Translate:

Έκδοση MINI 60 Years: Μία επετειακή έκδοση με παραδοσιακό σπορ πνεύμα

Έκδοση MINI 60 Years: Μία επετειακή έκδοση με παραδοσιακό σπορ πνεύμα 
Η MINI γιορτάζει την 60ή επέτειο της μάρκας με ένα αποκλειστικό μοντέλο υψηλής αισθητικής – περίτεχνα σχεδιαστικά στοιχεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δίνουν έμφαση στη...
γνήσια παράδοση και τον ευέλικτο χαρακτήρα του πρώτου πολυτελούς μοντέλου στη μικρή κατηγορία. Διατίθεται σε εκδόσεις για το τρίθυρο και πεντάθυρο MINI Hatch, η κάθε μία με τέσσερις επιλογές κινητήρων.
Ένα ‘αρχέτυπο’ μοντέλο που επαναπροσδιορίζεται συνεχώς – βαθιά ριζωμένο στην παράδοση αλλά πάντα ‘ανοιχτό’ σε αλλαγές: αυτό είναι το MINI, 60 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου μικρού Βρετανικού αυτοκινήτου που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη σε μοναδικές αρετές, όπως η αίσθηση go-kart και η δημιουργική αξιοποίηση χώρου. Θέλοντας να σηματοδοτήσει αυτή την εμβληματική επέτειο, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει ένα μοντέλο υψηλής αισθητικής που υπογραμμίζει αφενός τις Βρετανικές ρίζες, αφετέρου τον ευέλικτο χαρακτήρα της MINI. Με στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού που ξεχειλίζουν από ποιότητα και πολυτέλεια, η έκδοση MINI 60 Years εκφράζει το σπορ πνεύμα της μάρκας – που είναι πανταχού ‘παρών’ ακόμα και σε καθημερινή οδήγηση στην πόλη. Η ειδική έκδοση θα διατίθεται από το Μάρτιο του 2019 για το τρίθυρο και το πεντάθυρο MINI, με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων για το καθένα.


Το σπορ ταλέντο είναι αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της MINI. Πριν καν λανσαριστεί το κλασικό Mini το καλοκαίρι του 1959, ήταν σαφές ότι η σχεδίαση του νέου, μικρού αυτοκινήτου μπορούσαν να ωφελήσουν όχι μόνο την ευρυχωρία εσωτερικού αλλά και την ευελιξία. Ο σχεδιαστής John Cooper ήταν απόλυτα πεπεισμένος για τις αγωνιστικές ικανότητες του μικρού τετραθέσιου. Σε συνεργασία με τον Alec Issigonis, τον δημιουργό του κλασικού Mini, ανέπτυξε ιδέες για εκδόσεις με ισχυρότερο κινητήρα, θέτοντας επομένως τις βάσεις για μία εξαιρετική καριέρα σε σιρκουί και πίστες ράλι, με αποκορύφωμα τις τρεις περίτρανες νίκες του στο Monte Carlo Rally τη δεκαετία του 1960.

Υιοθετώντας την κλασική απόχρωση των Βρετανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η έκδοση MINI 60 Years δηλώνει απερίφραστα τις σπορ προθέσεις της μάρκας, που ξεκίνησαν από νωρίς και διατηρήθηκαν ζωντανές μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Η απόχρωση British Racing Green IV, αποτυπώνει άριστα το χαρακτήρα και την καταγωγή του πολυτελούς μικρού μοντέλου. Οι εξωτερικές αποχρώσεις Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic και MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic διατίθενται ως εναλλακτικές προτάσεις. Η εξωτερική απόχρωση συνδυάζεται με βαφή Pepper White ή Black για την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών. Λωρίδες στο καπό με ειδική επετειακή σχεδίαση και αποκλειστικές, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17” 60 Years Spoke ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση.

Το εντυπωσιακό λογότυπο 60 Years κοσμεί όχι μόνο την αριστερή λωρίδα του καπό αλλά και τις πλαϊνές υποδοχές των φλας και στα μαρσπιέ στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκεται και σε αποκλειστικά διακοσμητικά, στα εμπρός προσκέφαλα και στο τιμόνι. Η επετειακή σχεδίαση αποτυπώνεται και στην προβολή του λογοτύπου LED που γίνεται ορατό με το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Ο στάνταρ εξοπλισμός των μοντέλων edition περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι με σπορ δερμάτινα MINI Yours Leather Lounge 60 Years και αποκλειστική απόχρωση Dark Maroon.

Σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού 60 Years Chili, οι επετειακές εκδόσεις περιλαμβάνουν προβολείς LED, φώτα ομίχλης LED, λευκά φλας και πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, το πακέτο φωτισμού εσωτερικού, ενώ τα MINI Driving Modes και MINI Excitement Package ολοκληρώνονται με φωτισμό περιβάλλοντος. Τέλος, υπάρχει υπολογιστής ταξιδιού, αυτόματο σύστημα κλιματισμού (A/C), αισθητήρας βροχής και πακέτο αποθηκευτικών χώρων.

Δύο βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με ισχύ από 100 kW/136 hp έως 141 kW/192 hp προσφέρονται με την έκδοση MINI 60 Years. Το πρόγραμμα επετειακών μοντέλων περιλαμβάνει το τρίθυρο MINI Cooper 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,5 – 5,4 l/100 km, εκπομπές CO2 μικτό κύκλο: 124 – 122 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper S 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,5 – 6,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 145 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper D 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 103 – 102 g/km), το τρίθυρο MINI Cooper SD 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 111 – 110 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,5 – 5,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 125 – 123 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper S 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6.6 – 6.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 150 – 148 g/km), το πεντάθυρο MINI Cooper D 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,0 – 3,9 l/100 km, εκπομπές CO2 μικτό κύκλο: 104 – 103 g/km) και το πεντάθυρο MINI Cooper SD 60 Years (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 112 – 110 g/km).


Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ.