Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

4C: το σύγχρονο έμβλημα της Alfa Romeo στις ειδικές σειρές "Competizione" και "Italia"

4C: το σύγχρονο έμβλημα της Alfa Romeo στις ειδικές σειρές "Competizione" και "Italia"
Το Alfa Romeo 4C, εκφράζει το αγωνιστικό πνεύμα, αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Alfa Romeo. Βέλτιστες επιδόσεις και εξαιρετικός μηχανικός σχεδιασμός για την απόλυτη απόλαυση του...
να οδηγείς με στυλ που κόβει την ανάσα! Υπάρχουν εκδόσεις Coupé και Spider των ειδικών σειρών "Competizione" και "Italia" με το Coupé να έχει μια πολύ πιο σπορ προσωπικότητα που δημιουργεί στο μυαλό αγωνιστικούς συνειρμούς, ενώ το Spider, παρόλο που είναι επίσης ικανό για συναρπαστικές επιδόσεις, έχει έναν πιο κομψό, εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Τα 4C είναι εξοπλισμένα με τον ισχυρό βενζινοκινητήρα 1750 Turbo 210 ίππων. Σε συνδυασμό με το TCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέρει επιδόσεις supercar. Με αναλογία λιγότερων από 4 κιλών ανά ίππο, μέγιστη ταχύτητα 258 χλμ./ώρα (και 257 χλμ./ώρα για το 4C Spider), επιτάχυνση από το 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα, πλευρική επιτάχυνση του 1.1 g και μέγιστη επιβράδυνση του 1.25 g. Αυτές οι επιδόσεις είναι αποτέλεσμα και της εκτενούς χρήσης ultralight υλικών όπως τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το SMC.


Οι δύο σειρές (σε περιορισμένες εκδόσεις και οι δύο) έχουν ξεχωριστό σχεδιασμό. Το ματ Vesuvio Grey του Coupé, υπογραμμίζει τον ασυμβίβαστο σπορ χαρακτήρα του. Εκτός από το εξωτερικό, οι πρόσθετες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα ανεβάζουν τη σπορ... «θερμοκρασία». Η οροφή, οι προφυλακτήρες, τα καλύμματα των καθρεπτών, οι αεραγωγοί και οι προβολείς, όλα δίνουν έμφαση στη "μυϊκή" δύναμη του αυτοκινήτου αλλά και στον εξαιρετικό μηχανολογικό σχεδιασμό του, παραπέμποντας ξεκάθαρα στον κόσμο των αγώνων.

Η αγωνιστική διάθεση συνεχίζεται και μέσα στο κόκπιτ. Τα καθίσματα είναι από δέρμα με κόκκινες ραφές, το τιμόνι είναι αγωνιστικό και για να κλείσουμε, το ξεχωριστό επίπεδο της περιορισμένης έκδοσης των 108 μοναδικών αυτοκινήτων υπογραμμίζεται από το αριθμημένο σήμα στο κεντρικό τούνελ και την αλουμινένια πλακέτα "Competizione" στο ταμπλό. Η ειδική σειρά Spider "Italia" είναι αμέσως αναγνωρίσιμη, χάρη στο Misano Blue του αμαξώματος, αποκλειστικό για τα 108 αυτοκίνητα της συλλεκτικής έκδοσης.

Στο εξωτερικό, χαρακτηριστικά που αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα είναι οι τροχοί 5 ακτίνων, 18'' μπροστά και 19'' πίσω και οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Στο πλάι βλέπουμε το αυτοκόλλητο "Spider Italia" στα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας. Η βασική εμφάνιση του 4C Spider περιλαμβάνει διπλές εξατμίσεις τιτανίου Akrapovič με φινίρισμα ανθρακονήματος. Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται με το υψηλής ποιότητας Alpine Hi-Fi ηχοσύστημα, με subwoofer, αλλά και αριθμημένο σήμα στο κεντρικό τούνελ και αλουμινένια πλακέτα "Italia" στο ταμπλό.