Translate:

Η καινοτόμος τεχνολογία BMW eDrive στις νέες BMW 225xe και BMW 330e

Η καινοτόμος τεχνολογία BMW eDrive στις νέες BMW 225xe και BMW 330e
Η καινοτόμος τεχνολογία BMW eDrive στις νέες BMW 225xe και BMW 330e
Η καινοτόμος τεχνολογία BMW eDrive στις νέες BMW 225xe και BMW 330e επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τον ηγετικό ρόλο της BMW στην premium κατηγορία ως προς τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.
Η τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνει προηγμένα plug-in υβριδικά εξαρτήματα και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Το BMW eDrive είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά στοιχεία της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics.

Το BMW eDrive είναι η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW i και τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Εκτός από εξαιρετική απόδοση και καθημερινή πρακτικότητα, το BMW eDrive προσφέρει επίσης τα υψηλότερα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς και ποιότητας, σύμφωνα με την παράδοση BMW. Μαζί με την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo για κινητήρες καύσης, την ευφυή σχεδίαση ελαφρού βάρους και τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, το BMW eDrive είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη στρατηγική EfficientDynamics που σχεδιάστηκε για να αυξήσει την ισχύ και να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Επιπλέον, το BMW eDrive προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης μόνο με ηλεκτρισμό και μηδενικούς ρύπους – ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων με τη συνεργασία των δύο συστημάτων.

Τέλος, η τεχνολογία BMW eDrive διασφαλίζει εξαιρετικά δυναμική επιτάχυνση χάρη στην ταυτόχρονη απόκριση του ηλεκτροκινητήρα που παράγει αξιοσημείωτη ροπή από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, η λειτουργία eBoost που συνδυάζει τη ροπή και των δύο συστημάτων κίνησης κατά την επιτάχυνση, προσφέρει τη γνωστή οδηγική απόλαυση BMW ανεξαρτήτως συνθηκών.

Τα σημαντικότερα συστατικά στοιχεία της τεχνολογίας BMW eDrive είναι ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ισχύος που έχει εξελίξει η BMW), η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης και η ευφυής διαχείριση ενέργειας. Η τελευταία διασφαλίζει ότι ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας καύσης στα plug-in υβριδικά μοντέλα συνεργάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά σύμφωνα με την εκάστοτε κατάσταση.

Έχοντας εξελιχθεί αρχικά για το ηλεκτρικό BMW i3 και το plug-in υβριδικό σπορ BMW i8 – που άνοιξαν το δρόμο στην ηλεκτροκίνηση στην premium κατηγορία – η αρθρωτή δομή της τεχνολογίας BMW eDrive την κάνει ιδανική για χρήση σε διάφορες φιλοσοφίες και κατηγορίες οχημάτων. Η BMW χρησιμοποίησε την πλούσια τεχνογνωσία της και τις υποδείξεις των πελατών στην εξέλιξη των τελευταίων μοντέλων BMW eDrive. Ο καλός συντονισμός στοιχείων όπως κελιά μπαταριών, διαχείριση ψύξης, ηλεκτρονικά ισχύος και στρατηγική λειτουργίας έχει μεταφέρει την τεχνογνωσία από τα BMW i3 και BMW i8 στην εξέλιξη νέων μοντέλων BMW eDrive. Εδώ, όλα τα εξαρτήματα προσαρμόζονται με ακρίβεια στο κάθε όχημα και βελτιστοποιούνται ως προς τις επιδόσεις, την απόδοση, την ασφάλεια και την αντοχή. Επιπλέον, με την τεχνολογία BMW eDrive, η ηλεκτρική εκδοχή της φιλοσοφίας xDrive που είδαμε για πρώτη φορά στο BMW i8 μπορεί να εφαρμόζεται πολύ αποδοτικά.

Η τεχνολογία BMW eDrive συνδυάζει πρωτίστως τον ηλεκτροκινητήρα, τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης και τα ηλεκτρονικά ισχύος. Με βάση μία κοινή στρατηγική eBoost, όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW παράγουν εξαιρετική ισχύ συνδυάζοντας τα δύο συστήματα κίνησης και προάγουν την απόκριση της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo σε ένα νέο επίπεδο. Το BMW eDrive κάνει την πλήρως ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές και διαδρομές εκτός πόλης μία εμπορικά προσιτή πρόταση. Ένα σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής λειτουργίας είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας - προερχόμενης από εξωτερικές πηγές ή από ανάκτηση – σύμφωνα με τις ανάγκες για μεγιστοποίηση της απόδοσης του οχήματος. Τα συστατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής BMW eDrive προσαρμόζονται στην ιδιαίτερη φιλοσοφία κάθε οχήματος και μπορούν να συνδυάζονται με τετρακύλινδρους και τρικύλινδρους κινητήρες καθώς και με κλασική πίσω κίνηση, BMW xDrive ή ηλεκτρική AWD.

Τα εξαρτήματα του eDrive που έχουν εξελιχθεί στο πλαίσιο μοντέλων BMW i σύντομα θα ενσωματωθούν σε άλλες σειρές μοντέλων της βασικής μάρκας. Αυτή η αρθρωτή αρχιτεκτονική προσφέρει επίσης την απαιτούμενη πλατφόρμα για την ελκυστική κοστολόγηση των plug-in υβριδικών οχημάτων εφάμιλλη με των συμβατικών εκδόσεων παρόμοιας ιπποδύναμης. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που επιλέγουν αυτή την προηγμένη φιλοσοφία κίνησης απολαμβάνουν όχι μόνο περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα αλλά και οικονομικά οφέλη.

Plug - in hybrid : ευφυής διαχείριση ενέργειας.
Στα plug-in υβριδικά οχήματα, με την ευφυής διαχείριση ενέργειας διασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Η στρατηγική λειτουργίας τους βασίζεται στο ξεκίνημα του οχήματος μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW δίνουν προτεραιότητα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα σε χαμηλές και μέτριες ταχύτητες που τους επιτρέπει να αξιοποιούν τα οφέλη του συστήματος ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων. Σε πιο έντονη επιτάχυνση και σε υψηλότερες ταχύτητες ωστόσο, αναλαμβάνει δράση και ο κινητήρας καύσης. Η λειτουργία υποστήριξης (boost) συνδυάζει τη ροπή και των δύο συστημάτων με σκοπό τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων του αυτοκινήτου χαρίζοντας αξιοπιστία και ασφάλεια. Το BMW eDrive διασφαλίζει επιπλέον την αποδοτική λειτουργία του κινητήρα καύσης (electric assist) σε υψηλότερες ταχύτητες για μείωση κατανάλωσης σε διαδρομές εκτός πόλης ή στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής του συστήματος πλοήγησης, τότε μπαίνει σε εφαρμογή μία προληπτική στρατηγική λειτουργίας που βελτιστοποιεί την απόδοση και μεγιστοποιεί την ηλεκτρική αυτονομία.

Όπως και το BMW i8, οι BMW X5 xDrive40e, BMW 330e και BMW 740e μπορούν – με το πάτημα ενός μπουτόν στο MAX eDRIVE mode – να λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρισμό μέχρι την ταχύτητα των 120 km/h, η BMW 225xe μέχρι 125 km/h. Εδώ, ο κινητήρας καύσης μπαίνει στο παιχνίδι μόνον όταν ενεργοποιηθεί το λεγόμενο kickdown μέσω του πεντάλ γκαζιού. Σε SAVE BATTERY mode η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να διατηρείται για μετέπειτα χρήση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας. Αν το επίπεδο φόρτισης πέσει κάτω από 50% , η μπαταρία φορτίζεται ξανά. Εάν ο επιλογέας ταχυτήτων μετακινηθεί στη θέση S, ο κινητήρας καύσης τίθεται σε λειτουργία ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πρόγραμμα, διασφαλίζοντας συνεχή διαθεσιμότητα της συνδυασμένης μέγιστης ισχύος και των δύο συστημάτων. Επιπλέον, η φόρτιση της μπαταρίας ανεβαίνει στο 80%.
Με την προσθήκη των λειτουργιών BMW eDrive, τα προγράμματα οδηγικής εμπειρίας ECO PRO, COMFORT και SPORT προσδιορίζονται τώρα με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια από όσο στα συμβατικά οχήματα.

Γρήγορη και εύκολη φόρτιση μπαταρίας.
Οι μπαταρίες υψηλής τάσης των νέων, plug-in υβριδικών μοντέλων BMW μπορούν να φορτίζονται εξαιρετικά εύκολα, άνετα και γρήγορα – στο σπίτι ή εν κινήσει – με τις λύσεις BMW 360° ELECTRIC. Η μπαταρία επαναφορτίζεται από μία συμβατική ηλεκτρική πρίζα μέσω του στάνταρ καλωδίου φόρτισης ή από ένα BMW i Wallbox (ισχύς φόρτισης: 3,7 kW). Όταν απαιτείται επαναφόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, η υπηρεσία ChargeNow της BMW i παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο άνω των 30.000 σημείων φόρτισης που διαχειρίζονται εταίροι σε 22 χώρες.

Υψηλότερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση.
Τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW με τεχνολογία eDrive – όπως οι νέες BMW X5 xDrive40e, BMW 225xe και BMW 330e που κάνουν τώρα το ντεμπούτο τους, και η BMW 740e που πρόκειται να λανσαριστεί στο άμεσο μέλλον – για μία ακόμα φορά θέτουν πρότυπα κατανάλωσης στην premium κατηγορία, ενώ θα πληρούν όλες τις μελλοντικές, διεθνείς νομοθετικές διατάξεις σχετικά με τις εκπομπές CO2. Επιπλέον, χάρη στο πλήρως ηλεκτρικό και κατά συνέπεια μηδενικών ρύπων πρόγραμμα λειτουργίας τους έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αστικές ζώνες όπου η είσοδος είναι υπό προϋποθέσεις. Πλέον αυτών, τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW προσφέρουν τα διάσημα χαρακτηριστικά της μάρκας όπως μέγιστη δυναμική, σπορ ικανότητα και οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

SL65 AMG Black Series
Posted by Autocarnet on Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις