά στα 10 δλ.Σύμφωνα με την εταιρεία , η αυτονομία κίνησης ανέρχεται στα 560 πραγματικά χιλιόμετρα, ενώ η διάρκεια ζωής των κυψελών ξεπερνά τα 240.000 χλμ. αριθμός που είναι ισοδύναμος με τον «κύκλο» ολόκληρης της κατασκευής.

Το νέο Nexo FCEV, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τη χρονιά που ήδη διανύουμε σε επιλεγμένες αγορές, θα εξοπλίζεται με τη δέσμη τεχνολογιών Advanced Driver Assistance System (ADAS). Σημείο αναφοράς αποτελεί επίσης και το πρωτοποριακό εσωτερικό, το οποίο αποκαλείται από τους Κορεάτες ως «Intelligent Personal Cockpit» διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, σύστημα αναγνώρισης φωνής που θα συνεπικουρείται από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.