Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Το νέο Opel Insignia

Το νέο Opel Insignia
Το νέο Opel Insignia
Το νέο Opel Insignia Grand Sport αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το τελικό στάδιο εξέλιξης. Αν και η επόμενη γενιά της κομψής ναυαρχίδας της Opel παραμένει προστατευμένη από τα αδιάκριτα ...
βλέμματα πίσω από εκτενές καμουφλάζ, η μεγαλοπρέπεια του νέου sedan δεν κρύβεται. Το Opel Insignia Grand Sport βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική και υιοθετεί πολύ μακρύτερο μεταξόνιο (πάνω από 9 cm). Αλλά χάρη στους αισθητά κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους, είναι μόλις 5,5 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Το κατά ένα εκατοστό φαρδύτερο μετατρόχιο και η κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη γραμμή οροφής αναδεικνύουν την ορμητική παρουσία του Insignia Grand Sport. Οι νέες αναλογίες χαρίζουν στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Opel μία εμφάνιση πιο αθλητική και εντυπωσιακή από ποτέ. Ωστόσο, το Insignia Grand Sport δεν δείχνει απλά πιο αθλητικό – αλλά το επιβεβαιώνει κιόλας. Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων των μηχανικών ήταν η αξιοποίηση χώρου και η εξοικονόμηση βάρους: χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά, κατάφεραν να περικόψουν μέχρι 175 kg από τη νέα γενιά του μοντέλου. Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων ωφελεί την ευρυχωρία εσωτερικού, ενώ αξιοσημείωτη είναι η γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών.

«Το όνομα Opel Insignia Grand Sport τα λέει όλα. Αντανακλά το δυναμισμό ενός Monza Concept αλλά και την υπερηφάνεια που μας γεμίζουν τα ανυπέρβλητα Opel classic μοντέλα Kapitän, Admiral και Diplomat,» σχολιάζει ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Η μελλοντική ναυαρχίδα μας αντιπροσωπεύει μία νέα διάσταση – η φινέτσα, η φιλοσοφία ελαφρού βάρους και ο σπορ χαρακτήρας συνθέτουν ένα συναρπαστικό κοκτέιλ.»

Με το νέο Insignia Grand Sport, η εταιρεία ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κορυφαίων μοντέλων της. Το 2008, ο προκάτοχός του εγκαινίασε μία νέα εποχή Opel σε επίπεδα εξέλιξης και σχεδίασης – και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό: μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 900.000 Insignia, ενώ κατέκτησε τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” το 2009. Στο 2013 IAA, η Opel έδωσε μία πρώτη γεύση των μελλοντικών μοντέλων της με το πρωτότυπο Monza Concept Study: ελαφρύ, σπορ, αποδοτικό και με κορυφαία συνδεσιμότητα – αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μελλοντικά Opel. Το νέο Astra, που αμέσως αναδείχθηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016”, ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία. Με το Insignia Grand Sport, η Opel λανσάρει τώρα ένα ακόμα πιθανότατα επιτυχημένο μοντέλο που ενσαρκώνει αυτά τα πρότυπα.

Το Insignia Grand Sport συνεχίζει με συνέπεια αυτή τη φιλοσοφία την οποία ξεκίνησε η Opel στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων με τη νεότερη γενιά Astra και τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό Insignia εξωτερικά, αλλά αυτό μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη αύξηση της ευρυχωρίας και εγκαινιάζει νέα πρότυπα ως προς το μέγεθος, τους χώρους και την άνεση. Καθώς οι καινοτόμες τεχνολογίες υπογραμμίζουν τις φιλοδοξίες του κορυφαίου μοντέλου της Opel για το μέλλον, η εταιρεία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της: η μετακίνηση και οι καινοτόμες εξελίξεις πρέπει να παραμένουν οικονομικά προσιτές και προβάσιμες σε ένα ευρύ κοινό. Επομένως, το Insignia Grand Sport αντιπροσωπεύει μία σικ εναλλακτική πρόταση έναντι πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Insignia Grand Sport θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.