Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Ολυμπία Οδός: Σε πλήρη λειτουργία ο κόμβος του Ρίου - Αυξήσεις στα διόδια

Ολυμπία Οδός: Σε πλήρη λειτουργία ο κόμβος του Ρίου - Αυξήσεις στα διόδια
Θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 20.000 οχήματα


Ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», οι εργασίες κατασκευής του κόμβου Ρίου, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του.

Σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό», ο κόμβος Ρίου είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου - εξόδου, ενώ εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 20.000 οχήματα.

Όσον αφορά στην λειτουργικότητα του έργου, η «Ολυμπία Οδός» επισημαίνει τα εξής:

- Ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο, μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.

- Είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο.

- Είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα.

- Εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα, ανατολικά της Πάτρας.

- Παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

- Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, επίσης, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την παλαιά εθνική οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει ανακατασκευαστεί.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 προς Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2017.

Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10€ και αφορά κυρίως τις κατηγορίες 3 και 4 (οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.)

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο η τιμαριθμική αναπροσαρμογή γίνεται στο τέλος του έτους, αλλά ειδικά φέτος πραγματοποιείται με δίμηνη καθυστέρηση προκειμένου να ενσωματώσει και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Κόμβο Ρίου.

Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής (με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν):


Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα

Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ.

Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ.

Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.

Η Ολυμπία Οδός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών.
πηγή: lepantotv