Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Πάτρα: Κατέβασαν μαθητή από τον προαστιακό επειδή του έλειπαν δέκα λεπτά για το εισιτήριο!

Πάτρα: Κατέβασαν μαθητή από τον προαστιακό επειδή του έλειπαν δέκα λεπτά για το εισιτήριο! 
Για την αυστηροποίηση των πραγμάτων στον Προαστιακό της Πάτρας έχουν γραφτεί πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι η αυστηρότητα με στόχο τις εισπράξεις, θα εξαντληθεί πάνω σε έναν μαθητή 14,5 ετών του οποίου έλειπαν δέκα λεπτά για να καλύψει την τιμή του εισιτηρίου, ούτε ότι θα τον κατέβαζαν από το τρένο λόγω αυτής της... θηριώδους έλειψης του δεκαλέπτου.

Το παιδί επιβιβάστηκε το πρωί στον προαστιακό στην Πάτρα με κατεύθυνση το Ρίο. Όταν ανέβηκε στο τρένο ο ελεγκτής, ο μαθητής διαπίστωσε ότι δεν είχε ένα ευρώ αλλά 90 λεπτά και δεν μπορούσε να αγοράσει εισιτήριο.

Όταν το είπε στον ελεγκτή, εκείνος του είπε πως θα πρέπει να κατέβει στην επόμενη στάση, η οποία ήταν η στάση της Αγυιάς. Ο νεαρός δεν γνώριζε την περιοχή και τηλεφώνησε στην μητέρα του να ζητήσει βοήθεια. Αυτή πανικοβλήθηκε και έσπευσε να τον παραλάβει.


Όταν η κ. Βιβιάννα Θεοδωρακοπούλου, έμαθε τι ακριβώς συνέβη έγινε έξαλλη. Δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ έχει στείλει όπως λέει ήδη επιστολή στον πρωθυπουργό.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν ο μαθητής κατέβηκε απο το τρένο λόγω του δεκαλέπτου που δεν του επέτρεψε να πάρει εισιτήριο προν ανέβει, ή εξαιτίας του γεγονότος ότι πλέον δεν κόβονται εισιτήρια μέσα στο τραίνο, οπότε έχουμε να κάνουμε με τα αναμενόμενα παρτατράγουδα του νέου συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση εξ Ιταλίας, άλλαξε την πολιτική έκδοσης των εισιτηρίων.

Οι αλλαγές συνίστανται στον τερματισμό της δυνατότητας αγοράς εισιτηρίων μέσα στο τρένο και στην υποχρέωση των χρηστών του να προμηθεύονται είτε ειδική μηνιαία κάρτα διαδρομών, αξίας 25 ευρώ, είτε εισιτήρια από τα εκδοτήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον ο χρήστης εντοπιστεί εντός του τρένου χωρίς εισιτήριο, τότε θα αγοράζει εισιτήριο εκείνη τη στιγμή, όπως πριν, αλλά θα πληρώνει και πρόστιμο αξίας 10 ευρώ!
Πηγή tempo24