Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Συμπληρώστε και σεις το ερωτηματολόγιο αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σας πατώντας εδώ>>

Πλούσια γκάμα M Performance Parts για τη νέα BMW X5

Πλούσια γκάμα M Performance Parts για τη νέα BMW X5
Όπως οι προκάτοχοί της αλλά και ολόκληρη η οικογένεια BMW X, η τέταρτη γενιά της BMW X5 (κατανάλωση μικτού κύκλου 11,6-6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 264–158 g/km, προκαταρκτικές τιμές*) συνδυάζει...
εντυπωσιακές επιδόσεις off-road με εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο. Με την εκτενή γκάμα M Performance Parts για το νέο premium SAV (Sports Activity Vehicle), η BMW απευθύνεται τώρα σε πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να αναδείξουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του. Η σειρά M Performance Parts του προγράμματος Γνήσιων Αξεσουάρ BMW θα είναι διαθέσιμη έγκαιρα για το παγκόσμιο λανσάρισμα της BMW X5 το Μάρτιο του 2019.

Η εξέλιξη της σειράς M Performance Parts βασίζεται στην πλούσια τεχνογνωσία της BMW M GmbH από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα τα στοιχεία είναι άριστα εναρμονισμένα – τόσο μεταξύ τους όσο και με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου.

Με αυτό τον τρόπο, συνδυάζουν δυναμικό στυλ και λειτουργικότητα. Τα χαρακτηριστικά έχουν θετική επίδραση στις αεροδυναμικές ιδιότητες του οχήματος, ή συμβάλλουν στην έξυπνη φιλοσοφία ελαφρού βάρους.

Τα ανθρακονημάτινα αξεσουάρ 
Τα εξωτερικά εξαρτήματα M Performance από ανθρακονήματα δημιουργούν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση για την BMW X5, εμπνευσμένη καθαρά από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κύριο γνώρισμα όλων είναι η κυψελοειδής δομή, τυπικό χαρακτηριστικό του ενισχυμένου με ανθρακόνημα πλαστικού. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλονται είναι χειροποίητο φινίρισμα, επίστρωση διάφανου βερνικιού και τελικό λουστράρισμα για τη δημιουργία μιας αίσθησης βάθους. Το ένθετο εισαγωγής αέρα στον στάνταρ προφυλακτήρα και τα εμπρός πτερύγια όχι μόνο αναδεικνύουν οπτικά το εμπρός τμήμα, αλλά υπογραμμίζουν και το πλάτος του. Το ίδιο ισχύει για τα πίσω πτερύγια και τον πίσω διαχύτη. Η γκάμα εξωτερικών εξαρτημάτων M από ανθρακονήματα ολοκληρώνεται με τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Τέλος, διακοσμητικές μεμβράνες μαρσπιέ M Performance σε black matt τονίζουν ακόμα περισσότερο τη σπορ εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Αυτές καλύπτουν ολόκληρο το μαρσπιέ, ανάμεσα στους θόλους των τροχών και φέρουν λογότυπο M Performance.

Τροχοί παντός εδάφους στη γκάμα BMW M Performance Parts για πρώτη φορά.

Για πελάτες που επιθυμούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τις off-road δυνατότητες των BMW X5 τους, η ζάντα αλουμινίου 20-ιντσών M Star Spoke 748 M με ελαστικά παντός εδάφους διατίθεται τώρα για την τέταρτη γενιά της BMW X5. Το χρώμα του λογοτύπου BMW M είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του σπορ matt black φινιρίσματος της στεφάνης. Η ειδική σχεδίαση της στεφάνης, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή χάραξη πέλματος του ελαστικού παντός εδάφους υποδηλώνει αντοχή και σταθερότητα. Αυτός ο νέος συνδυασμός ζάντας/ελαστικού προσφέρει επίσης οδηγική άνεση και είναι κατάλληλος για χρήση το χειμώνα.

Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες 22-ιντσών, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ ζαντών από τη σειρά M Performance Parts. Η ζάντα αλουμινίου 22-ιντσών M Performance Start Spoke 749 M με ειδικά διαμορφωμένη στεφάνη (ροϊκή μορφοποίηση) είναι περίπου ένα κιλό ελαφρύτερη από έναν εφάμιλλο τροχό ίδιας διάστασης λόγω ειδικής τεχνικής κατασκευής. Συνολικά, οι μη αναρτώμενες μάζες είναι μειωμένες κατά τέσσερα κιλά περίπου, προς όφελος της δυναμικής συμπεριφοράς και της απόκρισης στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους υιοθετείται και στο σπορ σύστημα φρένων M Performance: οι τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες στον εμπρός άξονα είναι αλουμινένιες. Οι αεριζόμενες και διάτρητες δισκόπλακες M Performance – που είναι μεγαλύτερες από τα στάνταρ δισκόφρενα (19-ιντσών) – εξασφαλίζουν βελτιωμένη θερμική αντοχή και κατά συνέπεια, αυξημένη απόδοση σε ακραίες συνθήκες.

Οι κόκκινες δαγκάνες υπογραμμίζουν τα σπορ φρένα M Performance – ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με ζάντες που έχουν ανοιχτή σχεδίαση στεφάνης, όπως η ζάντα αλουμινίου Star Spoke 749 M της M Performance.

Εμφάνιση carbon και λειτουργικότητα εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο εσωτερικό.

Μία ποικίλη γκάμα εξαρτημάτων M Performance προερχόμενων και εμπνευσμένων από το μηχανοκίνητο αθλητισμό διατίθεται και για την καμπίνα της νέας BMW X5, προσφέροντας στιλιστική και λειτουργική αναβάθμιση. Το τιμόνι M Performance εξασφαλίζει άριστο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Αυτό οφείλεται στις ευδιάκριτες περιοχές λαβής και τις μεγάλες υποδοχές για τους αντίχειρες, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σταθερότητα και την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

Πέρα από τις στάνταρ λεπτομέρειες όπως η κόκκινη σήμανση για τη θέση της ευθείας και η ασημί-γκρι, χειροποίητη διασταυρούμενη ραφή, το τιμόνι M Performance διατίθεται επίσης με ανθρακονημάτινη στεφάνη M Performance με λογότυπο M Performance και ένθετο από Alcantara. Στην ίδια φιλοσοφία, τα shift paddles φέρουν επίσης φινίρισμα M Performance από ανθρακονήματα αντί της στάνταρ χρωμιωμένης επιφάνειας.

Το cockpit μπορεί να αποκτήσει αγωνιστική εμφάνιση και αίσθηση και σε περιοχές εκτός του άμεσου πεδίου ορατότητας στη νέα BMW X5. Σε αυτό συμβάλλουν τα πατάκια M Performance με επιγραφή M Performance, ένα σημαιάκι σε κλασικά χρώματα M και ένα πλαίσιο με δερμάτινη εμφάνιση και διακοσμητική ραφή σε αντίθετες αποχρώσεις, καθώς και επενδύσεις πεντάλ και υποπόδιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα ασύμμετρα προφίλ του τελευταίου υπογραμμίζουν την εντυπωσιακή, αγωνιστική εμφάνιση.

Drive Analyser
Ο Αναλυτής Οδήγησης M Performance (Drive Analyser) διατίθεται για όσους επιδιώκουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις όχι μόνο της ίδιας της BMW X5 αλλά και του προσωπικού οδηγικού στυλ τους. Το σύστημα αποτελείται από ένα OBD stick που συνδέεται στη διαγνωστική θύρα του αυτοκινήτου και μέσω εφαρμογής για smartphone. Ο Αναλυτής Οδήγησης προέρχεται απευθείας από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρέχει στον οδηγό όλα τα σημαντικά δεδομένα δυναμικής συμπεριφοράς, αλλά και εκτενείς, επαγγελματικές δυνατότητες εγγραφής και ανάλυσης. Επίσης, επιτρέπει τη βιντεολήψη του ταξιδιού με την βιντεοκάμερα ενός smartphone, την καταγραφή οδηγικών δεδομένων και τον υπολογισμό διαδρομής χρησιμοποιώντας δεδομένα θέσης GPS.


Η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα και για τα προϊόντα M Performance ειδικότερα μπορεί να εκφράζεται και με χαρακτηριστικά που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οδηγική εμπειρία της νέας BMW X5. Το σετ διαφανειών M Performance για τους Προβολείς Πόρτας-Εδάφους BMW LED επιτρέπει την προβολή στην άσφαλτο του λογοτύπου BMW M ή άλλων μοτίβων σχετικών με την M Performance κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Η κλειδοθήκη M Performance από υψηλής ποιότητας Alcantara με ανθρακονημάτινο ένθετο μπορεί να συνδεθεί μόνιμα με το κλειδί του αυτοκινήτου με μία βίδα σε ανοιχτό μπλε M χρώμα, προστατεύοντάς το από γρατζουνιές ή άλλες ζημιές. Τον ίδιο συνδυασμό στυλ και λειτουργικότητας προσφέρουν οι τσάντες ελαστικών M Performance από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό: αυτές προστατεύουν τους τροχούς κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους.