Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

General Tiremud-terrainGrabber X3: Πρώτο σε δοκιμή του περιοδικού “LandRoverOwnerInternational”

General Tiremud-terrainGrabber X3: Πρώτο σε δοκιμή του περιοδικού “LandRoverOwnerInternational”

H General Tire, με υπερήφανη ιστορία 100 ετών και αμερικάνικη κληρονομιά, έχει αποδείξει την ικανότητά της να ξεχωρίζει, στη σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη βιομηχανία ελαστικών.
Ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το 1915 και σύντομα έγινε γνωστή, ως τεχνολογικός ηγέτης, με την εφεύρεση τωνπρωτοποριακών για την εποχή, ελαστικών χαμηλής πίεσης, “General BalloonJumbos”. Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές ιστορικές καινοτομίες, που τοποθέτησαν την General Tireστην κορυφή των κορυφαίων παραγωγών ελαστικών.Από το 1987, η General Tire αποτελεί brandτου Ομίλου Continental.Σήμερα, η General Tire διαθέτει μια ολοκληρωμένη προϊοντική γραμμή από σκληρά, ανθεκτικά και υπερυψηλής απόδοσης ελαστικά για οff-road 4x4.

Πρόσφατα, οι ειδικοί της LandRover, στους γλιστερούς χωματόδρομους του Snugg’sPit, στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας,δοκίμασαν, για 2 μέρες, το GrabberX3 της GeneralTire, μαζί με ακόμη ένα ανταγωνιστικό ελαστικό, στην κατηγορία τωνmud-terraintires (ελαστικά γιαλασπωμένα εδάφη). ΤοGrabberX3 κατάφερε να «επικρατήσει».


Οι οδηγοί των τετρακίνητων οχημάτωνπρέπει να μπορούν να συνεχίζουν στο δρόμο τους, ακόμη κι αν έχουν μπροστά τους δύσκολα και λασπωμένα εδάφη. Όμως για να το πετύχουν, είναι υποχρεωμένοι να φορούν ελαστικά “MT” (MT = mudtraction/πρόσφυση σε λάσπη). Ταελαστικάαυτάπροσφέρουνυψηλήπρόσφυσησε σκληρές και απρόβλεπτες διαδρομές, σκάβοντας μέσα στο βούρκο και στη λάσπη. Όταν το βρετανικό περιοδικό “LandRoverOwnerInternational”(LRO) δοκίμασε, σε συγκριτικό test, τοGrabberX3 της GeneralTire, με άλλο ελαστικό της ίδιας κατηγορίας, το GrabberX3 βγήκε πρώτο.Η ομάδα του LRO δοκίμασε ελαστικά διάστασης 245/75 R 16, χρησιμοποιώντας έναLandRoverDiscovery 2 Td5.

Οι ειδικοί του περιοδικού προετοίμασαν 10 συνολικά δοκιμές, με στόχο να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τα 2 ελαστικά. Στις 2 πρώτες δοκιμές – φρενάρισμα σε βρεγμένο δρόμο και θόρυβος ελαστικού – το GrabberX3αμέσως «πήρε κεφάλι». ΤοGrabberX3ξεπέρασε τον,επίσης, Αμερικανό ανταγωνιστή του,στο σκαρφάλωμα μέσα από αυλάκια, στην οδήγηση μέσα από βαθιούς λασπόλακους και στην αναρρίχηση απότομης λασπωμένης πλαγιάς.

ΤοGeneralGrabberX3πήρε συνολικά τα εύσημα για την πρόσφυση από τις πλευρικές προεξοχές του στο ξεκόλλημα από χαντάκια, καθώς και για την πρόσφυση και το στρίψιμο, σε παχιά λάσπη. Κι ακόμη είναι πιο αθόρυβο, σε υψηλές ταχύτητεςστον δρόμο και προσφέρει καλύτερο φρενάρισμα στον βρεγμένο δρόμο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών, κατά την τελική τους αξιολόγηση.

Η GeneralTireκατασκευάζει διάφορες διαστάσεις mud-terrainελαστικών, για ζάντες από 15 έως και 19 ίντσες. Τα ελαστικά GeneralTireπωλούνται στην ελληνική αγορά από το επίσημο δίκτυο διανομέων ελαστικών της ΕΜΑ ΑΕ: www.generaltire.gr/aftokinito/distributors