Translate:

To 4ης γενεάς CRV είναι γεγονός! (+photo gallery)

Το νέο CRV είναι πιο πληθωρικό από ποτέ...
Αποδοτική, λειτουργική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η τέταρτη γενιά CR-V συνεχίζει την επιτυχία των προκατόχων της, που έχουν ήδη καταγράψει πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων μονάδων. «Αν θέλεις να βελτιώσεις ένα αυτοκίνητο που είναι ήδη ισορροπημένο και επιτυχημένο, μοναδική λύση είναι να το αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, κάνοντάς το ταυτόχρονα μικρότερο και πιο αποδοτικό από ποτέ» εξηγεί ο Ryouji Nakagawa, Large Project Leader. Αυτό επιδιώξαμε με το νέο CR-V».

Βασισμένο στην επιτυχία των προκατόχων του, το νέο CR-V έχει...
βελτιωθεί ως προς την ποιότητα, πρακτικότητα και πολιτισμένη λειτουργία. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το μικρομεσαίο SUV θα προσφέρεται με μετάδοση σε δύο ή τέσσερις τροχούς, ενώ η αναβάθμιση των βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές CO2.

Πλήρως ανασχεδιασμένο για την Ευρωπαϊκή αγορά, το νέο CR-V κατασκευάζεται στη βιομηχανική μονάδα της Honda στο Swindon της Βρετανίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μέλος της οικογένειας CR-V, ωστόσο υιοθετεί τη δική του ταυτότητα. Η χαρακτηριστική μάσκα με τις τρεις μπάρες και οι βαθιά τοποθετημένοι προβολείς εκφράζουν τη νέα φιλοσοφία για το ‘πρόσωπο’ σχήματος Υ της Honda, ενώ τα κάθετα πίσω φώτα φέρουν την υπογραφή CR-V από την πρώτη γενιά (1995-2001). Κομψές πινελιές στο Ευρωπαϊκό μοντέλο περιλαμβάνουν έναν ανανεωμένο εμπρός προφυλακτήρα, εμπρός φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα LED σε 3D σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει αρκετά οριζόντια επίπεδα που τονίζουν την αίσθηση χώρου. Τα βασικά χειριστήρια είναι ταξινομημένα ανάλογα με τη λειτουργία τους με μία ‘ζώνη διεπαφής οδηγού’ πίσω από το τιμόνι και μία ‘ζώνη ενημέρωσης’ στο κέντρο της καμπίνας.

Το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 30 mm συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, χωρίς αυτό να επιφέρει μείωση στην ευρυχωρία του εσωτερικού. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής της φιλοσοφίας της Honda 'μεγιστοποίηση χώρου-ελαχιστοποίηση εξαρτημάτων'. Με τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, το CR-V μετατρέπεται εύκολα από πενταθέσιο σε ένα ευέλικτο όχημα μεταφοράς φορτίου τραβώντας απλά ένα μοχλό.

Κάτω από το καπό του CR-V, βρίσκεται ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας i-VTEC ή ένας 2.2 i-DTEC diesel. Και οι δύο είναι εξελιγμένες κινητήριες μονάδες της τρίτης γενιάς CR-V, με έμφαση στη μείωση των εκπομπών CO2.

Για παράδειγμα, το diesel με μηχανικό κιβώτιο εκπέμπει τώρα μόλις 149 g/km CO2 . Αυτό μεταφράζεται σε μείωση 12% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά CR-V, παρά το ότι η ισχύς των 150 PS παραμένει ίδια.

Το CR-V θα προσφέρεται επίσης με το νέο 1.6 i-DTEC diesel κινητήρα της Honda από το Σεπτέμβριο του 2013. Η πρώτη κινητήρια μονάδα της νέας σειράς Earth Dreams Technology της Honda που θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στη Βρετανία. Χρησιμοποιώντας νέο υλικό υψηλής αντοχής στην κυλινδροκεφαλή, η Honda δημιούργησε τον ελαφρύτερο αλουμινένιο diesel 1.6 L ανοιχτού στροφαλοθαλάμου. Αυτά τα χαρακτηριστικά ελαφρού βάρους, μαζί με το συμπαγή και τον υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή, θα μειώσουν τους χρόνους απόκρισης και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μίγμα επιδόσεων και οικονομίας.

Το νέο CR-V έχει δοκιμαστεί εκτενώς στην Ευρώπη. Η ανάρτηση του αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω που έχουν ρυθμιστεί για βελτιωμένη οδηγική άνεση και ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Το νέο σύστημα διεύθυνσης Motion Adaptive electric power steering (MA-EPS) προσφέρει ευελιξία, καλύτερη πληροφόρηση και απόκριση στις υψηλότερες ταχύτητες. Τα βενζινοκίνητα μοντέλα προσφέρονται με FWD αλλά τα περισσότερα CR-V θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα Real Time AWD της Honda που τώρα ενεργοποιείται ηλεκτρονικά για βελτιωμένη απόδοση.

New Honda CRV interior...Το νέο CR-V συνοδεύεται από μία πλήρη γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας σχεδιασμένο να βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, αλλά και να προστατεύει τους επιβάτες όταν αυτή είναι αναπόφευκτη. Τα συστήματα της Honda Collision Mitigation Braking System (CMBS) και Adaptive Cruise Control (ACC) παραμένουν στο οπλοστάσιο της ασφάλειας του CR-V, και τώρα για πρώτη φορά στο CR-V πλαισιώνονται από το Lane Keeping Assist System (LKAS) της Honda. Εξάλλου, το νέο CR-V διαθέτει Advanced Compatibility Engineering (ACE) Body Structure, καθιερωμένο στον εξοπλισμό ασφάλειας της Honda, που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά ενέργεια κρούσης σε περίπτωση ατυχήματος και να την απομακρύνει από την καμπίνα επιβατών. Το CR-V συνοδεύεται επίσης από εμπρόσθιους, πλευρικούς και οροφής αερόσακους.

PHOTO GALLERY: