Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Για πρώτη φορά o Πούτιν προτίμησε ένα νέο ρωσικό μοντέλο λιμουζίνας, εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος. Δες τον λόγο

Για πρώτη φορά o Πούτιν προτίμησε ένα νέο ρωσικό μοντέλο λιμουζίνας, εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος...

Για πρώτη φορά προτίμησε ένα νέο ρωσικό μοντέλο, εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.


Η νέα ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα κατά τη μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο όπου ορκίστηκε για μια τέταρτη θητεία πρόεδρος της Ρωσίας.

Το νέο αυτό όχημα, όμως δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες ZIL οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας.

Τα χαρακτηριστικά του νέου οχήματος
Παρα τις αρχικές πλήροφορίες που έκαναν λόγο για ένα V8 4.600 κυβικών ο κινητήρας του θηριώδους οχήματος είναι τελικά ένας υπερτροφοδοτούμενος V12 850 ίππων, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με τη Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Φυσικά η καινούργια προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας, όπως άλλωστε και κάθε άλλη που σέβεται τον εαυτό της, είναι θωρακισμένη -η συγκεκριμένη λέγεται πως αντέχει ακόμα και σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο- διαθέτει παροχή για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη.

Η ρωσική προεδρική λιμουζίνα πάντως, η οποία θυμίζει ένα κράμα Rolls Royce και Mercedes S-Class, είναι μέρος ενός συνολικού προγράμματος εξέλιξης και κατασκευής αυτοκινήτων για τους Ρώσους αξιωματούχους και γενικότερο το κρατικό μηχανισμό, το οποίο κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Έτσι η τεχνολογία της προεδρικής λιμουζίνας θα αποτελέσει τη βάση για μια γκάμα που θα περιλαμβάνει ένα SUV, ένα πολυμορφικό και ένα μικρότερο σεντάν. Υπολογίζεται πως η συνολική παραγωγή όλων μαζί θα φτάσει τις 5.000 μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ