Translate:

Νέα BMW 4 Series Cabrio

Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio προαναγγέλλει μία νέα εποχή στην κατηγορία των premium μεσαίων ανοιχτών αυτοκινήτων BMW. Η σχεδιαστική γλώσσα που λανσάρισε η νέα BMW Σειρά 4 Coupe γίνεται ακόμα πιο εμφανής στο δεύτερο μοντέλο της οικογένειας, που προάγει την εμφάνιση της BMW Σειράς 4 Cabrio και θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς, κομψότητας και εξαιρετικής...
οδηγικής απόλαυσης – με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή. Πέρα από τη δική της χαρακτηριστική σχεδίαση, η BMW Σειρά 4 Cabrio ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα μοντέλα της BMW Σειράς 3 μέσα από κάποια ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio είναι αισθητά μεγαλύτερη σε πλάτος, μετατρόχιο και μεταξόνιο από την BMW Σειρά 3 Cabrio.

Η άριστη ισορροπία αναλογιών και οι χαρακτηριστικές ρέουσες γραμμές προκύπτουν από τους γνώριμους, κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους BMW, το επιμηκυμένο καπό και την καμπίνα επιβατών που είναι τραβηγμένη προς τα πίσω. Τα εντυπωσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά BMW μπροστά – όπως η μάσκα, οι δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς και οι μεγάλοι αεραγωγοί στην εμπρός ποδιά – επιβεβαιώνουν τους οικογενειακούς δεσμούς αυτού του Cabrio με την BMW Σειρά 3.

Ωστόσο, η δυναμική προσωπικότητα της BMW Σειράς 4 Cabrio εκφράζεται με στοιχεία όπως τα λεγόμενα Air Breathers που τοποθετούνται πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών. Μαζί με τα Air Curtains, αυτά τα βοηθήματα μειώνουν το στροβιλισμό και την αεροδυναμική αντίσταση στους εμπρός τροχούς. Η επίπεδη σχεδίαση της περιοχής του πορτμπαγκάζ πίσω υπογραμμίζει τη ρέουσα αρμονία της συνολικής φόρμας του οχήματος. Οριζόντιες γραμμές και μυώδεις θόλοι τροχών τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο και τη φιλοσοφία πίσω κίνησης.

Βελτιωμένη σχεδίαση οροφής και δομής. Μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα.

Η σχεδιαστική γλώσσα της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio αντανακλάται στην αναγνωρίσιμη και κομψή φόρμα του αυτοκινήτου με τις ισορροπημένες αναλογίες όταν η οροφή είναι ανοιχτή και στη λεία γραμμή οροφής – χωρίς κολόνα Β – όταν είναι κλειστή. Το αναδιπλούμενο hardtop τριών τμημάτων της BMW Σειράς 4 Cabrio φέρει προηγμένη ηχομόνωση με απορροφητική επένδυση οροφής, διασφαλίζοντας αθόρυβη λειτουργία και άνεση για τους επιβάτες κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες – ακόμα και το χειμώνα. Το εσωτερικό της οροφής είναι πλήρως επενδυμένο και περιλαμβάνει φώτα που αναδεικνύουν το περιβάλλον ενός premium sport coupe.

Όταν η οροφή είναι ανοιχτή και αποθηκευμένη στο χώρο αποσκευών, η στάνταρ λειτουργία υποβοήθησης φόρτωσης ή εκφόρτωσης, περιστρέφει την αναδιπλωμένη οροφή προς τα πάνω για τη δημιουργία άφθονου αποθηκευτικού χώρου και για να διευκολύνει την πρόσβαση.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα και αποσκευές μεταφέρονται άνετα με την οροφή ανοιχτή. Τα χαμηλά, σπορ καθίσματα διασφαλίζουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι και πρόσθετο χώρο για τα πόδια πίσω συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Ατομικές εκδόσεις εξοπλισμού και αποκλειστικές λεπτομέρειες.

Το εσωτερικό της BMW Σειράς 4 Cabrio αντιπροσωπεύει ένα ελκυστικό μίγμα σπορ γοητείας, κομψότητας και αποκλειστικότητας. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά διατεταγμένα γύρω από τον οδηγό παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Οι πόρτες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε όλες οι γραμμές να συγκλίνουν προς τα πίσω, ενώ φωτεινοί χρωματικοί συνδυασμοί – με διχρωμία στις πόρτες και τα πλαϊνά πάνελ, ενώ συμβάλλουν μαζί με το κάλυμμα του hardtop στην ιδιαίτερη εμφάνιση του μοντέλου. Με αυτή τη σχεδίαση εσωτερικού όλοι οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα του ουρανού.

Η σχεδίαση των καθισμάτων είναι νέα και περιλαμβάνει ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας. Τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα στάνταρ. Προαιρετικά, τα στάνταρ καθίσματα και τα προαιρετικά σπορ καθίσματα με τα προσκέφαλα σε ειδικές υποδοχές μπορούν να εφοδιάζονται με σύστημα θέρμανσης αυχένα για τον οδηγό και το συνοδηγό, κάτι που διατίθεται για πρώτη φορά. Όταν η οροφή είναι ανοιχτή, η ρύθμιση θερμοκρασίας ελέγχεται αυτόματα σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία και την ταχύτητα του οχήματος.

Επιπλέον του στάνταρ μοντέλου, διατίθενται τρεις ειδικά εξοπλισμένες εκδόσεις και ένα πακέτο M Sport. Με τις εκδόσεις Sport Line, Modern Line και Luxury Line, οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύουν το νέο τους Cabrio με ειδικές εσωτερικές και εξωτερικές πινελιές. Τα ποιοτικά υλικά και η σχολαστική ποιότητα κατασκευής υπογραμμίζουν το premium περιβάλλον της BMW Σειράς 4 Cabrio.

Κορυφαία δυναμική συμπεριφορά.

Πέρα από την απαράμιλλη απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας cabrio με το πάτημα ενός μπουτόν, η BMW Σειρά 4 Cabrio εντυπωσιάζει επίσης με τις συναρπαστικές επιδόσεις και την κορυφαία οδική συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της BMW πέτυχαν σημαντικές βελτιώσεις σε τομείς όπως ακρίβεια διεύθυνσης και ευελιξία. Με προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης διεύθυνσης Electric Power Steering χωρίς αντιδράσεις κατά την επιτάχυνση, κατανομή βάρους 50:50, βελτιστοποίηση σε αεροδυναμική σήραγγα και φιλοσοφία δομής ελαφρού βάρους δημιουργήθηκε ένα γνήσιο οδηγικό εργαλείο. Η σπορ εμφάνιση του Cabrio είναι εμφανής στο μακρύτερο μεταξόνιο, το φαρδύτερο μετατρόχιο, και τη στάνταρ χαμηλότερη ανάρτηση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Εξάλλου, το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο τις αξιοσημείωτες επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio.

Δύο βενζινοκινητήρες και ένας diesel διατίθενται με το λανσάρισμα.

Στο λανσάρισμά της, η BMW Σειρά 4 Cabrio θα διατίθενται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα (BMW 435i Cabrio), ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα (BMW 428i Cabrio) και ένα τετρακύλινδρο diesel (BMW 420d Cabrio). Αυτοί οι κινητήρες καλύπτουν το φάσμα επιδόσεων από 135 kW/184 hp μέχρι 225 kW/306 hp και υιοθετούν την τελευταία τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Οι προηγμένες μονάδες χαρίζουν στην BMW Σειρά 4 Cabrio εξαιρετική επιτάχυνση και ελαστικότητα, μειώνοντας έξυπνα την κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο EU6.

Εξατάχυτο μηχανικό ή οκτατάχυτο Sports αυτόματο κιβώτιο.

Η ισχύς των κινητήρων αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου στάνταρ.

Η BMW προσφέρει επίσης όλες τις εκδόσεις των κινητήρων με ένα προαιρετικό, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Sports που επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει σχέσεις με το χέρι μέσω των χειριστηρίων (paddles) του τιμονιού. Και τα δύο κιβώτια εφοδιάζονται στάνταρ με τη λειτουργία Auto Start Stop.


BMW EfficientDynamics.

Η γνήσια οδηγική απόλαυση της BMW Σειρά 4 Cabrio συνοδεύεται από εξαιρετική οικονομία. Αυτή η τόσο χαμηλή κατανάλωση είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics και των καινοτόμων λειτουργιών της. Πέρα από τη βελτιστοποιημένη οικονομία των κινητήρων βενζίνης και diesel, η ευφυής δομή ελαφρού βάρους και η βελτιωμένη αεροδυναμική – με βοηθήματα όπως τα Air Curtains και Air Breathers – συμβάλλουν επίσης στη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Άλλα χαρακτηριστικά όπως λειτουργία Auto Start Stop, Brake Energy Regeneration, δείκτης αλλαγής σχέσης κιβωτίου, on-demand λειτουργία περιφερειακών συστημάτων και καινοτόμο Proactive Driving Assistant συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, χωρίς θυσίες στις οδηγικές επιδόσεις. Το ECO PRO mode μπορεί να πετύχει οικονομία καυσίμου ακόμα και 20%. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, το νέο Cabrio – όπως η BMW Σειρά 4 Coupe – περιλαμβάνει επίσης coasting mode για πρώτη φορά.


BMW ConnectedDrive.*

Η BMW από νωρίς αναγνώρισε τη σημασία της σύνδεσης του αυτοκινήτου με το περιβάλλον του μέσω ευφυών τεχνολογιών δικτύωσης και επομένως μπορεί να προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες mobility και συστήματα υποστήριξης οδηγού. Οι καινοτομίες αυτές διατίθενται από την προϊοντική γκάμα Connected Drive σαν στάνταρ ή προαιρετικός εξοπλισμός για την BMW Σειρά 4 Cabrio και, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μερικές μπορούν να παραγγέλνονται ακόμα και μετά την αρχική αγορά του οχήματος. Με αυτές τις καινοτομίες, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio θέτει πρότυπα στους τομείς ασφάλειας, άνεσης και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Από τα πλέον αξιόλογα χαρακτηριστικά είναι το σύστημα Πλοήγησης Professional, η έγχρωμη BMW Head-Up Display, το Driving Assistant Plus, που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με πεζό, η ευφυής λειτουργία LED High Beam Assistant ώστε να μην θαμπώνονται οι άλλοι οδηγοί, Active Protection με Attentiveness Assistant και η πιο εξελιγμένη έκδοση Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go.

*Δεν είναι ακόμα διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες στη ελληνική αγορά.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις