Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η Ferrari είπε όχι στη Red Bull

Η Ferrari είπε όχι στη Red Bull
Η Ferrari είπε όχι στη Red Bull

Η Red Bull δεν πρόκειται να τρέξει του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με κινητήρες της Ferrari.
Ο πρόεδρος της Ferrari και του ομίλου Fia Chrysler Automobiles, Σέρτζιο Μαρκιόνε, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δηλώσεις του στο Μουτζέλο της Ιταλίας.


Ο Ιταλοκαναδός ανέφερε, ότι «δεν μπορούμε να προμηθεύσουμε τη Red Bull με κινητήρες, που θα χρησιμοποιεί στους αγώνες εναντίον της Ferrari». O Mαρκιόνε διευκρίνισε, ότι «η Ferrari μπορεί να προσφέρει υποστήριξη με υπηρεσίες προς τη Red Bull, ακόμη και για την παραγωγή κινητήρων. Πρέπει ωστόσο να πρόκειται για ένα πρότζεκτ της Red Bull». Όπως τόνισε ο 63χρονος, «είμαι διατεθειμένος να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, όχι όμως να μοιραστούμε τους κινητήρες, που χρησιμοποιούμε στους αγώνες».

Η Red Bull βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση μετά την άρνηση των Ιταλών, αλλά και της Mercedes, η οποία είχε προηγηθεί χρονικά. Εξάλλου η Honda δεσμεύεται με συμβόλαιο αποκλειστικότητας με τη McLaren, οπότε απομένει στους Αυστριακούς ως μοναδική λύση η συνέχιση της συνεργασίας τους με τη Renault, αν και έσπασαν το συμβόλαιο με αυτήν.

Ακόμη όμως και η τελευταία προοπτική δεν είναι διόλου σίγουρη, καθώς οι Γάλλοι βρίσκονται ένα βήμα πριν τη δημιουργία μίας δικής τους εργοστασιακής ομάδας με πυρήνα την εφετινή Lotus.

Πηγή: gazzetta.gr