Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Η νέα BMW R nineT Scrambler

Η νέα BMW R nineT Scrambler
Η νέα BMW R nineT Scrambler
Η νέα BMW R nineT Scrambler είναι μία ‘προσγειωμένη’ μοτοσυκλέτα που όμως ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Στο παρελθόν οι Scramblers οδηγήθηκαν από ήρωες σε ταινίες δράσης, ενώ αναρίθμητοι χομπίστες αγωνιζόμενοι έτρεξαν μαζί τους σε βουνά και παραλίες: Με ελαστικά με μεγάλα τακούνια, υπερυψωμένη εξάτμιση, μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και ξεκούραστη θέση οδήγησης, οι Scramblers προσέφεραν στους αναβάτες των δεκαετιών 1950 - 1970, πέρα από την απόλαυση των δύο τροχών σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, και εξαιρετικές off-road δυνατότητες και επομένως ευρεία χρηστικότητα. Όπως οι ίδιες οι μοτοσικλέτες, οι αναβάτες των Scramblers ήταν αποστασιοποιημένοι από τα συμβατικά. Είχαν παρουσία σχεδόν παντού: σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, σε δύσκολες ορεινές διαδρομές, ακόμα και σε αμμώδεις παραλίες.
Η ιστορία της BMW Motorrad έχει τις ρίζες της στη φιλοσοφία της Scrambler. Το 1951, η BMW R 68 παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Ποδηλάτου και Μοτοσυκλέτας IFMA στη Φρανκφούρτη με μία χαρακτηριστική, υπερυψωμένη εξάτμιση 2 σε 1, όπως αυτή που χρησιμοποιούσε στους αγώνες ο θρύλος της BMW Motorrad Georg "Schorsch" Meier. Ενώ η στάνταρ έκδοση της R 68 είχε συμβατική εξάτμιση τοποθετημένη χαμηλότερα, η υπερυψωμένη έκδοση προσφερόταν ήδη τότε σαν αξεσουάρ της BMW Motorrad. Μέχρι σήμερα, ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτής της μεταπολεμικής classic μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad εξακολουθούν να τοποθετούν εκ των υστέρων αυτή την ξεχωριστή ανάρτηση στυλ Scrambler.
Τώρα, η BMW Motorrad παρουσιάζει τη νέα BMW R nineT Scrambler, μία μοτοσυκλέτα που αναβιώνει την εποχή Scrambler με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας, διαπνέεται από το μοναδικό πνεύμα της και απευθύνεται σε αναβάτες που αγαπούν κάθε τι αυθεντικό, είναι αντικομφορμιστές και περιορίζονται στα απαραίτητα – σε συνδυασμό με την τεχνολογία και την ποιότητα μιας BMW. Μαζί με την R nineT Roadster, η BMW Scrambler μας μυεί σε ένα νέο κόσμο, στην εμπειρία BMW Motorrad Heritage.

Αποδοτικός, αερόψυκτος boxer για άφθονη δύναμη.
Η νέα BMW Motorrad Scrambler διαθέτει ένα κλασικό, αερόψυκτο, ισχυρό επίπεδο δικύλιδρο (flat-twin) boxer κινητήρα, που αποτελεί πρότυπο σχεδίασης, ισχυρής ροπής και μοναδικού ήχου πάνω από εννέα δεκαετίες. Η R nineT Scrambler εφοδιάζεται με τον αερόψυκτο / ελαιόψυκτο boxer με κυβισμό 1.170 cc. Αποδίδει 81 kW (110 hp) στις 7 750 rpm, μέγιστη ροπή 116 Nm στις 6 000 rpm και, με τη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα και ένα σύστημα καυσίμου που περιλαμβάνει φίλτρο ενεργού άνθρακα, πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU4.

Δυναμική Scrambler με ευέλικτο χαρακτήρα.
Με τη νέα Scrambler όπως με τη R nineT, η BMW Motorrad απαντά στην επιθυμία πολλών φίλων της μοτοσυκλέτας να μπορούν να τροποποιούν τη μηχανή τους σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο. Το εύρος επιλογών είναι μεγάλο, από γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad μέχρι custom εξαρτήματα από ανεξάρτητους κατασκευαστές για τη δημιουργία ενός μοναδικού εργαλείου.

Υπερυψωμένη εξάτμιση σε στυλ Scrambler και απολαυστικός ήχος.
Η υπερυψωμένη εξάτμιση με τα δύο σιλανσιέ πληροί τις απαιτήσεις μιας κλασικής Scrambler. Τοποθετούνται πολύ κοντά στο σώμα της μηχανής, ενισχύοντας επομένως τη συνολική λεπτή της εμφάνιση. Αναδεικνύοντας το απολαυστικό boxer ήχο, πληρούν επίσης τις νέες απαιτήσεις εκπομπών θορύβων ECE R41-04. Ένας μεγάλος καταλύτης διασφαλίζει αποτελεσματικότερο καθαρισμό καυσαερίων.

Παραδοσιακή τεχνολογία ανάρτησης με εμπρός τροχό 19 ιντσών και ποικίλες παραλλαγές.
Η φιλοσοφία πλαισίου - παρόμοια με της R nineT Roadster - παίζει καθοριστικό ρόλο στις ποικίλες δυνατότητες εξατομίκευσης της Scrambler. Το ειδικά σχεδιασμένο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος ενσωματώνει τον boxer κινητήρα σαν φέρουσα δομή και αποτελείται από ένα εμπρός τμήμα με ενσωματωμένη κεφαλή πιρουνιού και ένα πίσω τμήμα που εδράζει το ψαλίδι.
Το πλαίσιο του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί επιτρέποντας τη χρήση της R nineT Scrambler είτε από δύο άτομα ή – για περισσότερο στυλ – από ένα μόνο αναβάτη. Σύμφωνα με το δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, η γεωμετρία ανάρτησης της R nineT Scrambler είναι προσανατολισμένη περισσότερο στην ασφαλή συμπεριφορά και την ουδέτερη απόκριση στις στροφές – με άλλα λόγια, άφθονη απόλαυση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές για τον αναβάτη.
Σε στυλ Scrambler, η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι με ελαστικές φούσκες και διαδρομή ανάρτησης 125 mm. Στην πίσω ανάρτηση συναντάμε ένα μονόμπρατσο ψαλίδι Paralever, γνωστό από άλλα μοντέλα boxer. Η ανάρτηση και η απόσβεση εκτελούνται μέσω ενός κεντρικού γονάτου ελατηρίου. Η διαδρομή της ανάρτησης είναι 140 mm.
Η νέα BMW Scrambler εφοδιάζεται με τροχούς από ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Σε κλασικό στυλ Scrambler έχει ένα μεγάλο εμπρός τροχό 19-ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 120/70-19 μπροστά και 170/60-17 πίσω.
Λόγω του πολύ δυναμικού χαρακτήρα της R nineT Scrambler, το σύστημα πέδησης – που προσφέρεται με ABS στάνταρ – εφοδιάζεται με 4-πίστονες δαγκάνες, ατσάλινα σωληνάκια φρένων και δισκόφρενα 320-mm μπροστά. Πίσω, αποτελεσματική επιβράδυνση διασφαλίζεται από ένα μονό δισκόφρενο διαμέτρου 265 mm και μία 2-πίστονη πλευστή δαγκάνα.

Άριστη εργονομία για αίσθηση άνεσης Scrambler .
Μία άνετη, όρθια θέση οδήγησης είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας Scrambler. Για το σκοπό αυτό, το εργονομικό τρίγωνο τιμόνι-σέλα-μαρσπιέ έχει επαναπροσδιοριστεί. Με τιμόνι ψηλότερο από της R nineT, ελαφρώς λεπτότερο, αφρώδες υλικό σέλας και μαρσπιέ τοποθετημένα κατά τι χαμηλότερα και προς τα πίσω το νέο μοντέλο χαρίζει στον αναβάτη μία αίσθηση υψηλής άνεσης.

Γνήσια σχεδίαση, προσοχή στη λεπτομέρεια & κλασική χρωματική φιλοσοφία.
Με στάνταρ αλουμινένιους τροχούς ή προαιρετικούς ακτινωτούς - η νέα R nineT Scrambler αποπνέει πάντα ένα αυθεντικό στυλ. Σημαντικός σχεδιαστικός στόχος ήταν η μείωση όλων των περιττών στοιχείων ώστε να επιτευχθεί μία αυθεντική εμφάνιση. Υπό όλες τις γωνίες, η BMW Motorrad Scrambler ορίζεται από ένα πάντρεμα κλασικών και μοντέρνων στυλιστικών στοιχείων μοτοσυκλέτας.
Ο στρογγυλός προβολέας της προσδίδει μία έκφραση ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ηρεμίας, ενώ το αναλογικό ταχύμετρο προδίδει τις κλασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η εξέλιξη της BMW Scrambler. Εντυπωσιακά στοιχεία είναι το βαμμένο, ατσάλινο ρεζερβουάρ 17L και το αλουμινένιο καπάκι αεραγωγού με χαραγμένη την επιγραφή R nineT στη δεξιά πλευρά.
Το νέο μέλος του κόσμου της BMW Motorrad Heritage αποπνέει επίσης την υψηλή ποιότητα κατασκευής του σε πολυάριθμες λεπτομέρειες. Μεταξύ αυτών είναι εξαρτήματα από ποιοτικό σφυρήλατο αλουμίνιο με φινίρισμα μέσω αμμοβολής και ανοδίωσης, αλλά και η αλουμινένια πλάκα έδρασης τιμονιού με χαραγμένο το λογότυπο BMW Motorrad. Η σέλα δύο ατόμων με ραφές και εμφάνιση πατιναρισμένου δέρματος σε Saddle Brown επιβεβαιώνει ομοίως την κορυφαία ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με προηγμένα υλικά.
Η νέα BMW R nineT Scrambler βάφεται σε Monolith metallic matt. Ο κλασικός, αυθεντικός χαρακτήρας της μηχανής αναδεικνύεται με μαύρα εξαρτήματα όπως πλαίσιο, ψαλίδι, τροχοί, φούσκες πιρουνιού, κέλυφος κινητήρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της BMW R nineT Scrambler:
Αυθεντική σχεδίαση.
Κλασική χρωματική φιλοσοφία.
Σέλα με εμφάνιση πατιναρισμένου δέρματος και ραφές.
Ποιότητα κατασκευής με σημασία στη λεπτομέρεια.
Αερόψυκτος /ελαιόψυκτος 2κύλινδρος κινητήρας boxer με κυβισμό 1170 cc. Ισχύς 81 kW (110 hp) στις 7 750 rpm, μέγιστη ροπή 116 Nm στις 6 000 rpm.
Δυνατότητα εξατομίκευσης σχεδίασης (custom).
Αρθρωτή φιλοσοφία πλαισίου με αφαιρούμενο πλαίσιο συνεπιβάτη για ποικίλες παραλλαγές.
Κλασική ανάρτηση με τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και Paralever πίσω.
Μεγάλος εμπρός τροχός 19-ιντσών, τυπικό στοιχείο μιας Scrambler.
Όρθια θέση οδήγησης σε κλασικό στυλ Scrambler.
Υπερυψωμένη εξάτμιση τοποθετημένη κοντά στο σώμα με δύο σιλανσιέ.
Αξονικά τοποθετημένες 4πίστονες δαγκάνες φρένων, ατσάλινα σωληνάκια φρένων, δισκόφρενα 320-mm και ABS.
Αξεσουάρ εξατομίκευσης με τη γνωστή, υψηλή ποιότητα BMW Motorrad.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ


#GTR's...Διάλεξε το δικό σου!
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015