Translate:

Η BMW i στο προσκήνιο των παγκόσμιων πιλοτικών προγραμμάτων υποδομών EV

Η BMW i στο προσκήνιο των παγκόσμιων πιλοτικών προγραμμάτων υποδομών EV
Η BMW i στο προσκήνιο των παγκόσμιων πιλοτικών προγραμμάτων υποδομών EV
Παρίσι, Μόναχο. Η BMW i διαμορφώνει το μέλλον της ατομικής μετακίνησης – όχι μόνο με επαναστατικά προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και με την παγκόσμια παρουσία ...
και εμπλοκή της στην επέκταση της δημόσιας υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Οι διάδρομοι φόρτισης Express - μία πρωτοβουλία των BMW i και ChargePoint που αναβαθμίζει την πρόσβαση στην ταχεία φόρτιση DC - τιμήθηκαν με το βραβείο των Ηνωμένων Εθνών “Momentum for Change”. Η βράβευση αφορά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου οι οδηγοί EV να έχουν πρόσβαση σε ταχυφορτιστές σε πυκνοκατοικημένες και κυκλοφοριακά φορτωμένες περιοχές στην Ανατολική και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Το project αποτελεί ορόσημο για μία πανεθνική, ανεξαρτήτως μάρκας, τυποποιημένη υποδομή φόρτισης, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ. Το βραβείο “Momentum for Change” δόθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP 21 (Conference of the Parties) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Μέχρι τα τέλη του 2015, σχεδόν 100 σταθμοί ταχείας φόρτισης θα έχουν εγκατασταθεί κατά μήκος της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ μεταξύ Portland, Los Angeles, San Francisco και San Diego και κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής μεταξύ Washington D. C. και Boston. Οι σταθμοί φόρτισης εγκαθίστανται σε μέγιστη απόσταση 50 μίλια ο ένας από τον άλλον, συνήθως σε χώρους ξεκούρασης (rest areas) και κοντά σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και εγκαταστάσεις αναψυχής. Κάθε σταθμός προσφέρει φόρτιση 50 kW και 24 kW αντίστοιχα. Στην περίπτωση των 50 kW ο στάνταρ κύκλος φόρτισης π.χ. για το BMW i3 χρειάζεται μόνον 20 λεπτά. Καθοριστικό στοιχείο ήταν ότι όλοι οι σταθμοί φόρτισης πληρούν το παγκόσμιο Πρότυπο CCS και είναι συμβατοί για μία μεγάλη γκάμα EV, ώστε να μην χρησιμοποιούνται μόνο από μοντέλα μιας συγκεκριμένης μάρκας.
Η BMW i στο προσκήνιο των παγκόσμιων πιλοτικών προγραμμάτων υποδομών EV

Εκτός από την πρωτοβουλία στη Δυτική και Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, που βραβεύτηκε με το “Momentum for Change”, η BMW i υποστηρίζει επίσης μία μεγάλη ποικιλία projects υποδομής φόρτισης σε όλο τον κόσμο, αυτή τη στιγμή με έμφαση σε Β. Αμερική, Ευρώπη, Ν. Αφρική, Κίνα και Ιαπωνία.

Συνολικά, πάνω από 30 projects σε περισσότερες από 25 χώρες και σε συνεργασία με πάνω από 50 εταίρους για πάνω από 3.000 DC και πάνω από 1.300 AC σημεία φόρτισης έχουν εγκαινιαστεί. Στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η BMW i ηγείται μεγάλου αριθμού πιλοτικών projects στα οποία εμπλέκεται. Επιπλέον, η BMW i Ventures είναι από τις κορυφαίες εταιρίες σε στρατηγικές επενδύσεις στην υποδομή φόρτισης, όπως π.χ. ChargePoint και Chargemaster, που είναι προσανατολισμένες στην ηλεκτροκίνηση.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η συμμετοχή σε ποικίλα TEN-T (Trans European Network - Transport) projects με προγραμματισμένα 429 σημεία ταχείας φόρτισης σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες εντάσσονται στην εμπλοκή της BMW i. Στη Γερμανία, η BMW i είναι από τους εμπνευστές και διαχειριστές της πρωτοβουλίας SLAM (δίκτυο ταχείας φόρτισης για οδικούς άξονες και μητροπολιτικές περιοχές), που στοχεύει στην κατασκευή 600 σταθμών ταχείας φόρτισης. Οι σταθμοί φόρτισης από το προηγούμενο ερευνητικό πρόγραμμα με της συμμετοχή της BMW i από το 2012, "Ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο A9" μεταξύ Μονάχου και Βερολίνου έχουν τεθεί σε λειτουργία.

ChargeNow της BMW i – Η πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία φόρτισης σε όλο τον κόσμο: Ανεύρεση-χρήση-περιαγωγή-πληρωμή σε περισσότερα από 38.000 σημεία φόρτισης σε 25 χώρες με μία μόνο κάρτα πελατών.
Με λειτουργία σε περισσότερους από 38.000 σταθμούς υπό διαφορετικούς διαχειριστές σε 25 χώρες, η υπηρεσία ChargeNow αποτελεί το παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η κάρτα ChargeNow και η Εφαρμογή με το ίδιο όνομα παρέχουν στους πελάτες εύκολη πρόσβαση σε όλους τους σταθμούς φόρτισης που είναι ενσωματωμένοι στο διεθνές δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης και της πληρωμής και τιμολόγησης χωρίς μετρητά. Η αργή και χρονοβόρα εγγραφή με διάφορους προμηθευτές αποτελεί πλέον παρελθόν. Αναζητώντας και επιλέγοντας ένα σταθμό φόρτισης που ανήκει στο δίκτυο ChargeNow, οι οδηγοί απολαμβάνουν ενσωμάτωση στο σύστημα πλοήγησης και τις αντίστοιχες εφαρμογές.

Στόχος: η δημιουργία μιας απλής διαδικασίας φόρτισης, τύπου ανεφοδιασμού.
Για αναβαθμισμένη παροχή φόρτισης σε δημόσιους χώρους, η BMW i προωθεί την εξέλιξη και τυποποίηση των μελλοντικών προτύπων ταχείας φόρτισης πέρα από την εμπλοκή της στο τρέχον project. Στόχος για τους μηχανικούς είναι μία φόρτιση τύπου ανεφοδιασμού. Για το σκοπό αυτό, η BMW i Ventures έχει κάνει στρατηγικές επενδύσεις σε κορυφαίες εταιρίες παροχής φόρτισης σε ΗΠΑ (ChargePoint) και Βρετανία (Chargemaster).

Φόρτιση στο σπίτι με έξυπνες λύσεις από το BMW i 360° ELECTRIC : Wallbox , υπηρεσία εγκατάστασης και BMW i Green Energy .
Ο πελάτης διενεργεί περίπου το 80% των διαδικασιών φόρτισης στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, το BMW i Wallbox είναι η τέλεια λύση για άνετη, ασφαλή και ταχεία φόρτιση στο σπίτι. Σχεδόν ο ένας στους τρεις οδηγούς ενός BMW i3 επιλέγει τώρα αυτό τον εξαιρετικά προηγμένο σταθμό φόρτισης. Σε συνεργασία με ειδικούς εταίρους, η BMW i προσφέρει επίσης στους πελάτες μία προσωπική υπηρεσία εγκατάστασης.

Η περιβαλλοντική ισορροπία ενός ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματος διασφαλίζεται καλύτερα εάν η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται με ανανεώσιμη ενέργεια. Στο πλαίσιο του BMW i Green Energy, πελάτες σε 15 χώρες υποστηρίζονται τώρα στη χρήση ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές είτε από παρόχους ενέργειας ή από δική τους παραγωγή. Στο συγκεκριμένο τομέα το BMW Group συνεργάζεται με δέκα παρόχους πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τέσσερις κατασκευαστές φωτοβολταϊκών για θέση στάθμευσης, σπίτια και οροφές γκαράζ.
Με την ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και πιλοτικών προγραμμάτων καινοτομίας η BMW i επιβεβαιώνει ότι η ηλεκτρική μετακίνηση σήμερα (e-mobility) αποτελεί ήδη μία εναλλακτική πρόταση για όλο και περισσότερα άτομα με ατού την καθημερινή χρηστικότητα και τα προηγμένα πρότυπα βιωσιμότητας.

Σχετικά με τη BMW i
Η BMW i είναι μία μάρκα του BMW Group που λειτουργεί σαν εκκολαπτήριο οραματικών τεχνολογιών και πρωτοτύπων οχημάτων, προοδευτικής σχεδίασης και λανσάρει ένα νέο ορισμό της έννοιας premium, έντονα επηρεασμένο από τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο με το BMW i3 (ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για χρήση σε μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (υβριδικό σπορ μοντέλο με κατανάλωση μικρού αυτοκινήτου), καθώς και με ποικίλες λύσεις και επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρικής και συνδεδεμένης μετακίνησης.

Σχετικά με τη BMW i Ventures
Η BMW i Ventures είναι μία εταιρία επενδύσεων κεφαλαίου που έχει ιδρύσει το BMW Group. Η εταιρία επενδύει σε λύσεις αιχμής με έμφαση στις ανάγκες της μετακίνησης του αστικού πληθυσμού. Υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) με υψηλές προοπτικές και εταιρείες υψηλής ανάπτυξης που προορίζονται για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της παγκόσμιας μετακίνησης.

Το BMW Group
Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.