Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Πυρά των αφεντικών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας κατά του Τραμπ

Πυρά των αφεντικών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας κατά του Τραμπ
Οι νέες απειλές για δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων ξεσήκωσε τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις του κλάδου.
H απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επιβάλει δασμούς και στις εισαγωγές αυτοκινήτων, έχει συσπειρώσει τα αφεντικά των αυτοκινητοβιομηχανιών εναντίον του.

Ο CEO της γαλλικής PSA, Κάρλος Ταβάρες, προειδοποίησε πως μια επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ δημιουργεί τον κίνδυνο να ανταποδώσουν και άλλες περιοχές, πυροδοτώντας έναν ευρύτερο εμπορικό πόλεμο που θα αύξανε τις τιμές των αυτοκινήτων.

Νέοι δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα θα είχαν επιπτώσεις στο εργοστάσιο της Volvo στη Νότια Καρολίνα, προειδοποίησε από την πλευρά του o CEO της σουηδικής φίρμας, Χακάν Σάμουελσον. «Θα χρησιμοποιήσουμε το εργοστάσιο αυτό για εξαγωγές. Αν δεν έχουμε ελεύθερο εμπόριο, τότε θα χάσουμε τις μισές από τις δουλειές που δημιουργήσαμε» πρόσθεσε.

Ο CEO της Fοrd, Tζο Χίνριχ, τόνισε πως αν η εταιρεία έρθει αντιμέτωπη με αύξηση του κόστους στις ΗΠΑ δεν θα διστάσει να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες χώρες.

Ο Μάρτιν Ντάουμ, CEO της Daimler Trucks, χαρακτήρισε τους δασμούς ως την μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπος. «To ελεύθερο εμπόριο είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν γίνεται εις βάρος μιας χώρας προς όφελος μιας άλλης» σημείωσε.

O CEO της Fiat Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόνε, συνέστησε ψυχραιμία προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.

πηγή: fortunegreece.com