Translate:

Το MINI πρωταγωνιστής στο Gran Turismo®6 χάρη στη MINI Design Team

Το MINI πρωταγωνιστής στο Gran Turismo®6
Εμπνευσμένη από τη θρυλική επιτυχία της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η MINI Design Team μετέφερε την ’ουσία’ ενός ΜΙΝΙ που θα προσφέρει μέγιστες αγωνιστικές επιδόσεις στο Gran Turismo®6 για το PlayStation®3. «Το MINI έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά θρυλικά επιτεύγματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το MINI Clubman Vision Grand Turismo κυριολεκτικά μεταφέρει όλα αυτά στην εικονική πίστα στο Gran Turismo 6. Η εικόνα ενός go-kart ...
στο δρόμο έχει διαχρονική απήχηση», δηλώνει ο Anders Warming, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI.

Ο κινητήρας των 395 hp επιταχύνει το MINI Clubman Vision Gran Turismo από 0 στα 100km/h σε 3,5 δεύτερα. Ένα σειριακό εξάρι κιβώτιο μεταφέρει την ισχύ στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (AWD) για βέλτιστη κατανομή, ενώ οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται από τα χειριστήρια του τιμονιού (paddles). Πλήρως προσαρμοζόμενοι αποσβεστήρες μπροστά και πίσω διασφαλίζουν βέλτιστη επαφή με το δρόμο. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 290 km/h, ανάλογα με την κλιμάκωση του κιβωτίου (ειδική για κάθε αγωνιστική πίστα).

Η σχεδίαση του MINI Clubman Vision Gran Turismo παραπέμπει αναμφισβήτητα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Το MINI Clubman Vision Gran Turismo συνδυάζει όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία MINI αλλά στην απόλυτη σπορ και συναρπαστική εκδοχή τους. Ένα ΜΙΝΙ όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ» σχολιάζει ο Christopher Weil, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης MINI.

Γνήσια αγωνιστική αίσθηση.
Ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του MINI Clubman Vision Gran Turismo από την επιτάχυνση 0-100km/h έως το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι εμφανής με την πρώτη ματιά: τεράστιες εισαγωγές αέρα και ακριβής αεροδυναμική κυριαρχούν στο εμπρός κάτω τμήμα. Ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός φτάνει μέχρι λίγο πάνω από το έδαφος, συγχωνεύοντας οπτικά το MINI Clubman Vision Gran Turismo με το οδόστρωμα. Τα εμπρός σπόιλερ ρυθμίζουν τη ροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων υψηλών επιδόσεων. Το φαρδύ μετατρόχιο με τους προτεταμένους θόλους των τροχών υπόσχεται μία ευέλικτη συμπεριφορά όταν στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Ταυτόχρονα, η οριζόντια ευθυγράμμιση των στοιχείων των αεραγωγών κάνει το εμπρός τμήμα να φαίνεται πολύ χαμηλό, με ακριβείς γραμμές να τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο. Η εμπρός ποδιά και το επίπεδο κάτω τμήμα αμαξώματος κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανθρακονήματα. Αυτό όχι μόνο μειώνει την αντίσταση του αέρα, αλλά και το συνολικό βάρος για την επίτευξη εξαιρετικών χρόνων.

Όλα τα γνώριμα στοιχεία ταυτότητας ΜΙΝΙ στο εμπρός τμήμα αποκαλύπτουν επίσης μία πολύ δυναμική σχεδίαση. Οι ελλειπτικοί προβολείς φέρουν ένα μαύρο "X" γνωστό από τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων του παρελθόντος. Τότε, οι προβολείς καλύπτονταν για προστασία του κρυστάλλου από τις πέτρες ή τις προσκρούσεις, ώστε να μην υπάρχουν θραύσματα στην πίστα. Το MINI Clubman Vision Gran Turismo θυμίζει αυτό το στοιχείο, δίνοντάς του μία σύγχρονη ερμηνεία με τα τέσσερα ανεξάρτητα στοιχεία φωτισμού LED να διαχωρίζονται από ένα μαύρο Χ μέσα στην ‘έλλειψη’. Η συνεχής, εξαγωνική μάσκα έχει μία επίπεδη σπορ σχεδίαση που τονίζει το φαρδύ μετατρόχιο του αυτοκινήτου και περιβάλλεται από ένα πολυτελές πλαίσιο από μαύρο χρώμιο. Άλλες αναφορές στα προηγούμενα ένδοξα επιτεύγματα της μάρκας είναι οι κάθετοι καθαριστήρες του παρμπρίζ, οι μικροί πρόσθετοι προβολείς και οι διακοσμητικές λωρίδες στο καπό, στην οροφή και πίσω.

Σπορ λάμψη στο προφίλ.
Στυλιστικά, το προφίλ ΜΙΝΙ έχει αποκτήσει πρόσθετο σφρίγος. Το αυτοκίνητο γλιστρά στο δρόμο με μία χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα. Οι χαρακτηριστικές καμπύλες κυριαρχούν στο πάνω τμήμα, κάνοντας το MINI Clubman Vision Gran Turismo άμεσα αναγνωρίσιμο σαν MINI. Η επιμηκυμένη οροφή και η χαμηλή, συνεχής γραμμή των παραθύρων προσθέτουν μήκος στο εικονικό ΜΙΝΙ. Σε συνδυασμό με την ανερχόμενη γραμμή του ώμου διαγράφουν ένα ελαφρώς σφηνοειδές σχήμα. Το ογκώδες σχήμα κάτω από τα χαμηλά παράθυρα είναι ξεχωριστό. Το δυναμικό αμάξωμα που σχεδόν φτάνει στο έδαφος εκφράζει οπτικά μία βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και άριστο κράτημα στο δρόμο. Οι επιμηκυμένες πόρτες προσδιορίζονται από μυώδεις, ανάγλυφες επιφάνειες. Ακριβείς γραμμές τονίζουν τους προτεταμένους θόλους των τροχών μπροστά και πίσω – παραπέμποντας στη μόνιμη τετρακίνηση (AWD). Ο δυναμισμός και η σαφήνεια των γραμμών αναδεικνύουν την αίσθηση επιτάχυνσης. Αυτό χαρίζει στις επιφάνειες μία πιο αθλητική εμφάνιση και υπογραμμίζει την τρισδιάστατη ποιότητα των πλευρικών τμημάτων. Τα εντυπωσιακά μαρσπιέ μειώνουν οπτικά το ύψος του αυτοκινήτου και τονίζουν το απολύτως επίπεδο κάτω τμήμα του αμαξώματος. Οι τροχοί βρίσκονται στα εξωτερικά άκρα του αμαξώματος, επιτρέποντας το όχημα να συμπεριφέρεται σαν ένα go-kart. Δίχρωμες ζάντες 22" προσδίδουν μία σπορ πινελιά, ενώ αγωνιστικές λεπτομέρειες όπως ταχυσύνδεσμοι στο καπό, ένα μικρό συρόμενο παράθυρο και οι τάπες ρεζερβουάρ ταχείας πλήρωσης ολοκληρώνουν το προφίλ του αυτοκινήτου.

Φαρδιά πλευρά και δυναμικοί θόλοι πίσω τροχών.
Η όψη που αγαπούν περισσότερο οι παίκτες και οι αντίπαλοι είναι προφανώς το πίσω τμήμα. Φαρδιοί θόλοι τροχών και ένα τονισμένο τμήμα ώμου δημιουργούν ένα στήσιμο γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ανάμεσα τους μία τρισδιάστατη επιφάνεια ζωντανεύει την πίσω εικόνα. Οι εντυπωσιακές διαιρούμενες πόρτες του MINI Clubman Vision Gran Turismo τονίζονται σχεδιαστικά, ενώ η διπλή πίσω αεροτομή διασφαλίζει αεροδυναμική πίεση στις υψηλές ταχύτητες. Σαν ένα τυπικό στοιχείο MINI, τα πίσω φώτα με τεχνολογία LED είναι σχεδιασμένα σαν ολοκληρωμένα εξαρτήματα. Υιοθετούν περίτεχνη σχεδίαση φιλιγκράν με τη μορφή πλαισίου με γραφιστικές μπάρες, ενώ ενσωματώνονται τα φώτα φρένων και τα φώτα πορείας. Η οριζόντια ευθυγράμμιση των φώτων υπογραμμίζει το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου και το δυναμισμό του πίσω τμήματος.

Όπως μπροστά και στο πλάι, το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζει για τη δυναμική σχεδίαση και ακρίβεια. Αεροδυναμικά ανοίγματα προκαλούν ασυνέχειες στις ανάγλυφες επιφάνειες, προσδίδοντάς τους χαρακτήρα και σφρίγος. Η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία: αεραγωγοί και εξαγωγές από ανθρακονήματα βρίσκονται ακριβώς στα σημεία που έχουν σημασία. Όντας χαμηλότερο, το τελείως επίπεδο και κλειστό κάτω τμήμα του αμαξώματος βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Η πάνω όψη προδίδει δύναμη και χαρακτήρα.
Η πάνω όψη φαίνεται επίσης συχνά σε ένα παιχνίδι. Μία αθλητική σιλουέτα αποκαλύπτει τη δύναμη και αγωνιστική κληρονομιά του MINI Clubman Vision Gran Turismo. Το εμπρός τμήμα ορθώνεται μπροστά στον άνεμο με ένα φαρδύ μετατρόχιο και ένα λεπτομερώς σμιλευμένο αμάξωμα. Η μυώδης επέκταση στο πίσω τμήμα σημαίνει ότι όσο προχωρά προς τον πίσω άξονα γίνεται φαρδύτερο. Αυτό ορίζεται με ακριβείς γραμμές και λωρίδες στο καπό που δημιουργούν μία ομοιόμορφη συνολική εικόνα και μία γενική εντύπωση αρμονίας. Η συνεχής βασική γραμμή του αμαξώματος παραμένει αναγνωρίσιμη σε όλες τις περιπτώσεις.

Πέντε εξωτερικές αποχρώσεις για ποικιλία.
Το MINI Clubman Vision Gran Turismo δεν θα ήταν πραγματικό MINI αν δεν προσέφερε λύσεις εξατομίκευσης. Με συνολικά πέντε αποχρώσεις, οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν το MINI Clubman Vision Gran Turismo οπτικά στις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η MINI Design Team παίζει με αντιθέσεις εδώ, συνδυάζοντας τολμηρά, φαινομενικά ασυμβίβαστα χρώματα που παρόλα αυτά αλληλεπιδρούν εντυπωσιακά. Η βάση είναι πάντα η Cyber Silver - τεχνικά ψυχρή απόχρωση - με μία δόση πράσινου που προσφέρει μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής Βρετανικής αγωνιστικής παράδοσης. Αυτή η βαφή αποκτά διαφορετική εμφάνιση ανάλογα με τη γωνία που πέφτει το φως, προβάλλοντας όλο το βάθος των έντονα εκφραστικών επιφανειών του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό και την οροφή δημιουργούν αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Στη στάνταρ έκδοση, η οροφή δημιουργεί μία εικόνα αυτοπεποίθησης Reflector Blue με λωρίδες σε Radiant Orange και Curry. Στις άλλες εκδόσεις, η οροφή διατίθεται σε Mirage Black ή Space Green. Ανάλογα με το χρώμα της οροφής, όλες οι λωρίδες δημιουργούν εντυπωσιακές, μοντέρνες αντιθέσεις σε Radiant Yellow, Radiant Green ή Radiant Orange.

Η εμπλοκή του BMW Group στα παιχνίδια.
Σηματοδοτώντας την 15η επέτειο του franchise, ο παραγωγός του Grand Turismo και Πρόεδρος της Polyphony Digital Inc. Kazunori Yamauchi προσκάλεσε κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να συμβάλλουν στην επιτυχημένη σειρά Gran Turismo. Τμήματα σχεδίασης κλήθηκαν να οραματιστούν το μέλλον και να μοιραστούν επαναστατικά πρωτότυπα μοντέλα με την κοινότητα των παιχνιδιών. Τα εικονικά αυτοκίνητα είναι ενσωματωμένα στην τελευταία εκδοχή του νέου παιχνιδιού Gran Turismo 6 για PlayStation 3, με τη μορφή online αναβαθμίσεων. Ο Επικεφαλής Σχεδίασης του BMW Group, Adrian von Hooydonk δήλωσε: «Το MINI Clubman Vision Gran Turismo είναι στην πραγματικότητα μία δεύτερη συνεργασία σε σχέση με το Gran Turismo 6. Εκτιμώ πάρα πολύ την ευκαιρία συνεργασίας με τον Kazunori-San επειδή ενδιαφέρεται για τη σχεδίαση και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων όπως εμείς στο BMW Group». Το BMW Group είναι ενεργό στον τομέα των παιχνιδιών εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρία επιθυμεί να μπορεί να υλοποιεί πρωτότυπα όπως το MINI Clubman Vision Grand Turismo και τα κλασικά και τρέχοντα μοντέλα του BMW Group με διαδραστικό τρόπο για ένα ευρύ κοινό και όχι μόνο να τα παρουσιάζει παθητικά με τη μορφή εικόνων και τρέιλερ.

Το MINI Clubman Vision Grand Turismo θα διατίθεται στο παιχνίδι με την τελευταία αναβάθμιση του Gran Turismo.

Gran Turismo 6.
Το Gran Turismo είναι ένα βραβευμένο αγωνιστικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που κυκλοφόρησε το 1998 . Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Sony PlayStation® και έχει γίνει το πιο επιτυχημένο franchise στον κόσμο. Σύμφωνα με τη Sony Computer Entertainment, πάνω από 72 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού έχουν πουληθεί σε πάνω από 100 χώρες.

Η τελευταία έκδοση, Gran Turismo 6 for PlayStation 3, κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013 και περιλαμβάνει 39 ρεαλιστικά αποτυπωμένες αγωνιστικές πίστες και πάνω από 1.200 αυτοκίνητα με αυθεντικά HD γραφικά.