Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Οι αρχηγοί τη αστυνομίας στην Αγγλία ξεκαθάρισαν ότι τα περιπολικά αυτοκίνητα έχουν το… ελεύθερο να χτυπήσουν και να εμβολίσουν τους δράστες

Οι αρχηγοί τη αστυνομίας στην Αγγλία ξεκαθάρισαν ότι τα περιπολικά αυτοκίνητα έχουν το… ελεύθερο να χτυπήσουν και να εμβολίσουν τους δράστες
Οι βρετανικές Αρχές έχουν βρει νέους τρόπους να σταματούν τους επίδοξους κλέφτες που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες. Και ένας από αυτούς είναι να χρησιμοποιούν τα αστυνομικά οχήματα για να χτυπήσουν τους δράστες εκ κινήσει.


Σε ενημέρωσή τους οι αρχηγοί τη αστυνομίας ξεκαθάρισαν ότι τα περιπολικά έχουν το… ελεύθερο να χτυπήσουν τους δράστες με δίκυκλα ακόμη και όταν κινούνται με μεγάλη ταχύτητα..

Και αυτό γιατί οι εγκληματίες θεωρούν ότι εάν αναπτύξουν υψηλή ταχύτητα ή βγάλουν το κράνος τους οι Αρχές θα βάλουν τέλος στην καταδίωξη. «Οι κακοποιοί με τα δίκυκλα θα στοχεύονται σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και όταν οδηγούν επικίνδυνα ή αν δεν φορούν τα κράνη τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Venice της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη βρετανική αστυνομία δείχνουν τις τακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να μειώσουν τις καταδιώξεις και να προλάβουν ενδεχόμενους τραυματισμούς κακοποιών και πολιτών.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών, «ελπίζουμε ότι με την επίδειξη του πλήρους φάσματος τακτικών που οι αξιωματικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κατά των κακοποιών, οι παραβάτες θα σκεφτούν δύο φορές τις ενέργειές τους».

Τα κρούσματα των κακοποιών με τα δίκυκλα αυξάνονται συνεχώς στη Μεγάλη Βρετανία και κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να κλέψουν ακόμα και 30 κινητά τηλέφωνα σε μία ώρα.

«Χτυπούν» κυρίως πολίτες που βγαίνουν από τους σταθμούς του μετρό και κλέβουν κινητά, τσάντες, ρολόγια….

Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να τους σταματήσει, είναι να τρακάρει με τα περιπολικά της τα μοτοσικλέτες εν κινήσει, προκειμένου να ακινητοποιήσει τους δράστες και να τους συλλάβει, ενώ άλλη μια μέθοδος είναι τους σκάει τα λάστιχα.


πηγές: http://news.met.police.uk /cnn.gr/uniformnews.gr,
uniformnews.gr