Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Fiat Chrysler Automobiles - Ιστορικό της εταιρείας - Από ποιες μάρκες αποτελείται το Group; - Ποια supercars παράγει το group;

Η Alfa Romeo με τα σπορτίφ, μοναδικά μοντέλα της - που υπερτερούν κατά πολλούς από τον γερμανικό ανταγωνισμό - είναι μέλος του Group
Η Fiat Chrysler Automobiles ή εν συντομία: FCA, είναι μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2014, μετά την συγχώνευση της Chrysler LLC με την Fiat S.p.A. Η εταιρεία αποτελεί μέλος της...
Ιταλικής Exor S.p.A (εταιρεία οικογένειας Ανιέλλι) κατα ενα ποσοστό του 30.78%. Επιπροσθέτως, είναι η 7η εταιρεία με την μεγαλύτερη παραγωγή οχημάτων παγκοσμίως.Την κεντρική διοίκηση ολοκληρώνουν οι δυο διευθυντές της Chrysler και Fiat, Τζόν Έλκαν και Σέρτζιο Μαρτσιόνε, αντίστοιχα.

Η FCA έχει υπο την ευθύνη την κατασκευή και παραγωγή προϊόντων για τις μάρκες της Alfa Romeo, Abarth, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram Trucks, Mopar και SRT. Επιπλέον κατέχει την Maserati με τα διάσημα supercars και τις κατασκευάστριες ανταλλακτικών και εξαρτημάτων Magnetti Marelli, Comau την Teksid και τέλος την VM Motori. Η παραγωγή της προορίζεται για όλες τις ηπείρους.

Το Jeep Renegade κατασκευάζεται στην Ιταλία από το FCA Group
Οργάνωση

Η γενική διαχείριση της εταιρείας πραγματοποιείται στο Όμπορν Χίλς της πολιτείας του Μίτσιγκαν και στο Τορίνο της Ιταλίας. Τα εργοστασιακά παραρτήματα παρέμειναν ως είχαν όπως αυτο του Τορίνου ή του Όμπορν Χίλς καθώς και με αυτά που βρίσκονται στις χώρες της Κίνας, του Καναδά, της Ινδίας, του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Πολωνίας και της Αργεντινής.

Η εταιρεία εξαιτίας των πολλών προϊόντων που την αποτελούν, έχει διαχωριστεί με βάση το μοτίβο των δυο παλαιών εταιρειών που ακολοθούσαν. Συγκεκριμένα, η FCA διακρίνεται σε δυο κλάδους: την FCA Italy, όπου η Fiat παράγει τα μοντέλα που είχε και παλαιότερα, ενώ ο κλάδος FCA US, ακολουθεί το μοντέλο που είχε η Chrysler επίσης κατα το παρελθόν.

Η μάρκα της Ferrari αποχώρησε κατα ένα μεγάλο μέρος απο την FCA τον Ιανουάριο του 2016, κάνοντάς την μια ανεξάρτητη εταιρεία, έχοντας διευθυντή τον Σέρτζιο Μαρτσιόνε και άρα και το 10% της ιδιοκτησίας της απο την FCA και με υποδιευθυντή τον Πιέρο Φεράρρι, δημιούργησαν την Ferrari S.p.A.

Chrysler 300 (2015)
Ιστορική αναδρομή

Το γεγονός αυτό έχει την αρχή της πίσω στο 2009, με την εταιρεία της Chrysler να είχε χρεωκοπήσει και ενας μεγάλος παράγοντας της Αμερικάνικης βιομηχανίας όπως και πολλές θέσεις εργασίας να ήταν στο ζενίθ.

Στις 10 Ιουνίου του 2009 η Fiat συγχωνεύθηκε με ιδιοκτήτες τις κυβερνήσεις της Η.Π.Α. και του Καναδά. Αυτό την καθόρισε ως δημόσια εταιρεία, αλλά τελικώς η Fiat τον Ιανουάριο του 2014 κατάφερε να εξαγοράσει την Chrysler, με το υπέρογκό ποσοστό των 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωρώντας στην ανακοίνωση για μια ιδιωτική εταιρεία η οποία και πράγματι έγινε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Παράλληλα, έγινε επίσημη η αποχώρηση της Ferrari και αυτό πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2016

Το πενταετές πλάνο της FCA (2014-2018)

Τον Μάϊο του 2014 ανακοίνωσαν την έναρξη ενος πενταετούς πλάνου, ικανό να ανταγωνιστεί όλες τις εταιρίες οχημάτων.

Η μάρκα της Jeep είχε μπεί στο στόχαστρο για να ανταγωνιστεί στην κατηγορία των SUV, η Chrysler να επανατοποθετηθεί στην Αμερική για να ανταγωνιστεί την Chevrolet, την Ford, την Toyota και την Volkswagen. Η Dodge με την επανένωση της SRT, ανταγωνίζεται στην κατηγορία των σπόρ αυτοκινήτων, η Alfa Romeo θεωρήθηκε πως θα είναι η ακριβή μάρκα που θα ανταγωνιστεί τις Mercedes-Benz, BMW, Audi και Volvo και τέλος η μάρκα της Maserati θα αποτελέσει το πολυτελές όνομα της εταιρείας ανταγωνίζοντας την Rolls-Royce και την Bentley. H μάρκα της Ram Trucks έχει πολλές ομοιότητες με την Fiat Professional, μα οι δρόμοι μεταξύ των δύο αποφασίστηκε να είναι διαφορετικοί. Η απόφαση της Fiat να σταματήσει την παραγωγή της Lancia έχει αρχίσει να γίνεται σταδιακά, με το μόνο μοντέλο να είναι ακόμη το Ypsilon, που τώρα μάλιστα διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας.