Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Μία σημαντική επέτειος: Η BMW M ξεκινά την 20ή σεζόν σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP™’

 Η BMW M ξεκινά την 20ή σεζόν σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP
Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M GmbH στο ‘Losail International Circuit’ στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου): είναι η 20ή χρονιά που η BMW M ...
συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’. Η BMW και BMW M GmbH συνεργάζονται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car. Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα BMW M με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

«Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Dorna Sports για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει επί δύο δεκαετίες. Σπάνια συναντάς μία τόσο μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία στο σπορ, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ξεχωριστή επέτειο», δήλωσε ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M GmbH. «Όταν το 1999 ξεκινήσαμε τη συνεργασία με την Dorna Sports, φιλοδοξία μας ήταν να εφαρμόσουμε όλη την τεχνογνωσία, τις καινοτόμες τεχνολογίες από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις νέες ιδέες για να υποστηρίξουμε την ασφάλεια στο MotoGP. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Μετά από 20 χρόνια, η Dorna Sports εξακολουθεί να έχει έναν ισχυρό εταίρο στο ‘πρόσωπο’ της BMW M GmbH, με την ασφάλεια των αναβατών να αποτελεί Νο1 προτεραιότητα».

Ο στόλος αυτοκινήτων ασφαλείας και επίσημων οχημάτων πάντα περιλάμβανε τα τελευταία μοντέλα BMW M βελτιστοποιημένα για χρήση σε αγωνιστική πίστα. Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο, η BMW M GmbH παραμένει πιστή σε αυτή τη φιλοσοφία και θέτει ακόμα υψηλότερα πρότυπα με τη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car.


Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/km)*, το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW M5 εξασφαλίζουν άριστη συμπεριφορά, ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης. Μεταξύ αυτών είναι το εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που χρησιμοποιείται στην BMW M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4L με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, με 441 kW/600 HP και μέγιστη ροπή 750 Nm στην M5 παραγωγής. Λεπτομερείς, χειροποίητες βελτιώσεις στην BMW M Manufaktur στο Garching μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην BMW M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για να αναλάβει ρόλο ‘course car’ στο MotoGP.

Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η BMW M GmbH θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car με ψεκασμό νερού και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της δέσμευσης της BMW M GmbH στο MotoGP είναι το BMW M Award, το οποίο θα δοθεί φέτος για 16η φορά. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο νικητής λαμβάνει μία αποκλειστική BMW M. Επίσης, οι προσκεκλημένοι της BMW M GmbH στην εκδήλωση ‘BMW M MotoGP Experience’ θα μπορούν να απολαύσουν ένα αξέχαστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί του BMW M MotoGP, Loris Capirossi και Alex Hofmann τους ξεναγούν στα παρασκήνια αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ η BMW M GmbH θα παρουσιάζει τα τελευταία μοντέλα και προϊόντα της σε επιλεγμένα Σαββατοκύριακα με Grand Prix.

Περισσότερες πληροφορίες για την BMW M GmbH και την εμπλοκή του ‘Επίσημου Αυτοκινήτου του MotoGP’ υπάρχουν στον πλήρη οδηγό για τα μέσα ενημέρωσης και online στο σύνδεσμο: www.bmw-m.com

*Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 είναι προκαταρκτικές, βασίζονται στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπου του ελαστικού που χρησιμοποιείται.

*Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση την εποχή της έγκρισης τύπου. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία και διαφέρουν ανάλογα με τις διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Οι προδιαγραφές εκπομπών CO2 προσδιορίζονται σύμφωνα με την Οδηγία 1999/94/EC και την Pkw-EnVKV, και βασίζονται στις τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που ορίζει ο κύκλος NEDC.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στη http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. ManualCO2 (PDF - 2.7 MB ή στο http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html

Κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.
Κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/km