Translate:

Το SEAT Mii κατακτά 5 αστέρια στο Euro NCAP

Το Mii, το νέο αυτοκίνητο πόλης της SEAT, κατέκτησε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστεριών από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρου δοκιμών αξιολόγησης.

Στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αξιολογούνται από το Euro NCAP, το Mii πέτυχε συνολική βαθμολογία 89% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, με την μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην προστασία των επιβατών σε μετωπική σύγκρουση.
Το Euro NCAP κάνει ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο επίπεδο της προστασίας που παρέχεται στα γόνατα και στους μηρούς των εμπρός επιβατών.

Στην ασφάλεια των παιδιών το Mii, σκόραρε...
80%. Κορυφαία βαθμολογία απέσπασε επίσης στην προστασία ενός ανδρείκελου ηλικίας τριών ετών στα δυναμικά test.

Στην προστασία των πεζών το Mii σκόραρε με 46%, ενώ για τον εξοπλισμό ασφαλείας του το Mii σημείωσε βαθμολογία 86% σε αναγνώριση του υψηλού προσφερόμενου επιπέδου με το σύστημα ESP να αποτελεί standard εξοπλισμό για όλη την ευρωπαϊκή γκάμα.

Το SEAT Mii είναι αρχικά διαθέσιμο σε μια compact 3-θυρη έκδοση, ιδανική για την οδήγηση στην πόλη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η 5-θυρη. Εξοπλισμένο με κινητήρα 1.0 λίτρων με απόδοση 60 ή 75 ίππων, το Mii συνδυάζει ένα νεανικό σχεδιαστικό στυλ μαζί με χρήσιμη τεχνολογία προκειμένου να προσφέρει κάτι νέο στους οδηγούς πόλης που χρειάζονται ένα μικρό αυτοκίνητο ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πολυάσχολης καθημερινότητας τους.

Οι πωλήσεις του SEAT Mii θα ξεκινήσουν στην Ισπανία πριν από το τέλος του χρόνου ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη από την άνοιξη του 2012. Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Το SEAT Mii με την παραπάνω υψηλή βαθμολογία που απέσπασε από το Euro NCAP μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Προκειμένου να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια του ως ένα ασφαλές μικρό αυτοκίνητο, το Mii προσφέρεται με το πρωτοποριακό σύστημα City Safety Assist. Ένας αισθητήρας τεχνολογίας laser αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων οχημάτων μπροστά και το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για το ενδεχόμενο ατυχήματος σε συνθήκες οδήγησης σε πόλη όταν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει. Επιπλέον, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το σύστημα ακινητοποιεί το Mii αυτόματα.

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Είναι μέλος του ομίλου Volkswagen και έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγοντας το 75% της παραγωγής της σε 72 χώρες. Η SEAT είναι ηγέτης στην αγορά αυτοκινήτου στην Ισπανία και το 2010 o κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 4,7 δισ. ευρώ με συνολικές πωλήσεις 339.500 οχημάτων.

Στις εγκαταστάσεις της εργάζονται 13.500 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη - Zona Franca, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα IBIZA και LEON, μεταξύ των άλλων μοντέλων της μάρκας. Ο Όμιλος Volkswagen, στην μονάδα παραγωγής στην Palmela της Πορτογαλίας, κατασκευάζει το SEAT Alhambra, ενώ το SEAT παράγεται στο εργοστάσιο στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, απασχολώντας περισσότερους από 900 μηχανικούς, των οποίων οι αρμοδιότητες αποτελούν την κινητήρια δύναμη της καινοτομίας για την Μάρκα που αποτελεί τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R & D στην Ισπανία. Επιπλέον, σύμφωνα με την δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος, η SEAT αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις