Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το MINI Yours Customised κέρδισε τη διάκριση German Innovation Award in Gold

MINI Yours Customised
Το MINI Yours Customised κέρδισε τη διάκριση German Innovation Award in Gold
Το MINI Yours Customised μετατρέπει τον πελάτη σε σχεδιαστή και το MINI του σε ένα και μοναδικό όχημα με την προσωπική του σφραγίδα. Η καινοτόμα πρόταση της Βρετανικής...
κατασκευάστριας εταιρείας premium αυτοκινήτων προάγει τις δυνατότητες εξατομίκευσης σε εντελώς νέο επίπεδο. Η προηγμένη και πελατοκεντρική προσέγγιση κατακτά τώρα μία ξεχωριστή διάκριση από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης: το MINI Yours Customised απέσπασε το German Innovation Award in Gold.

Το MINI Yours Customised επιτρέπει στους πελάτες να σχεδιάζουν και να παραγγέλνουν επιλεγμένα retrofit προϊόντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους μέσω ενός online shop (www.yours-customised.mini). Στη συνέχεια, αυτά κατασκευάζονται αποκλειστικά ανάλογα με το σχέδιο που έχει επιλέξει ο πελάτης. Η τρέχουσα προϊοντική γκάμα περιλαμβάνει φινιστρίνια, διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού στην πλευρά του συνοδηγού, πλάκες μαρσπιέ με φωτισμό LED και σποτ LED στις πόρτες. Στην ανάλυση της απόφασης για τον αποδέκτη του Γερμανικού Βραβείου Καινοτομίας, η πρόταση της ΜΙΝΙ περιγράφεται ως το "επόμενο επίπεδο εξατομίκευσης".


Το MINI Yours Customised απέσπασε τον τίτλο στην κατηγορία "Excellence in Business to Customer (B2C)" κυρίως λόγω της φιλικής προς τον χρήστη online εξατομίκευσης, της συνέπειας της ψηφιοποίησης και της χρήσης καινοτόμων τεχνικών παραγωγής όπως τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση και χαράξεις λέιζερ. «Η καινοτομία και η εξατομίκευση είναι βασικές αρχές της μάρκας MINI που ενθουσιάζουν τους πελάτες: Το MINI Yours Customised συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μία μοναδική φόρμα», σχολίασε ο Dr. Fabian Baptist, Head of Innovation Management Aftersales.

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων φυσικοί, ειδικοί Πληροφορικής, σύμβουλοι πνευματικών δικαιωμάτων και ιστορικοί τεχνολογίας, καθώς και ειδικοί από τον κλάδο των οικονομικών και του μάρκετινγκ, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο επίπεδο καινοτομίας, στην ωφελιμότητα του χρήστη και στη σχέση κόστους / απόδοσης για την επιλογή των νικητών. Άλλα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο ήταν η μακροχρόνια επίδραση στον ανταγωνισμό και την ωριμότητα της αγοράς, καθώς και η ποιότητα μαζί με τη λειτουργία. Μιλώντας για την απονομή του German Innovation Award in Gold, μέλη της επιτροπής περιέγραψαν το MINI Yours Customised σαν μία «λαμπρή ιδέα με τεράστιες δυνατότητες». «Το MINI Yours Customised προάγει την έννοια της εξατομίκευσης σε κάτι πολύ περισσότερο από τη διαθεσιμότητα χρωμάτων και αξεσουάρ. Είναι η γνήσια εξατομίκευση του οχήματος, με πλήρη εμπλοκή του πελάτη που μεταμορφώνει κάθε όχημα σε μία ξεχωριστή, μοναδική έκδοση». Η επιτροπή σχολίασε ότι η MINI έχει καταφέρει να δημιουργήσει «πραγματική προστιθέμενη αξία με ένα μοναδικό επιχείρημα πώλησης».

Το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης ιδρύθηκε το 1953 από τη Γερμανική Βουλή (Bundestag). Μεταξύ άλλων, απονέμει το διάσημο Γερμανικό Βραβείο Σχεδίασης κάθε χρόνο. Εκτός από την αναγνώριση ξεχωριστών επιτευγμάτων στον τομέα της προϊοντικής σχεδίασης, το Συμβούλιο λανσάρισε για πρώτη φορά φέτος το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας (German Innovation Award), που τώρα τιμά τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες.