Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το AWD κερδίζει έδαφος

Το AWD κερδίζει έδαφος
Η Ford προσφέρει τώρα τεχνολογία AWD ή 4WD σε οκτώ από τα 17 επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα της γκάμας της στην Ευρώπη – προάγοντας την οδηγική εμπειρία, το κράτημα και τις ικανότητες εκτός δρόμου.


Το νέο Ford Focus RS υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο δρόμου λανσάρει το Ford Performance AWD με Dynamic Torque Vectoring προσφέροντας ένα νέο επίπεδο συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης. Διπλοί ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες σε κάθε πλευρά της μονάδας πίσω κίνησης ελέγχουν την κατανομή ροπής εμπρός/πίσω, ενώ μπορούν να ελέγξουν και την κατανομή αριστερά/δεξιά – ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα κατανομής μεταξύ τροχών του ιδίου άξονα (torque vectoring), που έχει τρομερή επίδραση στην οδική συμπεριφορά και την ευστάθεια στο στρίψιμο.

Η μονάδα ελέγχου της πίσω κίνησης μεταβάλλει συνεχώς την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω και αριστερά / δεξιά σύμφωνα με την τρέχουσα οδηγική κατάσταση, παρακολουθώντας δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες του οχήματος 100 φορές το δευτερόλεπτο. Μέχρι το 70% της ροπής μπορεί να κατανεμηθεί στον πίσω άξονα. Μέχρι το 100% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα μπορεί να αποστέλλεται σε κάθε πίσω τροχό.

«Αυτό το AWD σύστημα είναι μία επαναστατική τεχνολογία, ικανή να προσφέρει εκπληκτικές πλευρικές επιταχύνσεις και κράτημα στο όριο,» δήλωσε ο Dave Pericak, director, Global Ford Performance. «Έχουμε ανατρέψει τον κανόνα που λέει ότι τα AWD hatchback δεν μπορούν να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που ξαφνιάζει και ικανοποιεί ταυτόχρονα.»

Τα νέα Ford Galaxy, Mondeo και S-MAX προσφέρουν Intelligent AWD που διασφαλίζει βελτιωμένη πρόσβαση και κράτημα στο δρόμο με ομαλή μετάβαση από την εμπρόσθια σε AWD κίνηση για πιο σίγουρο πάτημα στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Το Ford Transit μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με Intelligent AWD για κορυφαία πρόσφυση και δυναμική συμπεριφορά και προσφέρει επιλογή AWD-Lock mode για βελτιωμένη πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες.

Το Ford Ranger pickup προσφέρει επιλέξιμη από τον οδηγό 4WD με κοντό και μακρύ διαφορικό στο κιβώτιο τετρακίνησης, ενώ επιτρέπει στους οδηγούς των τετρακίνητων μοντέλων να αλλάζουν εν κινήσει τη μετάδοση από δύο τροχούς σε τέσσερις με μακρύ διαφορικό μέσω ενός μπουτόν στην κεντρική κονσόλα και σε ταχύτητες έως 120 km/h. Για ροπή στις χαμηλές στροφές ή πρόσθετο φρένο σε κατηφόρα σε δύσκολα εδάφη, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν το κοντό διαφορικό και τετρακίνηση. Ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό βοηθά στη βελτίωση της πρόσφυσης σε δύσκολες συνθήκες.

Το νέο Ford Ranger κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη με τολμηρή νέα εμφάνιση, τεχνολογίες αιχμής και αναβαθμισμένους κινητήρες diesel που προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση έως 17% και εκπομπές CO2 171 g/km.

Η ναυαρχίδα της σειράς, Wildtrak, που θα δούμε στη Φρανκφούρτη διαθέτει αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικού, μοναδικό εξοπλισμό εσωτερικού και συναρπαστική απόχρωση Pride Orange σαν στοιχείο ταυτότητας. Το νέο Ranger διαθέτει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά όπως συνδεσιμότητα SYNC 2, Lane Keeping Aid και Adaptive Cruise Control.

Ford Mustang: Παγκόσμιο bestseller στην κατηγορία σπορ το πρώτο εξάμηνο του 2015! #FORD
Posted by Autocarnet on Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015