Translate:

ABARTH: Τα Competizione και 695 biposto

Η μάρκα του σκορπιού προσφέρει μια νέα εκτεταμένη γκάμα η οποία επιτρέπει σε κάθε πελάτη να επιλέξει μεταξύ των διαφόρων επιπέδων επιδόσεων και τεχνολογικού εξοπλισμού αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Η γκάμα ξεκινάει από τους 140 ίππους του Custom, συνεχίζει με τους...
160 ίππους του Turismo και περνάει στους 180 ίππους του Competizione, για να φτάσει τελικά στο «απόλυτο απόσταγμα επιδόσεων» με το 695 Biposto και τους 190 ίππους, που συνδυάζονται με ένα βάρος μόλις 997 κιλών κι έτσι προσφέρουν τον καλύτερο λόγο βάρους/ισχύος στην κατηγορία του (5,2 kg/HP).

Το νέο Competizione, για το οποίο εξελίχθηκε ο κινητήρας 1.4 T-Jet 180 HP προδιαγραφών Euro 6, είναι διαθέσιμο σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο περί ταχυτήτων και το σειριακό κιβώτιο Abarth. To 1.4 T-Jet Competizione 180 HP είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τους τεχνικούς του σκορπιού σε διάφορες αγωνιστικές πίστες: από τα μονοθέσια της Formula 4 μέχρι τους αγώνες του Abarth Trophy. Ο κινητήρας προσφέρεται με μία νέα τουρμπίνα Garrett, για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση τις καθυστερήσεις απόγνωσης το τούρμπο, και με μία νέα σχέση συμπίεσης για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης. Χάρη στο υψηλής απόδοσης σύστημα εξαγωγής με τις βαλβίδες Monza, ο κινητήρας φτάνει τους 132 ίππους/λίτρο. Το Abarth595 "Competizione" 180 HP είναι ένα αυτοκίνητο για οποιονδήποτε αγαπάει την αδρεναλίνη του κόσμου των αγώνων, σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και τεχνολογίας. Χάρη στα ανατομικά μπάκετ "Abarth Corsa by Sabelt" θα είναι απόλαυση να επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και μετά να φρενάρει με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα φρένων της Brembo με τις τετραπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες.


Το 695 biposto είναι η επιτομή της φιλοσοφίας του Carlo Abarth - που συνοψίζεται στο σλόγκαν «Κυριακή στην πίστα και Δευτέρα στο γραφείο» - ο οποίος ήθελε να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να ζουν το πάθος τους κάθε μέρα, κάνοντας συνηθισμένα προϊόντα να είναι εξαιρετικά και κάνοντας συνηθισμένους ανθρώπους να αισθάνονται σαν οδηγοί αγώνων κάθε μέρα.

Η Abarth ήθελε να θέσει στον εαυτό της μια πρόκληση: να βρει την τέλεια ισορροπία σε ένα αυτοκίνητο, ώστε να εγγυάται στους δρόμους τα ίδια συναισθήματα που δημιουργεί το 695 Assetto Corse στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πίστες στο Trofeo Abarth, και να το κάνει νόμιμο και ασφαλές.

Για να επιτευχθεί αυτό επιβλήθηκαν ριζικές επιλογές για την επίτευξη των στόχων και των εξαιρετικών επιδόσεων:
• 190 ίπποι από τον κινητήρα 1.4 T-Jet, το πιο δυνατό Abarth που δημιουργήθηκε ποτέ, με ειδική ισχύ 139 ίππων/λίτρο, ένα απόλυτο ρεκόρ για αυτή την κατηγορία κινητήρων!
• Βάρος μόλις 997 kg, με αναλογία βάρους/ίππο 5,2 kg/HP!
• Επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5.9''!
• 230 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα!
• Εκπληκτική ευελιξία, χάρη στο περιορισμένο βάρος, φαρδύτερα μετατρόχια και μικρών διαστάσεων αμάξωμα με κοντό μεταξόνιο και περιορισμένο «πρόβολο».

Ο μόνος τρόπος να εγγυηθεί κανείς ότι αυτοί οι στόχοι του προγράμματος θα μπορούσαν να επιτευχθούν, ήταν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία και τεχνολογίες δανεισμένα από τον κόσμο των αγώνων σε ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση στους δρόμους, με διακεκριμένο "DNA" ερχόμενο από την εμπειρία στις πίστες σε όλο τον κόσμο. Αυτό βοηθάει στο να είναι το Abarth 695 biposto «το μικρότερο των supercars». Ενδεικτικά, οι τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν μεγάλο εμπρός intercooler, υψηλής απόδοσης κιτ εισαγωγής BMC, σύστημα εξαγωγής με ενεργό βαλβίδα Abarth από την Akrapovic, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Extreme Shox, σύστημα πέδησης από τη Brembo, «υπερελαφρές» ζάντες 18 ιντσών της OZ και rollbar από τιτάνιο από την Poggipolini.

Όπως και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, το εσωτερικό του 695 biposto είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την μέγιστη δυνατή εργονομία με ταυτόχρονη μείωση του βάρους. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα Abarth Corsa από τη Sabelt, έγχρωμη οθόνη TFT 7" και λεπτομέρειες που τονίζουν το χαρακτήρα του 695 biposto.