Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η INFINITI ανακοίνωσε τη σχεδίαση μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτροκίνητου οχήματος, με βάση το πρωτότυπο Q Inspiration

Η INFINITI ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτροκίνητου οχήματος,  με βάση το πρωτότυπο Q Inspiration

Η INFINITI Motor Company ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα βασίζεται στο εκπληκτικό πρωτότυπο Q Inspiration.
Η INFINITI θα κατασκευάσει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα, αποτελώντας ένα από τα πέντε νέα οχήματα που θα κατασκευάσει στην Κίνα, τα επόμενα πέντε χρόνια.


Αναπαριστώντας το επόμενο βήμα στον σχεδιασμό της INFINITI, το εξωτερικό του Q Inspiration διαθέτει σαφείς και ξεκάθαρες γραμμές με δυναμικές και στιβαρές διαστάσεις. Είναι η πρώτη επίσημη “έκφραση” της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της INFINITI, ενόψει μιας εποχής προηγμένων κινητήρων. Ο σχεδιασμός αποφεύγει τις κλασσικές μορφές του sedan, με μια εμφάνιση που μοιάζει με coupe και με επιμήκη σιλουέτα, ενσαρκώνοντας το σχεδιαστικό όραμα της INFINITI για οχήματα αυτής της κατηγορίας.


Η καμπίνα του Q Inspiration ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, με ένα “συνοπτικό” και καθαρό εσωτερικό σχεδιασμό που περιβάλλει τον οδηγό και τους επιβάτες σε ένα γαλήνιο και άνετο περιβάλλον. Οι ανανεωμένοι κινητήρες έχουν “απελευθερώσει” τους σχεδιαστές της INFINITI από τους περιορισμούς της αρχιτεκτονικής του παραδοσιακού κινητήρα, προκειμένου να προσφέρουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Η σύγχρονη τεχνολογία και η χειροτεχνία “παντρεύονται” αρμονικά μέσα στην καμπίνα, με τρόπο που αναζωογονεί, αντί να αποσπά, την προσοχή του οδηγού.

Η INFINITI επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Για τους Κινέζους αγοραστές αυτοκινήτων, αυτό μεταφράζεται σε οχήματα με αυξημένη απόδοση και οικονομία καυσίμου, σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η INFINITI παρουσίασε επίσης το όμορφο Prototype 9 e-roadster, ένα χειροποίητο, κομψό concept που βασίζεται στο σχήμα ενός μεγάλου μήκους vintage αυτοκινήτου αγώνων της δεκαετίας του 1940, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία από το τμήμα Advanced Powertrain της Nissan Motor Corporation.

Η INFINITI δραστηριοποιείται στην Κίνα μέσω της Dongfeng Motor Company Ltd (DFL), της μεγαλύτερης αυτοκινητικής κοινοπραξίας στην Κίνα. Το 2017, η INFINITI έκανε ρεκόρ πωλήσεων με 48.408 νέα οχήματα στην Κίνα, σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.