Translate:

MINI Rocketman Concept: Φόρος τιμής στην πρωτεύουσα της Βρετανίας με νέα εμφάνιση

Φέτος το καλοκαίρι οι καλύτεροι αθλητές από περίπου 200 χώρες θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ‘London 2012 Games’. Συνολικά θα δοθούν 302 μετάλλια για τους Ολυμπιακούς και 503 για τους Παραολυμπιακούς από τον Ιούλιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η σημασία των Αγώνων όμως, δεν περιορίζεται στις εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις, οι οποίες λειτουργούν και σαν πλατφόρμα συνάντησης διαφόρων πολιτισμών. Το Λονδίνο θα έχει για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να κάνει μία επίδειξη των δυνατοτήτων του σαν διοργανώτρια πόλη. Το Βρετανικό brand premium οχημάτων MINI, θα αποκαλύψει τη νέα έκδοση μιας εντυπωσιακής μελέτης μικρού αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Γενεύης 2011. Η νέα σχεδίαση του...
MINI Rocketman Concept συνδυάζει καινοτόμες ιδέες για ένα σύγχρονο αστικό μέσο μετακίνησης με την κλασική Βρετανική αισθητική. Το συναρπαστικό πρωτότυπο θα εκτίθενται στο BMW Group Pavilion, κοντά στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό και θα προβάλει την εταιρία κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Το MINI Rocketman Concept προκάλεσε σάλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011 σαν έναν ανατρεπτικό, νέο πρωτότυπο που ειδικεύεται στην οδηγική απόλαυση σε περιορισμένους χώρους. Το 3+1-θέσιο, με τρεις πόρτες και μήκος λίγο μεγαλύτερο των τριών μέτρων, διέπεται από τις διαχρονικές, βασικές αξίες ΜΙΝΙ: ακαταμάχητη σχεδίαση, έξυπνη λειτουργικότητα, απίστευτη ευελιξία και εξαιρετική απόδοση. Στο πλαίσιο αυτό, λανσάρει μία πολύ σύγχρονη εκδοχή της ‘δημιουργικής χρήσης χώρου’ μιας φιλοσοφίας που κάνει τη Βρετανική εταιρία αυτοκινήτων να ξεχωρίζει πάνω από 50 χρόνια. Το πρωτότυπο παραπέμπει στο κλασικό Mini σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, ενώ η προηγμένη τεχνολογία του υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεταφορικό μέσο με προχωρημένο στυλ και εξοπλισμό για τη ζωή σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο τα επόμενα χρόνια. Το πλαίσιο του MINI Rocketman Concept κατασκευάζεται από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα προσφέροντας μία δομή ελαφρού βάρους. Η καινοτόμος φιλοσοφία εσωτερικού προβλέπει τρία μεγάλα καθίσματα και ένα επιπλέον, κατάλληλο για σύντομες διαδρομές.

Δέσμευση στο Βρετανικό στυλ και τις ρίζες του brand.
Η νέα έκδοση του πρωτοτύπου επιβεβαιώνει τη δέσμευση του MINI στις Βρετανικές ρίζες του brand. Το κλασικό Mini ξεκίνησε από τη γενέτειρά του και με πέρασμά του έμεινε ανεξίτηλο στους δρόμους όλου του κόσμου, ενώ το Εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζει πλέον πέντε μοντέλα για τις παγκόσμιες αγορές. Το νέο MINI Rocketman Concept προδίδει τη Βρετανική κληρονομιά του κυρίως με τους χρωματικούς συνδυασμούς εξωτερικού και εσωτερικού του αλλά και με τα υλικά υψηλής ποιότητας και τις στυλιστικές λεπτομέρειες. Συνολικά, ενσαρκώνει τη Βρετανική έννοια της σπορ κομψότητας. Τα χρώματα της Βρετανικής εθνικής σημαίας (Union Jack), εμφανίζονται μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο, ενώ λευκές πινελιές συνοδεύουν το κυρίαρχο σκούρο μπλε. Η μη μεταλλική βαφή του αμαξώματος αφήνει 'εκτεθειμένα' εξαρτήματα από ανθρακονήματα μπροστά και γύρω από τις πόρτες. Οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος έχουν λευκές επιφάνειες και ένα κόκκινο μεταλλικό ένθετο. Επίσης χρησιμοποιείται βαφή Matt Porcelain White στα καλύμματα των καθρεπτών, τη χειρολαβή του πορτμπαγκάζ, και τα πλαίσια αεραγωγού και προβολέων.
Η δομή της μάσκας - που αποτελείται από λογότυπα ΜΙΝΙ – μαγνητίζει το βλέμμα χάρη και στην κόκκινη μεταλλική βαφή και το αντίθετο λευκό πλαίσιο. Μία κόκκινη λωρίδα δίνει έμφαση στο διαγώνιο σύνδεσμο μεταξύ θόλου τροχού και πόρτας στη βάση της κολόνας Α. Η λωρίδα είναι πολύ έντονη στο πρωτότυπο, ενώ αναδεικνύει και τους μεντεσέδες θυρών. Το διαιρούμενο κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποτελείται από ένα στοιχείο που αρθρώνεται προς τα επάνω και ένα δεύτερο τμήμα που βγαίνει από το αμάξωμα σαν συρτάρι και είναι βαμμένο μπλε στο εσωτερικό του νέου MINI Rocketman Concept. Τα πίσω φώτα έχουν τραπεζοειδή σχεδίαση και υιοθετούν τεχνολογία τύπου projector.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το σχέδιο φωτισμού της οροφής. Το πρωτότυπο έχει μεγάλη κρυστάλλινη οροφή με φωτιζόμενες βάσεις που παραπέμπουν στη Βρετανική σημαία. Ακόμα κι όταν η οροφή δεν είναι φωτισμένη, οι βάσεις – που εκτείνονται οριζόντια, διαμήκως και διαγώνια – εξακολουθεί να λάμπει σε φωτεινή απόχρωση Porcelain White. Στο σκοτάδι, οι ενσωματωμένες οπτικές ίνες δημιουργούν έναν ευχάριστο, έμμεσο φωτισμό στο εσωτερικό και απαράμιλλο σχέδιο τη νύχτα, ορατό από το εξωτερικό. Στο νέο MINI Rocketman Concept, οι διαφανείς επιφάνειες της οροφής είναι πλαισιωμένες από μία μεταλλική κόκκινη λωρίδα.

Εξοπλισμός για ένα σπορ περιβάλλον και φόρο τιμής στο Λονδίνο.
Η χρωματική φιλοσοφία, εμπνευσμένη από τη Βρετανική Σημαία (Union Jack), χρησιμοποιείται εκτενώς και στο εσωτερικό της νέας έκδοσης του MINI Rocketman Concept σαν ένα ακόμα στυλιστικό στοιχείο. Το εσωτερικό αποπνέει μία σπορ εικόνα, ενώ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τονίζουν τη σχέση του αυτοκινήτου με το Λονδίνο. Οι εσωτερικές επενδύσεις θυρών και τα πίσω πλαϊνά τμήματα φέρουν επένδυση από μπλε σκούρο δέρμα nubuck, ενώ οι γνώριμοι ελλειπτικοί δακτύλιοι θυρών MINI δημιουργούν έντονη αντίθεση με το λευκό δέρμα. Τα στρογγυλά πλαίσια στοιχείων όπως οι αεραγωγοί, οι λαβές θυρών και τα στερεοφωνικά ηχεία διαιρούνται σε δύο τμήματα και αποτελούνται από έναν κόκκινο εσωτερικό και έναν λευκό εξωτερικό δακτύλιο.
The ‘εκτεθειμένα’ εξαρτήματα από ανθακονήματα στο εσωτερικό τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του MINI Rocketman Concept και ενσωματώνονται στη χρωματική φιλοσοφία του. Η μπλε βαφή του ταμπλό συγχωνεύεται με το μαύρο του τιμονιού, δημιουργώντας μία αρμονική ροή χρωμάτων στις σκούρες επιφάνειες από ανθρακονήματα. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του ταμπλό είναι η επιφάνεια του cockpit, που πλαισιώνεται από μία κόκκινη ρίγα σε εντυπωσιακή τρισδιάστατη σχεδίαση. Επίσης περιλαμβάνει εντέχνως το όνομα κάθε διοργανώτριας πόλης των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιώντας καλλιτεχνική γραμματοσειρά με το όνομα του Λονδίνου σε προεξέχουσα θέση.

Στα καθίσματα, μπλε δέρμα nubuck συνδυάζεται με καινοτόμο ύφασμα. Τα πάνω τμήματα των πλαϊνών μαξιλαριών των καθισμάτων που παρέχουν πρόσθετη στήριξη στο σπορ στρίψιμο, κατασκευάζονται από ελαστικό υλικό η σύσταση του οποίου – στυλιστικά και λειτουργικά – είναι εμπνευσμένη από υψηλής ποιότητας αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Οι ζώνες ασφαλείας έχουν ίδιο σκούρο μπλε τόνο με τα καθίσματα, ενώ λεπτές κόκκινες και λευκές λωρίδες χαρίζουν έξτρα λάμψη.
Η νέα σχεδίαση του MINI Rocketman Concept απεικονίζει επίσης το σπορ πνεύμα του, το Brit-chic στυλ και τις πολυτελείς λεπτομέρειες μέσα από μία σειρά σοφιστικέ αξεσουάρ για το εσωτερικό. Ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα μεταξύ οδηγού και συνοδηγού συμβολίζει γήπεδο μπάσκετ με παίκτες σε μικρογραφία. Το κλειδί του νέου πρωτοτύπου, έχει σχήμα πυραύλου στα εθνικά χρώματα της Γερμανίας. Άλλα στοιχεία της καμπίνας είναι ένα σακίδιο πλάτης στερεωμένο πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, το οποίο κατασκευάζεται από το ίδιο ελαστικό υλικό που χρησιμοποιείται στα μαξιλάρια των καθισμάτων και φέρει τρισδιάστατο σχέδιο του cockpit.
Η νέα έκδοση του MINI Rocketman Concept αποπνέει αναμφισβήτητα Βρετανικό στυλ σε φόρμα MINI. Η νέα έκδοση του πρωτοτύπου η οποία θα υποδέχεται τους αθλητές που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στο Λονδίνο φέτος το καλοκαίρι, υπογραμμίζει τις δυνατότητες εξατομίκευσης κάθε προϊόντος ΜΙΝΙ. Το MINI Rocketman Concept διεγείρει τη φαντασία με μία καινοτόμο τεχνολογία που του χαρίζει όλα τα απαραίτητα συστατικά για έναν ακαταμάχητο συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης και βιωσιμότητας. Αυτό, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δημιουργικότητας του brand στο σχεδιασμό λύσεων αστικής μετακίνησης για τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις