Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Γενέθλια 70 ετών για PORSCHE και LOTUS στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου - Ίδρυμα Θεoδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη

Γενέθλια 70 ετών για PORSCHEκαι LOTUS στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου - Ίδρυμα Θεoδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη
Μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου, το 1948 υπήρξε σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου, αφότου μπήκαν τα θεμέλια δυο ...
μυθικών οίκων σπορ αυτοκινήτων της PORSCHE και της LOTUS. Έτσι το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου γιορτάζει από τις27 Ιουνίου την επέτειο για τα 70 χρόνια από τη δημιουργία της PORSCHE που έχει γίνει θρύλος, έχοντας δημιουργήσει διαχρονικά πιστούς οπαδούς σε ολόκληρη την υφήλιο, χάρη στις διακρίσεις της στους αγώνες αυτοκινήτου και τα υψηλής αποδοχής αυτοκίνητά της. Στο μουσείο, θα εκτίθενται δώδεκα αυτοκίνητα που καλύπτουν συνοπτικά τα μοντέλα από την αρχή μέχρι σήμερα, σε συνεργασία και με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εισαγωγέα της Porsche στην Ελλάδα.

Γιορτάζονται επίσης, τα 70 χρόνια LOTUS των ιδιαίτερων και πανάλαφρων σπορ και αγωνιστικών αυτοκινήτων του ColinChapman, με εξαιρετικές επιδόσεις σε αγώνες, σε συνεργασία και με την TRIDENTCARS μοναδικό επίσημο αντιπρόσωπο της LOTUS στην χώρα μας.


Παράλληλα, γιορτάζονται και τα 70 χρόνια του ιστορικού σπορ μοντέλου XK120 της JAGUAR, που έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής το 1953, στο σιρκουϊ Ζαμπεκέ του Βελγίου.
Τέλος, καλύπτοντας την επιθυμία των επισκεπτών του, το μουσείο διατηρεί και για το 2018 την έκθεση για τα 70 χρόνια της Ferrari που συμπληρώθηκαν το 2017, με δώδεκα χαρακτηριστικά μοντέλα του φημισμένου οίκου. Έτσι, ο αριθμός των επετειακών μοντέλων εβδομηκονταετίας φθάνει τα 33.
Με την συνεχή ανανέωση των συλλογών του, το μουσείο που τιμήθηκε πρόσφατα με πιστοποιητικό Αριστείας (CertificateofExcellence) από το TripAdvisor, καθιερώνεται δυναμικά και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, με αποτέλεσμα το αποκλειστικά αφιερωμένο στο μουσείο, τριών σελίδων άρθρο στο τεύχος Ιουλίου 2018, στο “ClassicandSportscar”, το μεγαλύτερο περιοδικό για το ιστορικό αυτοκίνητο στον κόσμο.