Translate:

35ο Ράλλυ Παλάδιο: Προσβάσεις θεατών και αφίσα

Οι ημέρες της διεξαγωγής του αγώνα πλησιάζουν και η διοργανώτρια Start Line βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, παρουσιάζοντας τις προσβάσεις για τους θεατές στις Ειδικές Διαδρομές, καθώς και την αφίσα του αγώνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 6ου και τελευταίου γύρου του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου, που προσμετρά επίσης και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς απομένουν λιγότερες από δυο εβδομάδες προτού οι Ειδικές Διαδρομές της Κορινθίας υποδεχθούν τους συμμετέχοντες και θεατές του αγώνα που διοργανώνει η Start Line, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014.

Το επίκεντρο του αγώνα έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού φέτος θα βρίσκεται στην Πάχη Μεγάρων, τη στιγμή που και οι Ειδικές Διαδρομές ...
(Λουτράκι-Όσιος Πατάπιος, Πίσια-Σχοίνος, Νέος Άγιος Ιωάννης) με συνολικό μήκος 53,5 αγωνιστικών χιλιομέτρων) είναι διαφορετικές από αυτές των περασμένων ετών.

Ένα γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα το έργο των ανθρώπων της Start Line, είναι η έμπρακτη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ενδεικτικές είναι άλλωστε, οι σχετικές δηλώσεις τόσο από τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργο Γκιώνη όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων, κ. Ηλία Μουσταΐρα, σχετικά με τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην περιοχή τους.

Ο κ. Γιώργος Γκιώνης, γνωστός θιασώτης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, δήλωσε σχετικά με το 35ο Ράλλυ Παλάδιο:
" Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων πάντα στηρίζει τα αθλητικά γεγονότα και ειδικά τους αγώνες ράλλυ. Για αυτό το λόγο, τόσο εμείς ως Δήμος όσο και οι πολίτες μας, θα στηρίξουμε το Ράλλυ Παλάδιο και πάντα θα στηρίζουμε όποιον αγώνα αυτής της μορφής γίνεται στην περιοχή μας γενικά και στο Δήμο μας ειδικότερα. Ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα ακολουθήσει σε αυτές τις δύσκολες εποχές και πως ένας τόσο σημαντικός αγώνας όπως το Ράλλυ Παλάδιο, θα δώσει χαρά και αισιοδοξία τόσο στους πολίτες μας όσο και στους πολίτες άλλων περιοχών, οι οποίοι θα έρθουν για να τον παρακολουθήσουν από κοντά".

Από τη μεριά του, ο κ. Ηλίας Μουσταΐρας, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση στήριξης στον αγώνα:
"Αποτελεί μεγάλη χαρά και ξεχωριστή τιμή για την πόλη μας, τα Μέγαρα, που το 35ο Ράλλυ Παλάδιο θα πραγματοποιηθεί την φετινή χρονιά έχοντας ως κέντρο του αγώνα(Εκκίνηση-Σέρβις Παρκ-Τερματισμός) την Πάχη Μεγάρων, το όμορφο λιμανάκι της περιοχής μας, και για το λόγο αυτό ως Δήμος Μεγαρέων χαιρετίζουμε την επιλογή-απόφαση αυτή της Start Line, με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.).
Θα είμαστε από πλευράς μας αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, παράσχοντας την φιλοξενία που αρμόζει και συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη της διοργάνωσης με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σαν Δήμος, έτσι ώστε επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα αντάξιο της εγνωσμένης φήμης και αξίας του Ράλλυ Παλάδιο.
Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε την βοήθεια και καθοριστική συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων καθώς επίσης και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής (Α.Ο. Κούρος Μεγάρων, Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων), με κύριο εκφραστή την Ομάδα Οδικής Ασφάλειας της εθελοντικής ομάδας Κούρος Μεγάρων που συνδράμει τα μέγιστα πάντα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κατοίκους των Μεγάρων και το κοινό των γύρω περιοχών, να πάρουν μια γεύση από το Ράλλυ-θεσμό για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πανελλήνιο επίπεδο και φυσικά τους καλούμε να είναι παρόντες το Σαββάτο 29 Νοεμβρίου, καθώς το θέαμα είναι σίγουρο πως θα τους αποζημιώσει.
Με την σκέψη ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναπολούν και οι νεότεροι μαθαίνουν και θαυμάζουν, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το 35ο Ράλλυ Παλάδιο ευχόμενοι για έναν ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό αγώνα!

Μετά τιμής,
ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων
Ηλίας Γ. Μουσταΐρας"

Επιστρέφοντας στα καθαρά αγωνιστικά, σημειώνουμε πως για τη διευκόλυνση αγωνιζόμενων και θεατών, η Start Line έχει ήδη κοινοποιήσει στο Youtube τις διαδρομές του αγώνα. Ακόμη, θυμίζουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα έχουν ξεκινήσει, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στις 22.00.

Την προσπάθεια της Start Line βοηθά ιδιαίτερα η παρουσία χορηγών, υποστηρικτών και χορηγών επικοινωνίας και που χωρίς αυτούς, η διοργάνωση αυτή θα ήταν σαφώς πιο δύσκολη. Οι Χορηγοί αυτοί, τους οποίους η Λέσχη θα ήθελε να ευχαριστήσει είναι οι SEAJETS, Car Center, Serkova, ενώ επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι υποστηρικτές του Ράλλυ Παλάδιο, που είναι τα Ι.ΚΤΕΟ “Check Point”, Terra Sport, Bilstein. Ακόμη, Χορηγοί Επικοινωνίας του αγώνα, είναι οι "4ΤΡΟΧΟΙ" (www.4troxoi.gr) και το www.zougla.gr .

35ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 22.00
Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Διοικητικός & Τεχνικός έλεγχος : Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 (16.00-20.00), στο ΚΤΕΟ Ασπροπύργου “Check Point” (Έξοδος 4 Αττικής Οδού)
Ανακοίνωση πίνακα & ωράριο εκκινούντων: Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21.00 (ΚΤΕΟ Ασπροπύργου)
Εκκίνηση: Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ώρα 10.00 (Πάχη Μεγάρων)
Τερματισμός : Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ώρα 15.42 (Πάχη Μεγάρων)
Απονομή Επάθλων: Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.00 (Café SWeLL, στον χώρο του τερματισμού)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ Ειδικές Διαδρομές ενδέχεται να ανοίξουν μετά από έγκριση της Τροχαίας (εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις), ΑΥΣΤΗΡΑ για 20’ λεπτά
ΜΟΝΟ μετά το πέρασμα του ουραγού και ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ε.Δ. 1 / 4 Λουτράκι (Όσιος Πατάπιος)
Μήκος 8.20
Εκκίνηση Ε.Δ. 1 – 10:51
Εκκίνηση Ε.Δ. 4 – 14:10
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 09:45 – 15:30
Περιγραφή
Τα πρώτα 2.80 χλμ. είναι πολύ ανηφορικά με κλειστά κομμάτια και συνεχόμενες φουρκέτες. Δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα, ενώ ο δρόμος είναι στενός. Από κάποιο ύψωμα μπορεί κάποιος να δει την ειδική διαδρομή, συγχρόνως με εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από την αλλαγή πορείας αριστερά και για 5.50 χλμ. η Ε.Δ. είναι πολύ γρήγορη. Τα τελευταία 2 χλμ. είναι επίπεδα, γρήγορα και απαιτητικά.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Ερχόμενοι από Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, βγαίνετε στην έξοδο προς Λουτράκι και διασχίζοντας την πόλη, στο παλιό εργοστάσιο της PEPSICo στρίβετε δεξιά. Στον περιφερειακό στρίβετε αριστερά και ακολουθώντας τον μετά την 1η διασταύρωση προς το κέντρο του Λουτρακίου σε 900 μ. συναντάτε τον ΣΕΧ 1 και την αφετηρία της Ε.Δ. 1 / 3 – Λουτράκι (Όσιος Πατάπιος).
Προσοχή: Αφήνετε τα αυτοκίνητά σας μετά την διασταύρωση που πάει προς την Ε.Δ. και σε κάθε περίπτωση μην εμποδίζετε τη διέλευση των αγωνιστικών προς την ειδική διαδρομή.
Ενδιάμεσες προσβάσεις:
1
Περνώντας μπροστά από τον ΣΕΧ της Ε.Δ., σε 5 χλμ. συναντάτε διχάλα που δεξιά πηγαίνει προς Όσιο Πατάπιο. Ακολουθώντας αυτόν το δρόμο φτάνετε μετά από 1 χλμ. στο 6.40 της Ε.Δ. σε γρήγορο, τεχνικό κομμάτι.
Προσοχή: ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ. Παρκάρετε στη μία πλευρά του δρόμου και μην κλείνετε τον δρόμο.
2
Περνώντας τη διασταύρωση που οδηγεί προς Όσιο Πατάπιο, σε 1 χλμ. συναντάτε διχάλα με προσκυνητάρι και στρίβετε δεξιά για να φτάσετε μετά από 300μ στο 7.40 χλμ. της διαδρομής σε πολύ γρήγορο και επίπεδο κομμάτι.
Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται στον δρόμο πίσω από την AVIN της Περαχώρας που βγαίνει λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση που δεξιά οδηγεί προς Πίσια και αριστερά προς Λίμνη Βουλιαγμένης.
Ε.Δ. 2 / 5 Πίσια – Σχίνος
Μήκος 10.40
Εκκίνηση Ε.Δ. 2 – 11:19
Εκκίνηση Ε.Δ. 5 – 14:38
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 10:15 έως τις 16:00
Περιγραφή
Γρήγορη και τεχνική ειδική διαδρομή, στο μεγαλύτερο μέρος της και πάντως μετά τα 4 πρώτα χιλιόμετρα κατηφορική έχει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία για παρακολούθηση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προσβάσεις, οπότε αν θέλει κάποιος να την παρακολουθήσει θα πρέπει να φτάσει νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος και να παραμείνει μέσα στην Ε.Δ.
Σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται στην αρχή, η διαδρομή ανοίξει για 20 περίπου λεπτά, θα πρέπει η μετακίνησή σας να γίνει με την φορά του αγώνα, διότι μπορεί να κινούνται αυτοκίνητα ασφαλείας του αγώνα από την αφετηρία προς τον τερματισμό.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Από το Λουτράκι με κατεύθυνση προς Περαχώρα, ακολουθείτε διαδρομή προς Πίσια. Φτάνοντας στο χωριό, 200 μ. μετά την εκκλησία αρχίζει η Ε.Δ.
Προσοχή: Μετά το κλείσιμο της διαδρομής, δεν θα επιτρέπεται να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας στον ΣΕΧ και θα πρέπει να παρκάρετε μέσα στα Πίσια. Ο δρόμος προς τα Πίσια είναι στενός και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην κλείσει για τα αγωνιστικά, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα θεατών.
Τερματισμός: Αν έρθετε από Αλεποχώρι, φτάνοντας στον Σχίνο, στη δ/ση που έρχεται από Πίσια συνεχίζετε ευθεία. Σε 1 χλμ. βρίσκετε την πλατεία του Σχίνου όπου στρίβετε αριστερά και από εκεί ευθεία για 1 χλμ. ακόμη για να φτάσετε στο ΣΤΟΠ της Ε.Δ.
Προσοχή: Για τη δική σας ασφάλεια σας δίνουμε αυτήν την επιλογή γιατί στη διαδρομή του αγώνα, θα κινούνται πλοηγά αυτοκίνητα με αντίθετη φορά από τη δική σας και ο δρόμος είναι πολύ στενός ανάμεσα από σπίτια.
Ε.Δ. 3 / 6 - Άγιος Ιωάννης
Μήκος 8.15
Εκκίνηση Ε.Δ. 3 – 11:54
Εκκίνηση Ε.Δ. 6 – 15:13
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 10:50 έως τις 16:35
Περιγραφή
Ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη διαδρομή, ανηφορική στα πρώτα 5 χιλιόμετρα με κλειστές στροφές και φουρκέτες, γίνεται γρήγορη και επίπεδη στη συνέχεια. 5 χλμ. μετά την αφετηρία στην αλλαγή πορείας των προηγούμενων χρόνων, συνεχίζει αριστερά με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Από τη δ/ση και μετά γίνεται πολύ τεχνική με χασίματα και γρήγορα κομμάτια, χωρίς να απουσιάζουν τα κλειστά, τεχνικά κομμάτια.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Ερχόμενοι από Μέγαρα, στη διασταύρωση με την παραλία του Αλεποχωρίου, στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Σχίνο και 5 χλμ. μετά, στην πινακίδα προς «Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου» στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 2.800 μ. βρίσκεται η αφετηρία της Ε.Δ.
Ενδιάμεση πρόσβαση: Η μοναδική ενδιάμεση διαδρομή βρίσκεται ερχόμενοι από Αλεποχώρι, 1 χλμ. μετά τη δ/ση που πηγαίνει προς την Ε.Δ. όπου υπάρχει πινακίδα «Νέο Μάζι». Στρίβετε αριστερά και συνεχίζοντας για 8 χλμ. φτάνετε στο 4.90 χλμ. της Ε.Δ.
Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται στο δρόμο που πηγαίνει από τα Μέγαρα προς Μάζι, 8 περίπου χλμ. μετά τη δ/ση που αριστερά πηγαίνει προς Άγιο Ιερόθεο.
Προσοχή: Στο δρόμο από τα Μέγαρα προς Μάζι θα κινούνται πλοηγά και αγωνιστικά αυτοκίνητα με αντίθετη φορά, ενώ μόνο αν φτάσετε πολύ νωρίς θα σας αφήσει η Τροχαία να φτάσετε μέχρι τον τερματισμό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρκάρετε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην κλείσει ο δρόμος για τα αγωνιστικά.
TIPS για ευχάριστη παρακολούθηση:
1. Όσοι θεατές βρεθούν στο πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής, όπου βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να επισκεφθούν την Μονή μέχρι τις 12:30.
2. Ο παραλιακός δρόμος Αλεποχώρι – Αιγειρούσαι έχει αρκετά εστιατόρια/ταβέρνες που ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου προσφέρουν καλό φαγητό με όμορφη θέα τον Κορινθιακό Κόλπο.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ: Φροντίστε φεύγοντας να πάρετε μαζί σας σε μια μικρή σακούλα τα άχρηστα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε