Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Διαγωνισμός 4,65 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΟΣΕ για την εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών συστημάτων στις γέφυρες Τιθορέας - Δομοκού

Διαγωνισμός 4,65 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΟΣΕ για την εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών συστημάτων στις γέφυρες Τιθορέας - Δομοκού
Η καταστροφική και πολύνεκρη καταστροφή της γέφυρας στην Γένοβα ευαισθητοποίησε την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία προκειμένου να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση που βρίσκονται οι γέφυρες του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Τιθορέας - Δομοκού, προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών συστημάτων στις γέφυρες του νέου σιδηροδρομικού τμήματος, προϋπολογισμού 4,65 εκατ. ευρώ.


Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα εγκατασταθούν θα παρακολουθείται, σε πραγματικό χρόνο, η κατάσταση των 14 γεφυρών, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα και θα ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι για κάθε αλλαγή. Στο ελληνικό δίκτυο καταγράφονται συνεχώς ανησυχίες των ειδικών για την κατάσταση των γεφυρών με έμφαση κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο. Στο εθνικό δίκτυο, όπου για χρόνια δεν είχε γίνει καμία συντήρηση, η κατάσταση άλλαξε με την παραχώρηση της διαχείρισης σε ιδιώτες.

Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί μέσω του διαγωνισμού της ΕΡΓΟΣΕ είναι «η προμήθεια μετά της εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία των Συστημάτων Ενόργανης Παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο (Real Time Structural Monitoring System ή RTSMS) των δέκα τεσσάρων (14) μεγάλων Τεχνικών Έργων - Σιδηροδρομικών Γεφυρών, που κατασκευάστηκαν στη Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέας - Δομοκού, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος για την παροχή, μεταφορά και επεξεργασία των δεδομένων, η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου των εγκατεστημένων συστημάτων μετά την εγκατάστασή τους και κατά τη διάρκεια της τριετούς καλής λειτουργίας του συνόλου των συστημάτων της Σύμβασης».

Η ολοκλήρωση και υλοποίηση του διαγωνισμού της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να ανασχέσει τις αιτιάσεις για την ανάγκη παρακολούθησης και συντήρησης των γεφυρών στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα στη Γένοβα.

Η συνέχεια ΕΔΩ στο άρθρο του Φώτη Κόλια στο euro2day.gr