Translate:

Η Ford αναδείχθηκε η ‘Most Innovative Volume Brand 2015’ στο θεσμό Automotive INNOVATIONS, το Focus νικητής κατηγορίας

Focus RS
Η Ford αναδείχθηκε η ‘Most Innovative Volume Brand 2015’ στο θεσμό Automotive INNOVATIONS, το Focus νικητής κατηγορίας
Η Ford Motor Company αναδείχθηκε η “Most Innovative Volume Brand 2015” χάρη στις τεχνολογίες ασφάλειας και ημιαυτόνομης οδήγησης στη 10η έκδοση του θεσμού Automotive INNOVATIONS.

Το Centre of Automotive Management που εδρεύει στη Γερμανία ανέδειξε τη Ford νικήτρια έχοντας εξετάσει καινοτομίες από 18 παγκόσμια αυτοκινητιστικά γκρουπ που εκπροσωπούν 53 μάρκες. Το νέο Ford Focus επικράτησε επίσης σαν νικητής στην κατηγορία του και το νέο Ford Mondeo βρέθηκε στο top 3 της δικής του κατηγορίας.

Η Ford κέρδισε τα βραβεία χάρη σε συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως το Active Park Assist που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα, σε παράλληλους χώρους στάθμευσης και η τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος Active City Stop που λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 km/h.

«Η καινοτομία ήταν ανέκαθεν κινητήριος δύναμη της Ford και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική με την αυτοκινητοβιομηχανία να εισέρχεται σε μία περίοδο ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Οι τεχνολογίες που λανσάρουμε σήμερα επιτρέπουν ασφαλέστερα, πιο αποδοτικά και καλύτερα συνδεδεμένα ταξίδια.»

Το Centre of Automotive Management είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο έρευνας και στρατηγικής συμβουλευτικής για το αυτοκίνητο και τη μετακίνηση στο Πανεπιστήριο Εφαρμοσμένων Επιστημών Bergisch Gladbach, στη Γερμανία. Τα βραβεία Automotive INNOVATIONS αναγνωρίζουν τις μηχανολογικές καινοτομίες στο χώρο του αυτοκινήτου. Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον διευθυντή του κέντρου Καθηγητή Dr. Stefan Bratzel, σε συνεργασία με την PricewaterhouseCoopers AG, ανέφερε ότι σχεδόν 300 από τις καινοτομίες που υποβλήθηκαν αφορούσαν συστήματα υποστήριξης οδηγού.

«Τα βραβεία Automotive INNOVATIONS αναγνώρισαν τις μελλοντικές τάσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου βάσει 1.200 και πλέον τεχνικών καινοτομιών» δήλωσε ο Bratzel. «Η διάκριση της Ford ως η ‘Πιο Καινοτόμος Μάρκα Μαζικής Παραγωγής 2015’ αποδεικνύει την καινοτόμο δύναμη της μάρκας. Με τα Focus και Mondeo, πολλές καινοτομίες έχουν ήδη βρει το δρόμο για την παραγωγή.»

Η κριτική επιτροπή τίμησε επίσης τη Ford για το βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που πέρσι απέσπασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς – πρωτοφανές στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας – και την τεχνολογία Electronic Stability Programme.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη το βράδυ, ο Bakaj περιέγραψε το Ford Smart Mobility, το σχέδιο της εταιρίας να βοηθήσει στην προστασία της ελευθερίας μετακινήσεων και στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου μεταφορών σε ένα μελλοντικό κόσμο που οδεύει προς ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και αστικοποίηση. Τον Ιανουάριο, η εταιρία λανσάρισε τα πρώτα 25 πιλοτικά προγράμματα προάγοντας την καινοτομία στους τομείς συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών και μεγάλων όγκων δεδομένων.

Το νέο Focus που λανσαρίστηκε πέρσι πωλείται σε πάνω από 140 αγορές σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τεχνολογία SYNC 2 με φωνητική ενεργοποίηση που επιτρέπει στους οδηγούς λέγοντας απλά ‘I’m hungry’ να λαμβάνουν μία λίστα των τοπικών εστιατορίων αλλά και οδηγίες για να φτάσουν εκεί. Ανάμεσα στις τεχνολογίες του νέου Mondeo είναι Inflatable Rear Seatbelt ένας συνδυασμός αερόσακου και ζώνης ασφαλείας, και το νέο Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford που μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους στο δρόμο μπροστά – ή που ενδεχομένως βρεθούν στην πορεία του αυτοκινήτου – και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

ΒΙΝΤΕΟ: Νέο απίστευτο ρεκόρ από τo Koenigsegg #DREAMCARS
Posted by Autocarnet on Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015