Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

OPEL CLASSIC: "Green Monster" με 12,3 λίτρα & 260 ίππους

OPEL CLASSIC: "Green Monster" με 12,3 λίτρα & 260 ίππους
Κινητήρας 12.3L ισχύς 191 kW/260 hp – το 1914, η Opel παρουσίασε το λεγόμενο "Green Monster", το πιο τρομερό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρίας. Έχοντας καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας στο παρελθόν, το αγωνιστικό όχημα έλαβε μέρος στο Rømø Motor Festival το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένο από μία ενδιαφέρουσα παρέα: το Motor Festival στην ακτή της Β. Θάλασσας στη Δανία, αναβιώνει την παράδοση των θρυλικών beach races της δεκαετίας του 1920. Πάνω από 100 οχήματα της προ-πολεμικής περιόδου – αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες - και περίπου 15.000 θεατές παρακολούθησαν την τρίτη χρονιά του Motor Festival – πολλοί από αυτούς ντυμένοι με αυθεντική vintage ενδυμασία. Στο φετινό φεστιβάλ, η Opel Classic έδωσε το «παρών» με μία συμμετοχή που έκλεψε την παράσταση, το “Green Monster”.Με 12,3 λίτρα & 260 ίππους: Κάτοχος ρεκόρ και διψασμένο για νέες νίκες


Η Opel είχε κάνει τα πλήθη να παραληρούν με το αγωνιστικό αυτοκίνητο των 12,3 L τη δεκαετία του 1920 σε διοργανώσεις beach races στο Fanø (νησί της Δανίας). Το Σάββατο, το "Green Monster" επιστρέφει δυναμικά. Οι αγώνες ξεκίνησαν στο Lakolk beach στις 10 π.μ. – όπως σχεδόν πριν από 100 χρόνια σε μία πίστα 1/8 του μιλίου (660 πόδια). Η τέλεια τοποθεσία για την αναβίωση των θρυλικών αγώνων σε μία μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια από συμπαγή άμμο, στην παραλία, και με τους θεατές να ξαναζούν την εποχή "Golden Twenties" με αυθεντικά ρούχα και αξεσουάρ.

Αυτό ακριβώς είναι το κατάλληλο σκηνικό για την επιστροφή του "Green Displacement Monster" από το Rüsselsheim, που ξυπνά μνήμες από ένδοξο παρελθόν και είναι αποφασισμένο συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο των 12,3 L ήταν ήδη άριστα εξοπλισμένο για τις απαιτήσεις των beach races το 1914 με προηγμένη τετραβάλβιδη τεχνολογία, κατακόρυφο άξονα μετάδοσης και επικεφαλής εκκεντροφόρο. Λόγω του μεγάλου ύψους του κινητήρα, τα ελατήρια βαλβίδων προεξέχουν μέσα από 16 οπές στην εξωτερική επιφάνεια. Τα έμβολα μεταδίδουν την πίεση μέσω των θαλάμων καύσης με μέγιστη ταχύτητα 24 μέτρα/δευτερόλεπτο – που αντιστοιχεί σε 86 km/h – σε επίπεδα Formula 1. Ο κινητήρας αποδίδει 260 hp, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό αυτοκίνητο να αγγίζει ταχύτητες των 230 km/h – και τη δεκαετία του 1920 άφηνε πίσω ακόμα και τον Malcolm Campbell, ο οποίος στη συνέχεια έμελλε να γίνει κάτοχος ρεκόρ ταχύτητας.

Ρετρό στυλ: Live μπάντες κρατάνε ζωντανό το κέφι πριν και μετά τους αγώνες

Το Rømø Motor Festival αποτελεί έναν τεράστιο πόλο έλξης όχι μόνο λόγω των συναρπαστικών αγώνων με ιστορικά, αγωνιστικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Όλο το Σαββατοκύριακο το νησί ξαναέζησε στην εποχή των “20s - 40s".