Translate:

Ένα Station Wagon κατάλληλο για τη δουλειά & την οικογένεια

Ένα Station Wagon κατάλληλο για τη δουλειά & την οικογένεια
Ένα Station Wagon κατάλληλο για τη δουλειά & την οικογένεια
Η Opel συνεχίζει την επιτυχημένη ιστορία της στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων με δύο νέα μοντέλα :
Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της πεντάθυρης έκδοσης της νέας γενιάς Astra πριν από μερικούς μήνες, το Sports Tourer ανυπομονεί τώρα να ανοίξει τα φτερά του και αναμένεται στα καταστήματα των Διανομέων την άνοιξη. Η Opel έχει ήδη λάβει πάνω από 130.000 παραγγελίες για την πεντάθυρη έκδοση και το Sports Tourer. Το νεότερο μέλος της νέας γενιάς συμπαγών station wagon ακολουθεί την παράδοση στην οποία η Opel παραμένει πιστή από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο Kadett A CarAvan το 1963. Μέχρι τώρα, 5,4 εκατομμύρια από τις πωλήσεις 24+ εκατομμυρίων Kadett και Astra αφορούν εκδόσεις station wagon. Το νέο Astra Sports Tourer είναι η 10η γενιά συμπαγούς wagon της Opel. Υιοθετεί τα ίδια πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την εξέλιξη της 5θυρης έκδοσης. Το Astra Sports Tourer βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική οχήματος που το κάνει έως 190 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Με το δεδομένο ότι το station wagon θα συνδυάζεται επίσης με τους κινητήρες τελευταίας γενιάς, το Astra Sports Tourer θα είναι ισχυρότερο, ζωηρότερο και πιο απολαυστικό. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί χαρίζοντάς του πειστικά πλεονεκτήματα για εταιρικό αυτοκίνητο και ‘frequent drivers’ που αναζητούν το συνδυασμό πρακτικότητας και κύρους σε ένα station wagon.

Όπως η πεντάθυρη έκδοση, το Astra Sports Tourer θα διατίθεται με υπηρεσίες της Opel OnStar και τα νέα συστήματα infotainment IntelliLink προσφέροντες υπερσύγχρονες και ποικίλες λύσεις συνδεσιμότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης μαζί με στοιχεία εξοπλισμού μέχρι πρότινος γνωστά από αυτοκίνητα υψηλότερων κατηγοριών. Τελευταίο αλλά σημαντικό, το νέο Astra Sports Tourer θα γοητεύσει με την απέριττη φινέτσα και το αθλητικό στυλ του. Η αεροδυναμική και το εσωτερικό του καταδεικνύουν άριστα την ευφυία της σχεδίασης αλλά και ολόκληρης της διάταξης χώρων. Με cd 0,272, το Astra Sports Tourer είναι εξίσου αποδοτικό με την πεντάθυρη έκδοση. Επιπλέον, το νέο μοντέλο έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του αλλά είναι αισθητά πιο ευρύχωρο εσωτερικά. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι, για τα πόδια στο πίσω τμήμα, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει αυξηθεί κατά 80 L στα 1.630 L συνολικά. Γενικά, το νέο Astra Sports Tourer προσφέρει περισσότερη συνολική άνεση, κάτι που το καθιστά την τέλεια λύση για καθημερινή χρήση σαν ένα άνετο εταιρικό αλλά και πρακτικό, οικογενειακό αυτοκίνητο.

«Τα νέα μας Astra Sports Tourer και Astra hatchback είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και τα δύο αντιπροσωπεύουν ένα ‘quantum leap’ – ένα τεράστιο άλμα για την Opel και την κατηγορία των συμπαγών οχημάτων. Εκτός από υπερσύγχρονη φιλοσοφία συνδεσιμότητας και εξελιγμένη σχεδίαση, η έκδοση station wagon εστιάζει ακόμα περισσότερο στην απόδοση,» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το Sports Tourer είναι ο τέλειος συνδυασμός πρακτικότητας και δυναμισμού: περισσότεροι χώροι, μικρότερο βάρος και επιπλέον ευφυή, πρωτοποριακά στοιχεία εξοπλισμού όπως ηλεκτρική πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα με μία μικρή κλωτσιά. Έτσι πρέπει να είναι τα συμπαγή station wagon της εποχής μας.»

Ευφυής διάταξη χώρων: σπορτίφ σχεδίαση και ευρυχωρία

Το νέο Astra Sports Tourer εντυπωσιάζει με την αθλητική του εμφάνιση. Όπως το πεντάθυρο αδερφάκι του, προάγει τη φιλοσοφία της Opel ‘Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά της Γερμανική Ακρίβεια’ στο επόμενο επίπεδο: αποδοτικό, ελαφρύ, δυναμικό. Η νέας σχεδίασης διπλή χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα φέρει το σήμα Blitz, ενώ οι εμπρός προβολείς συγχωνεύονται με τη μάσκα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο οπτικό σύνολο. Το Sports Tourer επεκτείνει και άλλο τις δυναμικές γραμμές του 5-θυρου. Η ελαφρώς αψιδωτή καμπύλη της οροφής χαρίζει στο station wagon αίσθηση μεγαλύτερου μήκους – μία εντύπωση που επιτείνεται από τη διαιρούμενη κολόνα C. Η πίσω όψη συνδυάζει υψηλή λειτουργικότητα με σπορ, κομψή σχεδίαση. Το Astra Sports Tourer έχει ένα σταθερό, στιβαρό και ασφαλές στήσιμο – οι μυώδεις θόλοι των πίσω τροχών και τα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα ενισχύουν αυτή την αίσθηση.

Η τελευταία γενιά Sports Tourer έχει τις ίδιες σχεδόν διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, με μήκος 4.702 mm, πλάτος 1.871 mm (με εξωτερικούς καθρέπτες αναδιπλωμένους) και ύψος 1,510 mm – ωστόσο, προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο οδηγός απολαμβάνει +26 mm στον περιοχή της κεφαλής, και οι πίσω επιβάτες +28 mm περισσότερο χώρο στην περιοχή των ποδιών – δύο πειστικές βελτιώσεις για αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στο ταξίδι. Επιπλέον, μπορεί τώρα να μεταφέρει φορτία έως 1.630 L χάρη στην αποδοτική διάταξη χώρων του.

Έξυπνος και ευπροσάρμοστος χώρος φόρτωσης με πρακτικές βελτιώσεις

Η Opel προσφέρει μία εξαιρετικά πρακτική καινοτομία για το νέο Astra Sports Tourer, που θα βοηθά σε καθημερινή βάση: για πρώτη φορά, η πίσω πόρτα θα μπορεί να ανοίγει χωρίς άγγιγμα ή τηλεχειρισμό. Σε συνδυασμό με το σύστημα “Keyless Open” μία ελαφριά κλωτσιά κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα. Μία ελαφρά κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα θα κλείσει την πόρτα. Το έξυπνο σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει οποιοδήποτε εμπόδιο και σταματά το μηχανισμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει με ένα διακόπτη στην πλευρά της πόρτας του οδηγού ή μέσω του τηλεχειριστηρίου του κλειδιού.

Για αύξηση του χώρου αποσκευών τo νέο Astra Sports Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη χώρων. Επιπλέον, η προϊοντική γκάμα FlexOrganizer με πλαϊνές ράγες, διαχωριστικά δίχτυα και πολυάριθμες λύσεις πρόσδεσης φορτίου διατίθεται προαιρετικά για τη μεταφορά όλων των φορτίων με ασφάλεια και τάξη.

Δομή ελαφρού βάρους + κινητήρες νέας γενιάς = οδηγική απόλαυση και οικονομία

Κάθε στοιχείο Each Sports Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρακτικότητα και την απόδοση. Αυτό είναι ορατό όχι μόνο στην αποδοτική αξιοποίηση του χώρου αλλά κυρίως στο βάρος. Οι συμπαγείς διαστάσεις και το ελαφρύ κέλυφος του αμαξώματος βοήθησαν το station wagon να χάσει μέχρι 190 kg. Ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής, αλλαγές στους εμπρός και πίσω άξονες σε συνδυασμό με μία νέα μέθοδο παραγωγής έπαιξαν ρόλο στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η βασική έκδοση Astra Sports Tourer ζυγίζει 1.188 kg (χωρίς οδηγό) και επομένως είναι ελαφρύτερη από πριν. Αυτό εμφανώς έχει θετική επίδραση στην ευελιξία, την οδηγική άνεση, την κατανάλωση και το κόστος.

Η γκάμα κινητήρων με ισχύ από 70 kW/95 hp έως 147 kW/200 hp (κατανάλωση και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 6,2-3,4 l/100 km, 142-89 g/km) έρχεται να προστεθεί στα πλεονεκτήματα που έχουμε ήδη αναφέρει. Το Sports Tourer θα χρησιμοποιεί μόνο κινητήρες τελευταίας γενιάς. Οι κινητήρες diesel και βενζίνης με κυβισμό από 1.0 - 1.6 lit συνδυάζουν κορυφαία απόδοση με εξαιρετική απόκριση.

Νέο μέλος της οικογένειας είναι ο κορυφαίος υπερτροδοφοτούμενος 1.6-liter diesel με δύο υπερσυμπιεστές. Ο εξαιρετικά συμπαγής 1.6 BiTurbo CDTI με 118 kW/160 hp αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 350 Nm από τις 1.500 rpm. Η υπεροχή του κινητήρα common rail είναι αποτέλεσμα της σειριακής υπερσυμπίεσης. Ένας μικρός υπερσυμπιεστής VGT (τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας) είναι υπεύθυνος για την εξαιρετική απόκριση χωρίς υστέρηση τούρμπο στις χαμηλές στροφές. Το Astra Sports Tourer με 1.6-liter BiTurbo κάτω από το καπό χρειάζεται μόνο 8,1 δεύτερα για να επιταχύνει από 80 στα 120 km/h. Εκτός από ισχυρός εντυπωσιάζει και με την οικονομία του - σε συνδυασμό με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, Start/Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης χρειάζεται μόνο 4,1 lit diesel / 100 km (109 g CO2 / km). Με το νέο κινητήρα, η προσφορά diesel στην οικογένεια Astra επεκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος, όλα από 1.600 κυβ. εκ., με 70 kW/95 hp, 81 kW/110 hp, 100 kW/136 hp και 118 kW/160 hp.

Πέντε διαφορετικές εκδόσεις βενζινοκινητήρων διατίθενται με το Astra Sports Tourer μεταξύ των οποίων ο αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo και ο 1.4 τετρακύλινδρος turbo. Ο νέος 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo είναι η κορυφαία πρόταση για το Astra Sports Tourer. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού με 147 kW/200 hp αποδίδει ροπή 300 Nm (με overboost, κατανάλωση και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 6,0 l/100 km, 139 g/km, με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης).

Premium quality, χαμηλό κόστος χρήσης

Ωστόσο, η εξαιρετική απόδοση που προσφέρει το νέο Astra δεν συνδέεται μόνο με καινοτόμες τεχνολογίες συστημάτων κίνησης. Χάρη στις υπερσύγχρονες μεθόδους παραγωγής και τα προηγμένα υλικά, πετυχαίνει ένα εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας που επηρεάζει θετικά το συνολικό κόστος χρήσης, όπου το νέο Astra θέτει πρότυπα στην κατηγορία του. Η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης του νέου Astra Sports Tourer 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo Business CDTI Business έχει αυξηθεί περίπου κατά επτά τοις εκατό σε ορίζοντας πενταετίας και 100.000 km.

Το Astra Sports Tourer 1.6 CDTI Business με 81 kW/110 PS προχωρά ακόμα περισσότερο με αξία μεταπώλησης 48,8% μετά από τρία χρόνια ή 90,000 km αντίστοιχα – αύξηση περίπου 12% από το προηγούμενο μοντέλο. Με τέτοιο ποσοστό, το Astra Sports Tourer υπερέχει του ανταγωνισμού και διεκδικεί μία κορυφαία θέση στην κατάταξη με το συνολικό κόστος χρήσης. Οι ελκυστικοί όροι για τα μοντέλα Business σε συνδυασμό με τα μεγάλα διαστήματα service των 30.000 km, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο όσο η κατανάλωση.

Καινοτόμες τεχνολογίες: Ασφάλεια, άνεση και συνδεσιμότητα σε νέα επίπεδα

Εκτός από τον υπερσύγχρονο, πρωτοποριακό κινητήρα του, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τα συστήματα infotainment και την άνεση. Το ευφυές σύστημα φωτισμού intelligent IntelliLux LED® matrix light του νέου Astra είναι μία ακόμα απόλυτη καινοτομία στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων. Αυτή επιτρέπει συνεχή οδήγηση εκτός πόλης με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας φώτων και αυτόματα απενεργοποιεί ατομικές LED όταν ανιχνεύεται προπορευόμενο ή επερχόμενο όχημα. Η περιοχή γύρω από την πηγή του φωτός καλύπτεται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου παραμένει πολύ φωτεινό. Επομένως, το επαναστατικό σύστημα αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων, αλλά και την άνεση του οδηγού του Astra Sports Tourer όταν οδηγεί τη νύχτα. Πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης που βασίζονται στην τελευταία γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye προσφέρουν στον οδηγό περαιτέρω βοήθεια – από το εκτενέστερο και ακριβέστερο Traffic Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης) που αποκτά τώρα Lane Keep assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης), που προσφέρει ακόμα και ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μέχρι το Forward Collision Alert (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης) με Collision Imminent Braking (Φρενάρισμα λόγω Επικείμενης Σύγκρουσης).

Και κάτι μοναδικό στην κατηγορία των συμπαγών: η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας & υποστήριξης Opel OnStar λειτουργεί σαν ‘φύλακας άγγελος’ για τον οδηγό και τους επιβάτες. Επιπλέον, θα λανσαριστούν δύο νέα συστήματα IntelliLink. Η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Εξάλλου, τα νέα premium εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από τον AGR παρέχουν πρόσθετη άνεση με ρύθμιση πλάτους, λειτουργία μασάζ και μνήμης και εξαερισμό, ιδανικά για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι πίσω επιβάτες θα μπορούν προαιρετικά να απολαμβάνουν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό άνεσης με τα δύο εξωτερικά θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Κατά παράδοση, το Astra Sports Tourer έχει μερίδιο περίπου 30 % επί των πωλήσεων του Astra στην Ευρώπη. Κύριοι πελάτες είναι οδηγοί εταιρικών οχημάτων με οικογένειες που επιθυμούν να συνδυάζουν πρακτικές λύσεις χώρου αποσκευών με υψηλή άνεση στο ταξίδι. Οι μεγαλύτερες αγορές για το station wagon είναι Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία.