Translate:

Opel FlexFix για οικογενειάρχες: Μεταφέρει Εύκολα μέχρι Τέσσερα Ποδήλατα

  • Το αποκλειστικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου της Opel διατίθεται για εννέα εκδόσεις μοντέλων
  • Η δεύτερη γενιά του συστήματος μεταφοράς ποδηλάτου τώρα και για τα ADAM & Mokka
  • Η προηγμένη δομή διασφαλίζει απλή λειτουργία που δεν καταπονεί την πλάτη
  • Η χωρητικότητα και η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών δεν επηρεάζονται ακόμα και όταν μεταφέρονται ποδήλατα
  • Μέχρι 20% οικονομία καυσίμου συγκριτικά με τα συστήματα σχαρών οροφής
Το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix της Opel είναι η τέλεια λύση για να πάρετε το ποδήλατο στις διακοπές σας. Οικογένειες και λάτρεις της ποδηλασίας στη φύση μπορούν να μεταφέρουν μέχρι τέσσερα ποδήλατα – με το FlexFix είναι εύκολο, ασφαλές και δεν...
καταλαμβάνει χώρο. Η Opel προσφέρει το πατενταρισμένο σύστημα για όλα σχεδόν τα μοντέλα της, από τα Astra, Corsa, Antara και Meriva μέχρι το Zafira Tourer. Τα νεότερα μέλη στο κλαμπ του FlexFix είναι το Mokka SUV και το μοδάτο όχημα πόλης, ADAM.

Η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει αυτό το φιλικό προς το χρήστη σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου, το οποίο είναι μονίμως και πλήρως ενσωματωμένο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Η σχάρα σύρεται εύκολα προς τα έξω ή - χωρίς να φαίνεται - στον πίσω προφυλακτήρα όταν δεν χρησιμοποιείται. Σημαντικό πλεονέκτημα της δεύτερης γενιάς του συστήματος FlexFix είναι η ευκολία στη χρήση του και επιπλέον ότι δεν εμποδίζει το άνοιγμα της πίσω πόρτας όταν μεταφέρονται ποδήλατα.

Δεύτερη γενιά FlexFix – Διακοπές με ποδήλατα για όλη την οικογένεια

Η δεύτερη γενιά του συστήματος Opel FlexFix στο ευέλικτο, συμπαγές Astra Sports Tourer station wagon και το συμπαγές πολυμορφικό Zafira Tourer μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα ποδήλατα, ενώ στο Mokka SUV αντίστοιχα τρία. Το αναβαθμισμένο FlexFix προσφέρει αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου: το πρώτο και δεύτερο ποδήλατο μπορούν τώρα να έχουν βάρος μέχρι 30 kg το καθένα (στην προηγούμενη γενιά 20 kg μάξιμουμ) - πολύ πρακτικό για τη μεταφορά των περισσότερων ποδηλάτων. Ακόμα και το ADAM μπορεί να μεταφέρει ένα ποδήλατο βάρους μέχρι 30 kg και, με τον πρόσθετο αντάπτορα, ένα δεύτερο ποδήλατο.

Σε μεγαλύτερα μοντέλα Opel, η δεύτερη γενιά FlexFix διατίθεται με ένα κιτ προέκτασης που περιλαμβάνει κουμπωτό αντάπτορα, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται δύο ακόμα ποδήλατα βάρους μέχρι 20 kg το καθένα. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι 80 kg (Mokka: 60 kg).

Ευέλικτη, εύκολη, εξαιρετική τεχνολογία Opel

Με το FlexFix, η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου μόνιμα και πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Το σύστημα δεν δυσκολεύει το χρήστη στη λειτουργία του, ρυθμίζεται μόνο με το χέρι χωρίς να απαιτούνται εργαλεία, ενώ διαθέτει και αρκετές πρακτικές λειτουργίες. Όταν δεν χρησιμοποιείται, σύρεται χωρίς να φαίνεται στον πίσω προφυλακτήρα. Αυτό είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της διάσημης ευελιξίας εσωτερικού των μοντέλων Opel.

Σημαντικό πλεονέκτημα του Opel FlexFix είναι η εξαιρετική εργονομία του. Αντίθετα με άλλα συστήματα, όπως οι σχάρες οροφής όπου ο χρήστης δυσκολεύεται να σηκώνει το ποδήλατο πάνω από το κεφάλι του, το FlexFix βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης να γίνεται άνετα και χωρίς σωματική καταπόνηση. Οι ειδικοί του AktionGesunderRückene.V. (AGR – Campaign for Healthy Backs) εκθείασαν το σύστημα απονέμοντας την περίοπτη σφραγίδα έγκρισης στο Meriva για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του, συμπεριλαμβανομένου του FlexFix. Το Meriva ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που έλαβε μία τέτοια διάκριση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσθετη κατανάλωση καυσίμου με ένα τέτοιο σύστημα είναι περίπου 20% χαμηλότερη συγκριτικά με τα αντίστοιχα συστήματα οροφής. Επομένως, το ενσωματωμένο σύστημα Opel FlexFix εξοικονομεί καύσιμα και παράλληλα μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αντίθετα με τα αντίστοιχα συστήματα οροφής, εξαιρείται από το επιβεβλημένο όριο ταχύτητας των 120 km/h, καθώς τα ποδήλατα τοποθετούνται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Αυτή η σταθερή διάταξη είναι ιδιαίτερα ασφαλής σε έναν απότομο ελιγμό φρεναρίσματος ή σε μία σύγκρουση. Εάν το όχημα διαθέτει park pilot και έχει επιλεγεί όπισθεν στο κιβώτιο, ένα ηχητικό σήμα προειδοποιεί τον οδηγό ότι η σχάρα του ποδηλάτου παραμένει ανοιχτή. [GM MEDIA]