Translate:

Ford Fiesta: το δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό "μικρό" το 2012

  • Το Ford Fiesta ήταν το ευρωπαϊκό μικρό με τις καλύτερες πωλήσεις το 2012 και το δεύτερο σε δημοτικότητα μοντέλο ανεξαρτήτως κατηγορίας*.
  • Οι καταναλωτές αγόραζαν ένα νέο Ford Fiesta κάθε δύο λεπτά κατά μέσο όρο πέρσι, αναδεικνύοντάς το σε ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία των μικρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας παροχής αυτοκινητικών δεδομένων JATO Dynamics.*

Πέρσι η Ford πούλησε 953.174 αυτοκίνητα στις 30 Ευρωπαϊκές αγορές που παρακολουθεί η Jato, μεταξύ των οποίων 306.405 Fiesta. Η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2012 περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια Ford πουλήθηκαν στις 51 Ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται.


Το Fiesta ήταν επίσης πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία Β παγκοσμίως τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, με περισσότερα από 560.000 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ταξινομήσεων καινούργιων οχημάτων της Polk.

«Το 2012 ήταν μία εκπληκτική χρονιά για το Fiesta στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Αυτό το εμβληματικό μοντέλο ενσαρκώνει τις επιθυμίες των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο – στυλ, ποιότητα, απόδοση και θαυμάσια τεχνολογία.»

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια Fiesta παγκοσμίως από το 1976 που το πρώτο όχημα μπήκε στην παραγωγή. Το Fiesta παραμένει best seller στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων τα τρία από τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στο διάστημα αυτό, πάνω από 1,7 εκατομμύρια Fiesta έχουν πουληθεί στην Ευρώπη και 2,1 εκατομμύρια παγκοσμίως. Βρετανία ήταν η πιο επιτυχημένη Ευρωπαϊκή αγορά για το Fiesta το 2012, με ταξινομήσεις 109.250 οχημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Ford. Σε όλη την Ευρώπη, το Frozen White αποδείχθηκε το αγαπημένο χρώμα των πελατών του Fiesta.

Η Ford λανσάρει τώρα στην Ευρώπη το νέο Ford Fiesta. Aνασχεδιασμένο εσωτερικά και εξωτερικά και με το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – "Παγκόσμιο Κινητήρα της Χρονιάς" για το 2012. Διατίθεται και με μία ειδική έκδοση ECOnetic με κινητήρα 1.6 Duratorq TDCi diesel η οποία πετυχαίνει εκπομπές CO2 87 g/km **. Το νέο Ford Fiesta διαθέτει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία MyKey της Ford, χάρη στην οποία οι γονείς συμβάλλουν στην ασφαλέστερη οδήγηση των παιδιών τους περιορίζοντας τον κίνδυνο για τους νεαρούς οδηγούς στο τιμόνι. Η Ford εφοδίασε το νέο Fiesta με το Ford SYNC, ένα σύστημα συνδεσιμότητας με φωνητική ενεργοποίηση και τη λειτουργία SYNC Emergency Assistance, που συνδέει άμεσα τους επιβάτες του αυτοκινήτου με τοπικά κέντρα επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα.

Επιπλέον, το σύστημα Active City Stop του Fiesta βοηθά στην αποφυγή ή μετριάζει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με χαμηλή ταχύτητα.

«Το νέο Fiesta έχει πολλούς στόχους να εκπληρώσει το 2013, αλλά διαθέτει όλα τα προσόντα για να το πετύχει» δήλωσε ο de Waard. «Το γεγονός ότι αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό ‘μικρό’ το 2012 είναι μεγάλο επίτευγμα και ευχαριστούμε τους πελάτες που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Fiesta».

* Τα αποτελέσματα της JATO Dynamics βασίζονται σε στοιχεία που παρέχει η JATO Consult, η ειδική συμβουλευτική υπηρεσία της εταιρίας. Οι τιμές βασίζονται σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jato.com.
** Οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (EC) 715/2007 όπως τροποποιήθηκε την τελευταία φορά. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές κατανάλωσης σε άλλες περιοχές του κόσμου λόγω διαφορετικών κύκλων οδήγησης και κανονισμών που ισχύουν σε αυτές τις αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις