Translate:

Μεγάλο deal στην ηλεκτροκίνηση: Το BMW Group και η Great Wall Motor υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας για ηλεκτρικά οχήματα MINI στην Κίνα

Μεγάλο deal στην ηλεκτροκίνηση: Το BMW Group και η Great Wall Motor υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας για ηλεκτρικά οχήματα MINI στην Κίνα
Το BMW Group και ο Κινέζος κατασκευαστής Great Wall Motor υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για ...
την παραγωγική ηλεκτρικών οχημάτων MINI, μέσω νέας κοινοπραξίας με έδρα στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της Σινο-Γερμανικής Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, το BMW Group και η Great Wall Motor δεσμεύτηκαν για την ίδρυση νέας κοινοπραξίας, “Spotlight Automotive Limited”, που θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Παράλληλα με τα ηλεκτρικά MINI, η κοινοπραξία θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά οχήματα για την Great Wall Motor. Η σύσταση της νέας εταιρίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Κινεζικών Αρχών και την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών διαδικασιών εγγραφής. Η έδρα της κοινοπραξίας θα βρίσκεται στην Επαρχία Jiangsu, όπου οι δύο εταίροι θα δημιουργήσουν μαζί μία νέα, προηγμένη Μονάδα παραγωγής.

Η παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην Κίνα, στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση, αποτελεί βασικό στοιχείο της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Η σημερινή συμφωνία πραγματοποιείται μετά την “επιστολή πρόθεσης” που υπογράφηκε με την Great Wall Motor στις 23 Φεβρουαρίου 2018. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το ηλεκτροκίνητο μέλλον της μάρκας ΜΙΝΙ, που έρχεται να προστεθεί στην προσεχή έναρξη παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού MINI μπαταρίας, στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη.

«Η σημερινή σύναψη συμφωνίας αντιπροσωπεύει ένα νέο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Γερμανίας», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής. «Πρόκειται καθαρά για μία στρατηγική συνεργασία ‘win-win’ και για τις δύο πλευρές, BMW Group και Great Wall Motor, που μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στα φιλόδοξα σχέδια της Κίνας να αυξήσει τον αριθμό των ενεργειακών οχημάτων και να μειώσει τους ρύπους από τον κλάδο του αυτοκινήτου», εξήγησε ο Krüger.

Η συμφωνία κοινοπραξίας υπογράφηκε από τον Wei Jianjun, Ιδρυτή και Πρόεδρο της Great Wall Motor, και τον Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, για τον τομέα της Εξέλιξης. «Οι ιδιαίτερες ικανότητες και η τεχνογνωσία των δύο εταιριών αλληλοσυμπληρώνονται άριστα μεταξύ τους», δήλωσε ο Fröhlich. «Η εμπειρία μας ως πρωτοπόρου στο τιμόνι του εξηλεκτρισμού, σε συνδυασμό με την παράδοση της Great Wall Motor στην αποδοτική βιομηχανοποίηση, μας επιτρέπει να ‘οδηγήσουμε’ την αύξηση της μεγαλύτερης αγοράς ηλεκτροκίνησης στον κόσμο», συνέχισε ο Fröhlich. «Με μία κοινή γραμμή πλεύσης, μπορούμε γρήγορα να κλιμακώσουμε την παραγωγή και να αυξήσουμε την απόδοση στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των compact ηλεκτρικών οχημάτων».


«Η σημερινή συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Σινο-Γερμανική συνεργασία», δήλωσε ο Wei Jianjun. «Η Great Wall Motor και το BMW Group δεσμεύονται από κοινού για την προώθηση νέων ενεργειακών οχημάτων. Με τη συνδυασμένη δύναμη των δύο εταίρων, η νέα κοινοπραξία μας θα επιταχύνει τη διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων», συνέχισε ο Wei.

Το BMW Group παραμένει πιστό στη δέσμευσή του για συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με τις επίσημες δομές πωλήσεων και τα σχετικά κανάλια στην Κίνα και δεν σκοπεύει να ιδρύσει ένα νέο οργανισμό πωλήσεων εκεί για μελλοντικά οχήματα MINI από αυτή την κοινοπραξία. Οι δραστηριότητες της κοινοπραξίας θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη, προμήθεια και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την Κινεζική αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, το BMW Group θα επεκτείνει επίσης την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την εταίρο του, Brilliance. Τα τελευταία χρόνια, η BBA έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της μάρκας BMW στη μεγαλύτερη αγορά της. Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο στις επόμενες μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία, μαζί. Τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων BMW που πουλήθηκαν πέρσι στην Κίνα κατασκευάστηκαν από την BBA. Το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τις επιπλέον, παγκόσμιες δυνατότητες της μάρκας, που τώρα θα έχει σημαντική υποστήριξη μέσω της κοινοπραξίας με την Great Wall Motor.

Η επιτυχημένη στρατηγική πίσω από τη συνεχιζόμενη επέκταση του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής του BMW Group υπακούει σε έναν συγκεκριμένο κανόνα: η παραγωγή ακολουθεί την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση παραγωγής στις μεγαλύτερες αγορές δεν οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση σε άλλα εργοστάσια, το αντίθετο μάλιστα. Για παράδειγμα, αν και η παραγωγή της BMW σε Κίνα και ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ 2007 και 2017, η παραγωγή στη Γερμανία το ίδιο διάστημα αυξήθηκε επίσης κατά ένα τέταρτο σχεδόν, σε περίπου 1,15 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο. Επομένως, μία παρόμοια στρατηγική επέκτασης, θα μπορούσε να επιταχύνει αισθητά την ανάπτυξη της μάρκας MINI, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση η δέσμευση του BMW Group στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρία έχει πραγματοποιήσει αξιοσημείωτες επενδύσεις.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω posts:

Δημοφιλείς αναρτήσεις