Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Παλαιστίνιος κατασκεύασε βάρκα από πλαστικά μπουκάλια !

Παλαιστίνιος κατασκεύασε βάρκα από πλαστικά μπουκάλια !
Με μία βάρκα που έφτιαξε από πλαστικά μπουκάλια συντηρεί την οικογένειά του στη Γάζα ο Μουάθ Αμπού Ζέιντ Αφού μάζεψε εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια, που ήταν πεταμένα στις ακτές της πόλης της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, ο 35χρονος Παλαιστίνιος έφτιαξε μ' αυτά και άλλα υλικά μια αυτοσχέδια βάρκα, την οποία χρησιμοποιεί για να ψαρεύει και να εξασφαλίζει λίγα χρήματα ώστε να συντηρεί την οικογένειά του.


Ο Μουάθ Αμπού Ζέιντ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, χρησιμοποίησε εκτός από τα μπουκάλια άφθονη κόλλα, παλιά δίχτυα και ένα φαρδύ κομμάτι ξύλου για να φτιάξει το μικρό πλεούμενο, που μπορεί όπως λέει να μεταφέρει έως και οκτώ ανθρώπους.

Εδώ και δύο εβδομάδες, του παίρνει περίπου οκτώ ώρες την ημέρα για να ψαρεύει από πέντε ως επτά κιλά σαρδέλες, μπαρμπούνια και άλλα μικρά ψάρια, που κατόπιν πουλάει σε διερχόμενους στον παραλιακό δρόμο, εξασφαλίζοντας από 20 ως 40 σέκελ (4 ως 9 ευρώ).

«Είμαι μπογιατζής, αλλά εξαιτίας της κατάστασης (στη Γάζα) είμαι άνεργος», εξήγησε ο μαθητευόμενος ψαράς. «Αυτή η βάρκα μας έσωσε, την οικογένειά μου κι εμένα».