Translate:

Opel Astra Sports Tourer: το Καλύτερο Συμπαγές Μοντέλο Όλων των Εποχών στη Δοκιμή Αντοχής των 100.000 km του auto motor und sport

  • 104.800 χιλιόμετρα δοκιμών χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα
  • Το καλύτερο αυτοκίνητο δοκιμής στην κατηγορία του
  • Οδηγική άνεση και επιδόσεις σε μεγάλες αποστάσεις εντυπωσιάζουν τους συντάκτες
Το υψηλού κύρους περιοδικό του ειδικού Τύπου auto motor und sport δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δοκιμής αντοχής με το Opel Astra Sports Tourer CDTI στο τεύχος 12/2013. Στο άρθρο της δοκιμής ο συντάκτης γράφει, «Σε επίπεδο αξιοπιστίας, ολοκλήρωσε τα 100.000 km της διαδρομής με απόλυτη επιτυχία και με αυτοπεποίθηση κινήθηκε γρήγορα προς την κορυφή της κατηγορίας του σύμφωνα με το δείκτη βλαβών, διεκδικώντας εύκολα τη Νο1 θέση. Μπράβο του!»

Το συμπαγές station wagon δόθηκε στους συντάκτες στη Στουτγάρδη στις 21 Απριλίου, 2011 και κάλυψε ακριβώς 104.800 χιλιόμετρα δοκιμών. Όλο αυτό το διάστημα, το 2.0 diesel Astra...
επισκέφθηκε το συνεργείο μόνο για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Συνοψίζοντας, το auto motor und sport επιβεβαίωσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ποιότητας του Sports Tourer: «Μετά από σχεδόν δύο χρόνια και 100.000 απαιτητικά χιλιόμετρα, το Astra Sports Tourer δεν παρουσίασε καμία βλάβη ενώ ελάχιστα ήταν και τα δείγματα φθοράς. Η Opel αξίζει πολλά εύσημα γι αυτό».

Το γραφείο συντακτών έχει μία λίστα μοντέλων με την υψηλότερη κατάταξη από όλες τις δοκιμές αντοχής. Στη συμπαγή κατηγορία, το Opel Astra Sports Tourer βρίσκεται τώρα στην κορυφή, μπροστά από το VW Golf, τη Mercedes A class και το Toyota Prius. Το Opel ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο συνεργείο κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δοκιμής. Αντίθετα, το αυτοκίνητο που κατατάχθηκε δεύτερο χρειάστηκε επισκευή τρεις φορές. Με δείκτη βλαβών 2, το Astra Sports Tourer κατατάσσεται επίσης δεύτερο σε αξία μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν από το auto motor und sport. Εύλογα το άρθρο της δοκιμής είχε τίτλο: ‘Opel, το πιο αξιόπιστο’.

Αξίες μάρκας Opel: ακρίβεια, απόδοση, αξιοπιστία

Με αυτό τον τίτλο, το auto motor und sport παραπέμπει στο σλόγκαν ‘Opel το αξιόπιστο’ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1936. Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαφήμιζε έτσι τα προϊόντα της μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τώρα, αυτή η φράση-κλειδί βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της στρατηγικής QUALITY!2022, όπου η Opel επιδιώκει να γίνεται καλύτερη με κάθε νέο προϊόν της με στόχο να γίνει Νο1 στη βιομηχανία στον τομέα της ποιότητας μέχρι το 2022. Όμως το αποτέλεσμα της δοκιμής αντοχής του Opel Astra Sports Tourer δεν είναι το μόνο που επιβεβαιώνει εντυπωσιακά ότι η Opel βαδίζει στο σωστό δρόμο. Ο αριθμός αποζημιώσεων υπό καθεστώς εγγύησης για νέα επιβατικά αυτοκίνητα έχει μειωθεί επίσης κατά 50% από το 2000.

Ο Thomas Simon, Αντιπρόεδρος της GM Europe σε θέματα Ποιότητας, είναι πολύ ικανοποιημένος με το άψογο αποτέλεσμα δοκιμής αντοχής του Opel Astra. «Η επέλασή μας στον τομέα της ποιότητας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη – και αυτό είναι η πραγματική επιτυχία. Τώρα, θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Οι κλασικές αξίες της Opel είναι ακρίβεια, απόδοση και αξιοπιστία. Αυτές μας υποχρεώνουν να εξελίσσουμε και να κατασκευάζουμε νέες γενιές οχημάτων, αμαξώματα και κινητήρια σύνολα με βέλτιστη ποιότητα».

Κορυφαία οδηγική άνεση και άριστες επιδόσεις σε μακρινά ταξίδια

Η ποιότητα δεν φαίνεται μόνο στην τεχνική αξιοπιστία, αλλά και στην καθημερινή χρήση. Το auto motor und sport περιγράφει αυτή την παράμετρο στη δοκιμή αντοχής του Astra ως εξής: «Μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο και αμέσως νιώθεις τέλεια, σαν στο σπίτι σου». Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στα άριστα καθίσματα, στην εξαιρετική άνεση της ανάρτησης, στο μεγάλο χώρο αποσκευών και στον ισχυρό αλλά οικονομικό κινητήρα diesel με ροπή 350 Nm. Σύμφωνα με όλα αυτά, οι συντάκτες βλέπουν στο ‘πρόσωπο’ του Sports Tourer ένα ‘ιδανικό αυτοκίνητο τουρισμού’ που κερδίζει έξτρα βαθμούς για την καλή πρόσφυση και την αποδοτική θέρμανση το χειμώνα. Ο συντάκτης συνοψίζει, «Το Astra δείχνει τον καλύτερό του εαυτό στα μακρινά ταξίδια»